Ångest

Huvva, vilken ångest jag börjar få! Redan på måndag, alltså om jättejättesnart, börjar William sin inskolning på förskolan. Hade gärna haft honom hemma till i höst, men av olika skäl Måste han tyvärr börja redan på sin 1-års dag. Tror han kommer klara det bra, det är inte för det, men han är ju så liten! Elliot började förskolan när han var 14 månader och det kändes också lite tidigt.

1 år ja... Vad fort tiden har gått! Det känns inte alls som att det var så länge sen som Elliot låg och lyssnade/kände på min mage och alla rörelser därinne. Det har varit ett händelserikt år som passerat på många sätt och vis. Flytt, nytt jobb och massa sånt.

Igår var vi till Umeå, det var dags för återbesök på NUS för lillkillen. Reflux, trodde läkaren denna gång att han kan ha. Så vi fick utskrivet ännu en ny medicin (den sjätte i ordningen) som vi ska prova någon vecka nu för att se om den kan hjälpa. Den är mot sura uppstötningar, och på sätt och vis känns det som att det skulle kunna vara något sånt som han lider av. Hans rapar luktar inte mumma om man säger så, och när han hostar är det som att något irriterar honom. Ingen astmahosta eller något sånt. Vi passade även på att shoppa lite och hälsa på Tomas, Pernilla & barnen. Även denna gång sa Elliot att det var vårt hus när vi såg vårt gamla hem.

Denna vecka är fullspäckad! På lördag blir det kalas för William och sedan 1-års kalas för kusin Lovisa på söndag. Så det är städning och bakning som står på schemat. Morgan ska in till stan på fredagkväll och gå på festival så det känns skönt att ha allting, förutom tårtorna, klar innan dess. Ska även på utvecklingssamtal för Elliot imorgon.

Nu hoppas jag att älsklingen kommer hem från träningen snart så vi kan se ett avsnitt Walking Dead så jag får somna sen.

/Emma

Måste göras om

Jag hade riktigt skoj i lördags vill jag börja med att säga! Vi började tjejkvällen med att äta risotto (första gången jag smakade detta, och det var gudomligt!) och lax. Sen blev det lite snacks, surr och melodifestivalen. Behöver jag nämna att det blev Schlagerklubben vi hamnade på senare?!? :) Mycket dans, karaoke, black jack och bara trevligheter! Innan nattmaten på Max hann vi med ett stjärtlapp-åk i isborgen som står mitt i stan. Lite blåmärken fick man av isen, men det var roligt ändå! Tack och lov mådde jag prima dagen efter tillomed! En sån kväll måste göras om snart! :)

I söndags var Isak med hans familj här på besök. Pojkarna lekte och roade sig tills de var alldeles matta. Fick höra att de nog inte kommer flytta norrut än på ett tag så det kändes bra! Det blir ju inte så ofta man ses nu, men desto oftare än om de bodde drygt 20 mil bort...

Elliot var morgonpigg imorse. Han skulle prompt äta frukost med mig vid 5-tiden, vilket resulterade i att han har varit övertrött på förskolan. Redan vid 18.50 ville han gå och lägga sig i sin säng ikväll. Det måste vara något slags nytt rekord för honom! Men han behövde nog lite extra sömn.

Imorgon ska jag ringa Barnmottagningen och kolla upp när William ska dit på återbesök. Kanske att man kan flytta det lite närmare? Han har haft det jobbigt på nätterna denna vecka - har fått Singulair som vanligt innan han lagt sig och sedan hostat och hostat och hostat och fått Bricanyl vid 22.30-tiden. Stackarn! Det är verkligen inte roligt att ligga och lyssna när han hostar sådär mycket som han gör! Jag har då i alla fall lyckats få med hostningarna på film: under en sekvens på ca 2 minuter hann han med ett flertal hostattacker.

Jag hoppas (och ska strida för) att de kollar upp honom noggrannt denna gång. Kolla sänka? Blodprov? Röntgen? Bara de gör nånting så att vi ska kunna veta vad det är som gör att det är så jobbigt för honom! Astma kan nästan uteslutas tycker jag, med tanke på att han provat 5 olika mediciner nu och ingen av dem funkar. Allergikänningar skulle också försvinna med medicinen sa läkaren så det borde inte vara något sånt heller. Hmm... Håller tummarna för att det inte är något allvarligt iaf! (Men man kan inte hjälpa att man får de hemskaste av tankar ibland när han har en jobbig attack...)

Nu ska jag ta och krypa till kojs. Tidig morgon för mig idag och det känns i kroppen att man varit vaken länge!

Godnatt allesammans

/Emma

Barnfritt

På lördag ska vi in till stan igen. Denna gången står kalas för en 40-åring på schemat. Ska bli trevligt! Innan kalaset hade jag tänkt att vi skulle hinna ta en sväng på Strömpilen. Hann inte kolla jeans till mig sist vi var till stan och jag är verkligen i behov av ett par - mina gamla är för stora! Tänkte även kolla om barnen kan få lite nya kläder. Och födelsedagspresent till William. Men vad ska man köpa åt honom? Han har ju redan allt! Kanske kanske att man kan flörta sig till en Ikea-resa inom en snar framtid så kan han få en vägghylla. Stackarn, möbler är ett stående inslag när han ska uppvaktas...

Hursomhelst. Efter kalaset ska jag stanna kvar i stan för att ha lite barnfri tid tillsammans med kompisar :) Längesen man var ute och skakade på de gamla lurviga så det ser jag fram emot! Får se om det blir mat tillsammans innan eller vad vi nu hittar på? (sen kan man ju alltid hoppas på att man mår bra dagen efter så det blir en behaglig bussresa hem...)

Idag var jag duktig och åkte iväg och simmade ensam! Så härligt att simma när det går lätt! Jag var nog en fisk eller nåt annat vattendjur i mitt förra liv tror jag.

Nu låter det som att älsklingen kommer hem från sin träning så jag ska föreslå lite film eller serie. Börjar ju ändå så sent som 11 imorrn...

/Emma

brr

Huvva vad kallt det varit ute denna vecka! Man har inte varit ute längre än nödvändigt. Hoppas verkligen det blir mildare till veckan, skulle behöva lite frisk luft!
Denna vecka har jag hunnit med så mycket som 3 bad! Med tanke på att badkaret var installerat i onsdags tycker jag det är rätt bra jobbat :) Ett bad själv, ett med barnen och ett med Morgan. Tror nästan det blir ännu ett ikväll, vi har så kallt inomhus också så det är dunsockar och tjocka tröjor som gäller!
I fredags åkte jag och Morgan in till Umeå när jag slutat jobba. Längesen vi varit på shoppingtur på tu man hand så det var mysigt! Har köpt en ny toalettstol som ska sättas på plats snarast, blandare till tvättstället, taklampa och kläder. Vi passade även på att ta en after work på all star, och jag måste säga att de hade riktigt bra after work! Ett tips om ni ska ut och käka tidigt en fredag...
Nu ska jag springa och hämta William. Om en halvtimme kommer älsklingen hem efter ett dygn i Umeå med grabbarna.
/Emma

Jag lever!

Men har bara inte orkat/haft lust att blogga.

William är inne på sin 5e medicin nu, och den funkar faktiskt helt ok som tur är! :) Han har fått börja sova hela nätter igen och hostar bara lite lite sent på kvällen. Betydligt bättre än hela nätterna. I slutet av månaden ska vi på NUS på återbesök så vi får se vad som sägs då. Mindre roligt med honom är att han fått 3-dagars feber. 39,3 visade termometern i lördags. Nu är han åtminstone feberfri, men prickarna har kommit. Sen är han riktigt risig i magen och får nästan ångest varje gång det är dags för blöjbyte. Stackarn...

Han har förresten börjat gå nu :) Om bara några dagar blir han 11 månader, så det börjar dra ihop sig till 1-års kalas. Frågan är bara vad han önskar sig?!? Som andra barn har man ofta allting, eller kan ärva saker som regnkläder och leksaker. Det blir ju istället storebror som får nytt i större storlekar. Hmm... En lekhjälm, extra handskar och lite nya kläder uppskattar han (läs vi) iaf..

Elliot mår bara bra, han är inne i en sån härlig period då han springer in på förskolan och slänger sig i famnen på någon fröken eller kompis. Värre var det en tid då han inte alls ville gå till förskolan. En sak jag märkte med Elliots tal i helgen var att han börjat stamma. När han börjar meningar med "inte" eller "pappa" märks det att han stakar sig. Vet inte om det är något att vara orolig över eller inte? Har läst en del om barn som stammar, och tydligen är det vanligt att barn har en period när de är 2½-3 år när de gör det. Blir det långvarigt kanske man bör prata med de på bvc om det?

Sen sist har vi renoverat badrummet, äntligen! Vi är inte riktigt färdiga än, men nu har vi ialla fall fått dit en fungerande dusch och ett badkar. Så idag invigde pojkarna i huset badkaret innan jag fick sitta där och läsa en bok en bra stund innan Elliot kom och slet av sig kläderna och skulle bada igen. Sötisen!

På fredag ska vi in till stan, bara jag och Morgan. Kolla lite kläder åt mig och barnen, shoppa toalettstol, blandare till tvättstället, taklampa och annat smått och gott till badrummet. Kanske även hinner med en middag därimellan. Längesen vi åkte iväg och shoppade bara vi så det ska bli mysigt :)

Nu är det dags att bege sig mot sängen. En ny dag stundar imorrn. Först jobb och sen simning. Har legat på latsidan med träningen sen innan jul så det tar emot lite grann när man ska iväg. Förhoppningsvis vänder det om några veckor, när man kommit in i lunken igen. Som tur är syns det inte på vågen att jag inte tränat. Har nu gått ner 15,5kg sen augusti. Har börjat införa en fuskardag i veckan då det är ok att äta onyttigt, och även börjat äta lite kolhydrater varje dag. Det gäller bara att hitta balansen...

Sängen var det...

/Emma

RSS 2.0