Julbilder

Imorgon är det nyårsaftorn, ser fram emot en trevlig kväll med massa mat och trevligt sällskap! :) 2009 har varit ett händelserikt år, speciellt eftersom vi äntligen har fått vår underbara Elliot! 

Igår var Elin och Johnny här och åt middag - plankstek, mums! :) Karlarna fick nöja sig med julmust medan vi lyxade till det med lite vin sådär på en tisdag. Kvällen avslutades med lite kortspel med älsklingen och just när vi skulle somna vaknade lilleman. Lite drygt att han var vaken hela 2 timmar då, men som tur var fick vi sovmorgon idag! Har hunnit med att inhandla skumpan idag, varit inne på Coop och Kappahl samt vägt Elliot. 8940g är han uppe i nu så eftersom han ökat i vikt med 600g behöver jag inte oroa mig för att han inte äter så mycket som han borde.   

Tänkte passa på att lägga upp lite bilder från jul medan Elliot sover och innan vi ska börja med tacosen. Bara lyxmat denna vecka! Gäller att passa på, för på måndag börjar jag min diet...

/Emma



Mor och son på julaftonsmorgon




Inte rädd för tomten som tur var!



Gåstolen har många intressanta finesser (och melodier man kan utantill vid det här laget)



Ser lite rädd ut?!





Ännu fler paket åt lille älsklingen!



Vår gård när vi kom hem



Efter några spadtag blev det genast mycket bättre!

Julhelgen

Så var julhelgen över och vi är tillbaka i Umeå. Trevligt att vara borta över jul men hemma är ändå bäst! När vi kom hem idag, med bilen PROPPfull av all packning och alla klappar, var det bara att ta fram spaden och börja skotta. Helt sjukt vad mycket det snöat! Och ändå hade grannen varit snäll och skottat åt oss så sent som på juldagen.

Julafton spenderades hemma hos mina föräldrar och några från släkten på pappas sida. När tomten väl kom blev Elliot superglad och skrattade! Han tyckte det var mer intressant med allt papper än själva innehållet i klapparna. Han fick iaf en hel del kläder och leksaker, en gåstol, lära-gå-vagn, pulka och cykelstol med hjälm. Favoritklapparna? Gåstolen som han springer runt i hela dagarna och den sjungande badleksaken. Imorrn blir det till att bada med den! :) Mina julklappar är jag väldigt nöjd med :) pengar, kuddar, presentkort på Wilmas, Iksu Spa & Nefertiti, hårmassagegrej, vinställ, necessär, dunsockar och annat trevligt.

På juldagen var vi hos Morgans föräldrar med hela familjen och tomten hittade även dit! Efter en snabb dessert gick vi hem till mig igen för den traditionella pokerkvällen med mammas släkt. I år hade vi bestämt att vi bara skulle köpa julklapp till en person och dessa klappar öppnades under mycket skratt ;) Det gäller att ha humor!

Annandagen bjöd på canasta ända fram till 3-tiden :) Var ju ändå hela 2 månader sen vi spelade det sist, haha.

Har tagit en del kort under julhelgen men jag orkar inte gå och hämta kameran och sladden så jag lägger upp lite bilder om en dag eller två.

Idag har vi stuvat undan alla julklapparna och handlat inför nyår. Helt galet vad mycket folk det var på Coop idag! Tog ganska precis 25min för mig att ta mig ut från parkeringen... Men nu har vi handlat för hela veckan iaf så det känns skönt. Passade även på att springa in på h&m och kappahl för att spana lite på rean (och ja, självklart hittade jag lite kläder åt Elliot). Hoppas på fint väder imorrn så vi kan ta en promenad till Bvc och väga lilleman. Vill försäkra mig om att han går upp i vikt nu när jag slutat amma.

/Emma

God Jul!

Idag är det dan före dopparedagen och jag har packat allting inför dagarna i rfors nu. Jisses vad mycket saker man ska ha med sig! Får se om vi rymmer allt när vi ska hem och har alla julklapparna i bilen också :) Julafton firar vi med min släkt och juldagen med Morgans så det blir dubbla tomtar i år haha. Tror inte Elliot kommer reagera så mycket på tomten, blir nog mer spännande nästa år kan jag tänka mig!

Gick lite bättre med sömnen igårkväll. Han somnade i sin säng efter 2 timmars nattning. Lite väl länge, jag vet, men han skrek iaf inte och det är ett framsteg! Han åt kvällsvällingen vid 20-tiden och när jag vaknade vid 06 imorse insåg jag att han inte ätit något under natten. En enda gång har han gnytt till och velat ha tutten inatt men annars har han sovit. vid 8.30 fick han frukost - 12 (!!) timmar utan mat! Tänk vad härligt det skulle vara om han börjar sova hela nätter snart!

Nu ska jag gå och ta ur diskmaskinen och packa iordning Elliots mat så är det bara att invänta älsklingen sen.

Ha en riktigt god jul och ta hand om varandra!

/Emma

Sömnproblem

Igårkväll var jag till Elin och fikade lite och bara mös :) När jag kom hem låg Elliot och sov, skönt! Han vaknade dock efter 15 min, och sen kämpade vi med att få honom att somna om igen ända till efter 12! Mindre roligt! Förstår inte vad det är som är fel? Så fort man lägger honom i hans säng skriker han. Sen ligger han mellan oss och kämpar för att hålla sig vaken, och så fort han börjar närma sig att somna börjar han skrika. Ångest?! Nåväl... När han väl somnade sov han bredvid mig (vi skickade iväg Morgan till gästrummet så han skulle orka med sin killer-dag på jobbet idag till 22) och sov ända till 7! Det var härligt att få nästan 7 timmars oavbruten sömn men timmarna innan vi somnade var långt ifrån roliga! Nåt tips på vad vi kan göra för att han ska somna lättare? För en timme sen somnade han ute i vagnen utan några problem, får se hur många timmar han sover där nu...

Idag kommer Rosalie och lille Hampus hit, ska försöka planera lite inför nyår. Har inte riktigt förstått att det är nyår redan nästa vecka! Efter det finbesöket kommer nästa gäster för lite god middag. Anna & Magnus är hemma från Skåne för att fira jul så det är roligt att hinna träffa dem!

Nu ska jag lägga mig på soffan och vila en stund, behöver mer sömn än 7 timmar.

/Emma


kalasande

Igår kom syster hit och åt middag med oss och sen blev det film :) Trevlig kväll! gick isäng när hon åkt hem så det blev en rätt tidig kväll, gött det med ibland! Morgan var nere på stan och spelade gitarr hos David men kom hem innan jag somnat. Fick en relativt bra natt inatt igen, tack älskling! Elliot var vaken 3-4.30 men jag gick återigen till gästrummet och fick sova till 9-tiden.

Idag har vi en lugn dag här hemma. Elliot har sovit 3(!!) timmar, och sover fortfarande! Så jag har tvättat en tvätt och dolat på...

När Morgan slutat jobba bär det av mot Max för lite middag ich sen ska vi till H-sund och fira Ann som fyllt år. Ska bli roligt att kika in huset de köpt! Hoppas att jag får fira Elin i veckan också. Har dåligt samvete för att jag inte firat alla mina decemberbarn än!

... Nu vaknade han bara för att jag skrev att han sov :) Vällingdags!

/Emma

Några bilder

Lilleman sover sött ute i vagnen och jag har slagit in paketen till älsklingen och det stora till Elliot. Vad ska man hitta på nu då?

Har fått sova mycket inatt. Elliot vaknade och åt lite välling vid 2.30 och då gick jag och la mig i gästrummet. Blev väckt av Morgan vid 8.30 och då vaknade även Elliot. Välling på natten är bra! Mer mättande än den lilla mängd mjölk jag har kvar.

Har tagit lite kort på tatueringen som kommer här (även nån badbild på Elliot):





Lite dålig skärpa men... Tycker nästan den ser ut att sitta lite snett? Får inspektera det närmare sen!



Koncentrerad badpojke på jakt efter båtarna



Plask plask!

/Emma

Märkt för livet

Nu har jag alltså gjort det som jag skrev om i förra inlägget. Jag har tatuerat mig! Det gjorde inte alls lika ont som jag väntat mig så det känns bra! Blir spännande att se resultatet efter läkningen. Lite bisarrt ändå, att låta någon vara och sticka en i handleden... Menmen. Nu är det gjort och nu är man märkt för livet. Bilder kommer om en dag eller två tror jag. Elliot var iaf jättesnäll medan jag låg på britsen, han och moster Hanna busade och mådde gott!

Gjorde en dundertabbe imorse iaf, upptäckte jag när jag var på Apoteket och skulle betala. Mitt körkort och visakort låg inte i börsen utan i korthållaren som var hemma på bänken! Det var bara att sätta sig i bilen och köra hem och hämta det. Sen när jag kom till stan igen gick det inte att ringa så jag hade ingen aning om vart Hanna & Elliot var! Som tur var tänkte vi lika och jag hittade dom vid hissen i MVG.

Ikväll vet jag inte vad vi ska hitta på. Alla fredagar hittills har ju spenderats i soffan tittandes på Idol. Inte så sugen på att se Bonde söker fru iaf! Har oxfilé på tining så det blir gomiddag med hemgjort vitlöksbröd :)

Ha en trevlig fredagskväll!

/Emma

brr

Idag är det kallt, riktigt kallt! Termometern visade -20 när jag vaknade imorse. Var tvungen att handla idag så det var bara att ta på sig mössan och täckbyxorna och knata iväg efter att ha tagit på Elliot varma kläder också. Han sov förresten hela natten inatt. 06.57 vaknade jag och då sov han fortfarande! Ska det kanske vända nu så han slutar äta på nätterna igen?! :)

Igår var jag på stan med Linnéa (roligt att du äntligen är umebo igen!) och shoppade lite. Sista julklappen är fixad nu (nu återstår bara att slå in alla paketen, puh), fleecekläder och större strumpor åt Elliot och... Ja, det var nog allt tror jag!

Efter middagen igår packade jag min väska och åkte iväg till Iksu och simmade. Riktigt härligt att simma var det! Mindre härligt när jag efter 30 längder kände hur ont jag hade i ryggen. När jag sträckte på mig knakade det i hela nacken. Men idag känns det bra och det är väl tur det!

I tisdags var vi på jobbet och hälsade på. De hade föräldrafika så det var mycket folk! Många nya barn och föräldrar, men det var trevligt! Fick även veta vart jag förmodligen ska jobba i mars-april.  

Måste ringa syster idag och prata med henne om morgondagen... Hur ska jag göra?? Velar fram och tillbaka hela tiden...

Kanske ska passa på att slå in älsklingens klappar nu medan sonen sover?

/Emma

Mästerdetektiver!

Igårkväll var jag och älsklingen på Mord till bords på Scharinska. Det var trevligt, men vi hade nog fått ut mer av det om vi hade varit några stycken som hade gått tillsammans, men... Förrätten var ingen höjdare (gubbröra till en sån som mig, som inte gillar sill?!), varmrätten bra och efterrrätten underbar! Sen var det ju en mordgåta vi skulle lösa under tiden, med lite teater och så. Vårt bord (vi satt med 4 andra) lyckades få fram rätt mördare och rätt motiv och vann därmed ett pris i form av en plats i Stenhammars (släkten i teater) styrelse haha.

Elliot hade busat med kusinerna hela kvällen så han var vaken ända till 22.30 igårkväll! Skönt, tänkte vi och såg fram emot en sovmorgon, men inte det inte! Minst en gång i timmen har han vaknat och skrikit för att han spottat ut tutten. Så utvilade är vi inte idag. Tänkte börja med att han ska få välling på kvällen nu så kanske han börjar sova hela nätter igen. När man är ett halvår ska man väl inte behöva äta 1-2 gånger varje natt?! Tror jag ska sova i gästrummet inatt så får vi alla sova lite bättre.

När Elliot vaknat och fått sin välling bär det av mot Sävar och vännerna där. Ska bli roligt att träffa lille Hampus som inte ens är 1 vecka gammal! :) Hoppas inte Elliot skrämmer honom med sin tomtedräkt, som han har på sig Luciadagen till ära. På tal om lucia... Såg ni vår lille prins i tidningen igår? 



/Emma


Kort dag

Efter att ha stigit upp tidigt 2 dar tog jag & Elliot sovmorgon imorse. Han vaknade 11.30 :) Han hade tidigare stigit upp med Morgan och sen legat vaken en stund med mig i sängen innan han somnade om. Skönt att ta det lugnt på morgonen iaf! Det värsta är ju bara att dagen blir så himla kort! Elliot somnade igen för en timme sen och om bara 3h slutar Morgan jobba och då bär det av mot Babyproffsen. Kväll snart känns det som...

Idag blir det tacos till middag och sen Idol. Får se om vi gör Elliots handavtryck idag eller på söndag, har sparat det till han var 6 månader. Imorrn är det fullt upp hela dan så då hinner vi inte med så mycket alls. 2 kalas och sen ska jag och älsklingen på Mord till bords på kvällen :) Trevligt sätt att fira 5½ år på! Vad tiden går fort!

Vällingen igår gick sådär... Elliot verkade tycka om det, men vi hade ju glömt att köpa en större napp till flaskan så han fick kämpa för att få ut nånting! Nu har vi införskaffat en ny napp så idag ska det förhoppningsvis gå bättre!

Diskmaskinen nästa kanske?

/Emma

6 månader

Idag blev Elliot 6 månades, stora killen! Detta firades med att gå till föräldragruppen och träffa några andra barn. Givetvis somnade han på vägen hem , så när han vaknar ska han få prova äta lite välling för första gången. Hoppas han kommer tycka om det, och att det går bra för magen också!

Måste även passa på att säga Grattis till lille Hampus, Micke & Rosalie! Ska bli roligt att träffa den lille killen snart :)

Här kommer lite foton:



Superglad 6-månaders kille :)


 


Nån ny yoga-pose eller har han ett halleluja-moment?!?



Lyfter både armar och ben




Pyjamasen på



Efter att ha busat en hel dag är det skönt att lägga sig och vila lite


/Emma

Jag fick ett brev...

... med några foton vi framkallat. Större delen av korten var fina, men en del av dom undrar jag hur de har tänkt när de beskurit dom?! Huvuden som blivit avkapade och sånt. Tråkigt tycker jag! Vi skulle ju sätta in alla fotona i Elliots fotoalbum som han fick i doppresent. Surt att behöva framkalla fotona igen nån annanstans för att få dom rätt beskurna.

En annan lite tråkig sak som hänt är att mitt halsband som jag burit i princip dagligen i 4 år är trasigt. Tydligen har jag en superstark son eftersom han lyckades slita sönder kedjan. Så det känns lite naket utan det! Kanske tomten är snäll och ger mig ett halsband i julklapp i år? ;)

Idag har jag varit och inhandlat polkagrisar så nu kan jag göra polkaknäck. Låter riktigt gott! Blir nog inte idag men förhoppningsvis imorrn. Rätt skönt att pyssla med sånt när Morgan är hemma och kan passa lilleman.

Sitter och peppar inför badminton ikväll! Var riktigt roligt förra gången, kul att börja röra på sig igen :)

Dags att vila en stund medan Elliot sover. Fick ju "bara" sova till 9 imorse.

/Emma

Festligt

Oj vad helgen har gått fort! Syskonkvällen i lördags var trevlig, god mat, lek och skratt. Elliot somnade redan 20.30 så han missade nästan allting. Han som alltid brukar somna sent när vi har besök! Som tur var sov han länge på söndagsmorgonen så vi fick sova lite också.

Igår firades Morgan med tårta, kakor och paket. Tycker inte jag hade så mycket att bjuda på men mätt blev man ändå! Och massor med tårta finns kvar som snarast måste ätas upp. Nån som är sugen? :)

Köpte välling igår också, så på fredag tänkte vi börja introducera det. Kommer nog gå bra, med tanke på hur bra det har gått med all annan mat! Så konstigt att Elliot blir 6 månader på torsdag, tiden bara springer iväg! Såg nyss att det var flera veckor sen jag la in nåt foto här på bloggen, börjar bli dags för det snart. Vi har bara blivit så dåliga på att ta kort/ta med oss kameran när vi ska nånstans. Elliots första månader har vi hur många foton som helst från men nu? Skärpning!

Ser på sonens högröda ansikte att det är dags för blöjbyte när som helst...

/Emma

Grattis!

Idag fyller älsklingen min år, grattis! Firade lite i förväg igår med att gå ut och äta. Dock blev det en liten besvikelse eftersom maten inte var inte så god som vi minns den. Ajja, det är ju tanken som räknas! Kompenserar det idag genom att göra hemmagjord pizza (lyckas man alltid med) och gofika till efterrätt. Syster kommer hit ikväll och fikar/ser Idol med oss också.

Skulle baka den sista kakan inför söndagens kalas idag också. Men vilket misslyckande! Skulle göra en julrulltårta med tryffel och mjukpepparkaka. Men kakan bara sprack när jag skulle rulla ihop den. Vad gör jag för fel? Samma sak hände sist jag skulle baka den, för några år sen. God är den ju hursomhelst, men ingen fröjd för ögat... Hinner nog inte baka något annat heller. Gick ju sådär när jag skulle baka min andra sats saffransbullar igår också. När degen jäst färdigt och det är dags att baka ut bullarna kommer jag på att jag glömt he i saffran i smeten. Dom blev goda ändå och det var väl tur det :)

Imorrn kommer Morgans syskon med respektive hit för en helkväll, det ska bli trevligt! Morgan har knåpat ihop någon lek till det tror jag. Blir till att ta fram grillen för andra gången i vinter, om det finns någon kol att köpa vill säga?!

Ingen inspiration att skriva idag så jag slutar här.

/Emma


Ännu mera shopping

Igår åkte vi iväg till Strömpilen och inhandlade de sista (!!) julklapparna! Så skönt att vara ute i god tid för en gångs skull! Har bara kvar att köpa till Morgan, men jag vet vad jag ska köpa så det är så gott som gjort redan. "stor"shoppade på Maxi också. 800 spänn för 2 påsar mat! Det är tur vi är rika, haha :)

Efter shoppingen hann jag och Elliot med en liten busstund hemma medan pappa Morgan åkte iväg på Jysk med David. För sen var det dags för 6 månaders vaccinationen. Riktigt duktig pojke som inte skrek alltför mycket! 8350g och 71 cm. En viktökning på 200g sen i fredags alltså. Hur är det möjligt? Även detta läkarbesök slutade med att vi ska få en remiss till sjukhuset. Varför bryta en trend? Denna gång är det ögonen som ska kollas upp, Elliots vänstra pupill är större än den högra upptäckte vi för några veckor sen. Har kollat på massa kort nu och redan i juli var det så. Är nog ingenting, men bra att det kollas upp iaf!

På schemat idag står det badminton :) Blev ingenting förra veckan eftersom Morgan var tvungen att jobba över. Inte så sugen på att släpa med Elliot till badmintonstadion. Så ikväll blir det av, ska bli så roligt! Får se om jag hinner/orkar baka nånting på dagen idag också..

Dags för lite gröt åt sonen nu och sen en promenad medan det är ljust ute.

/Emma

RSS 2.0