Massa plaskande!

I veckan har det blivit en massa plaskande! Det började som sagt med bad på simhallen med grannarna i lördags, sen tog jag och Morgan en härlig tisdagsförmiddag på tumanhand. Vi åkte och simmade någa längder innan vi tog en kinalunch. Mysigt att kunna göra sånt en tisdagsmorgon! :) Idag har jag och Elliot varit och badat med Ellenor och Isak. Roligt, tyckte killarna! Speciellt roligt var det när vi kunde gå in i lilla simhallen och bada i bassängen där. Det var en mycket trött kille som åkte hem efter besöket där. Ett stort plus i kanten var ju att vi möttes av en traktor när vi kom dit. Traktorföraren förstod att Elliot var en riktig traktor-fantast, så han frågade om han ville sitta i traktorn. Men det blev lite för läskigt. Elliot fick sig en almanacka med traktorer av den snälle mannen iaf :)

Hänt sen sist annars då? I onsdags hade vi barnvakt. Elliot lekte och hade det roligt hos storkusinerna medan jag och Morgan provade Droskans "black rock grill". Mysigt och gott var det! En efterrätt i form av en isig daiquiri satt fint efter att ha suttit i hettan av den där stenen och grillat sitt kött! Man vet ju aldrig när vi kommer ha möjligheten att gå ut bara vi två igen, så det kändes extra viktigt och mysigt att bara få gå ut som par och inte som familj...

Igår var jag på tjejmiddag hos Lina, längesen vi hade något sådant så det var roligt att hon tagit initiativet till det! :) Fick en god soppa med nybakt bröd och creme brulee (eller hur det nu stavas) till efterrätt. Hade lite otur med bussarna på vägen hem så kom hem lite senare än tänkt men... Jag lyckades ta mig upp imorse iaf!

Ikväll ska Morgan ut med David en sväng, får se vad det blir för oss. Tror det blir pizza till middag iaf! Vi ska passa på att gå på Busplaneten en stund innan middan - Morgan ska sluta extremt tidigt för en gångs skull! Så det blir perfekt att han och Elliot får leka så kan jag sitta och se vacker ut :)

Ha en trevlig helg!

/Emma

Friska!

Ja, nu är vi friska hela högen! Känns underbart! :) Vi har ju tillomed vågat oss på lite aktiviteter i helgen...

I lördags åkte vi till simhallen och badade tillsammans med grannarna. Väldigt uppskattat av Elliot! Tyvärr blev han lite trött i slutet, och med tröttheten kom två kallsupar så han blev lite rädd. Menmen... Man själv hinner ju bli rätt skrämd när han hamnar under vattnet också! Efter badet var det fiskdamm, fika och bilkoll på toyota så vi begav oss dit en snabbis.

Trodde Elliot skulle somna som en stock när vi kom hem, men efter den där sockerchocken han fick av godiset gick det inte så bra att somna så han fick vara vaken. Blev bjudna på tacos hos grannarna till middag så det tackade vi inte nej till :) Vi gick hem vid 21.30-tiden och då var Elliot fortfarande vaken! Han börjar bli en nattsuddare som sin far... Elliot lekte och hade roligt med barnen, vi vuxna satt och surrade och mådde gott. Roligt att barnen kom så bra överens!

I söndags tog vi en promenad till affären, skönt att komma ut i solen och röra på sig lite efter att ha varit mer eller mindre isolerade en vecka. Sen till middan kom mor och far hit, längesen vi sågs!

Veckans projekt är att börja få Elliot att somna lite senare på kvällarna. Igårkväll la vi honom 20.30 (efter Solsidan som inte fick missas!!) och det gick super! Han sov hela natten i sin säng, kom över till oss vid 6 imorse och snoozade till 8-snåret.

Dags att fixa lite lunch nu - spaghetti med köttfärssås står på menyn idag... Mums!

/Emma

29...

Nu är det bara 29 dar kvar till beräknad förlossning. 29!! Mindre än en månad! Förstår inte vart tiden har tagit vägen, det går nästan för fort ibland tycker jag! Iofs kanske jag ska lägga på 10 dar redan nu, gick ju över det med Elliot... Eller ska denna bebbe komma tidigare? :) Vi längtar efter att få träffa den lill*!

Vi gjorde helt rätt som ställde in syskonträffen imorgon. Elliots mage har krånglat lite nu på morgonen och Morgan har sprungit fram och tillbaka till toaletten inatt. Bara jag som verkar ha blivit "frisk". Om man inte får nåt återfall nu vill säga... Har iaf passat på att handla idag. Mer blåbärssoppa behövdes! Och strumpbyxor. Det har börjat bli så obekvämt att ha jeans på sig så jag får satsa på kjolar/tunikor istället sista tiden (och hoppas på att det inte blir alltför kallt ute)...

Idag ska vi titta på skidskytte. När Elliot såg bilden på Ferry i dagens tidning började han veva med armarna och leva om (låtsas att han stakade eller nåt), så det blir nog bra...

Ha en trevlig helg och håll tummarna för att vi ska bli helt friska till måndag!

/Emma

Klarade mig inte

Nej, jag klarade mig inte från magsjuka denna gång heller. Ska man verkligen behöva bli magsjuk 3 gånger på en säsong?!? Jag hade såna kramper i magen igår så jag var tvungen att lägga mig i badet för att se om de skulle släppa. Man har ju hört att magsjuka kan sätta igång en förlossning och när man fick kramper var 5e minut blev man ju lite fundersam... De gick iaf över efter nån timme så det var ju skönt! Kom tillbaka en timme på kvällen igår men sen dess har det varit lugnt.

Usch vad dåligt samvete man har gentemot Elliot nu när han är pigg och alert igen och man själv bara vill ligga och vila! Morgan börjar 12 imorgon så då får han ta med sig Elliot ut och busa i snön en stund tror jag minsann!

Allting står stilla här hemma denna vecka. Har tusen saker att göra känns det som, men det får vänta. Lördag blir en röjardag har vi sagt. Kanske kanske orkar dammsuga imorrn...

/Emma

Första magsjukan

Oj, nu har jag inte skrivit här på länge upptäckte jag! Så vad har hänt sen sist?

Förra veckan var en dryg vecka - Morgan jobbade till 19.15 mån-fre, så man var helt färdig om kvällarna! Vi skulle plocka bort julsakerna, men det lämnade vi till i söndags istället. Har inte bytt gardiner i vardagsrummet än, men de är inte "riktiga" julgardiner med tomtar eller så så jag tror vi klarar oss med dom någa dar till...

I fredags åkte jag och Elliot till syster med karl och åt god middag. Elliot fick spela lite trummor så han var helt salig! Han tittar på videosnutten där han och Johan spelar tillsammans varje dag :)

I lördags kom Ann och Jonas hit för lite middag och canasta. Det var ju dags att avgöra denna omgång! Men så blev det inte... Kvällen slutade med kräkkalas istället. Elliot åkte på sin första magsjuka så det blev en tidig kväll (tidig och tidig vet jag väl inte eftersom jag somnade vid 4, men vi gick isäng tidigt iaf). Så hela söndagen tvättades det för fullt här! Matta, täcke, sängkläder, stolsdynor, pyjamas osv... Tur man har tvättmaskin hemma säger jag bara! Elliot har fortfarande inte fått tillbaka aptiten och är lite risig i magen så han har fått vara hemma från förskolan. Hoppas han orkar gå dit och leka en stund på torsdag! Morgan är även han magsjuk - igen... Så just nu ligger far och son uppe och snarkar. Funderar nästan på att lägga mig och vila en stund jag med.

Nu har vi 4½ vecka kvar tills vi är beräknade, det närmar sig med stormsteg! Inatt drömde jag att jag födde en pojke, är det ännu ett tecken på att min gissning om en flicka stämmer? Det sägs ju att om man drömmer att man får en pojke så är de en flicka i verkligheten... Har för mig att jag bara drömde om flickor när jag väntade Elliot. Nåväl, den som väntar på nåt gott... :)

Nej, lite vila skulle faktiskt sitta rätt fint nu känner jag!

/Emma

Mördar-snögubbe?

Så var helgen över och det är måndag igen... Vi har haft en härlig helg med mycket skoj och bus!

I lördags var vi på Leos Lekland med Isak + familj. Oj vad killarna sprang, skrattade, åkte rutschkanor osv osv. Själv blev jag alldeles färdig efter att ha klättrat upp till tigerrutschkanan och åkt den ner en gång så det var mest Morgan som fick klättra och ha sig :) Inde det lättaste att ta sig till alla ställen där när det är smalt och trångt och man själv inte är den smidigaste och smalaste för tillfället haha.

Efter tillräckligt med spring åkte vi in till stan för en god middag på Droskan. Elliot matade Isak, och killarna kom väldigt bra överens hela dagen! Roligt att de funnit varann :) Så fort man nämner namnet Isak skiner Elliot upp och försöker uttala namnet. Sötisen!

Igår skulle jag och Maria på Plaza för lite hotellfrukost, men tyvärr stängde de redan klockan 10 så vi gjorde en lyxfrukost hemma hos henne istället. Riktigt mumsigt och mysigt hade vi det! Bara sitta och surra och 'catch up' helt enkelt! Efter en låång frukost var det dags att hämta familjen för att åka iväg på julgransplundring. Elliot tyckte det var roligt att dansa i ring, han skrattade och klappade händerna. Och spanade in alla andra såklart!

När vi sen kom hem (efter lite handling och sånt) blev det tvärstopp i hallen för Elliot. Han skulle absolut inte vara inne! Jag fick tvinga av honom kläderna medan Morgan tappade upp ett bad. Men tror ni att ett bad dög för unge herr Lindberg?!? Icket! På med ytterkläderna igen och ut och busa med pappa medan jag lagade middag. En snölykta och en snögubbe skapades. Snögubben fick nonstop till ögon och mun, men idag ser det mest ut som att det rinner blod från munnen. Får fixa till det sen så man inte skrämmer slag på alla grannar :)

Idag ska jag till barnmorskan igen, ska bli mysigt att höra på hjärtat som vanligt!

/Emma

Tävlingen avslutad!

Nu är min Cliniderm-tävling avslutad och jag får säga GRATTIS till Malin Junghard, som vann en av mina gåvoboxar! 
 
Här kommer de rätta svaren på frågorna:

1. En kvinna som lever ett aktivt liv och som varje dag ställs inför många beslut. Kraven på prestation är höga, inte bara i karriären utan även när det gäller familj, hem, vänner och fritid. 

2. Cliniderms klimatblandning stärker fuktbarriären i 24 timmar 

3. Ja 

/Emma

33+5

Imorgon går vi in i vecka 35 så varför inte slänga in nån magbild nu, tänkte jag? Har jämfört lite med bilderna jag tog exakt samma tidpunkt när jag väntade Elliot och ser lite skillnader. Magen är betydligt större nu, men i övrigt ser jag själv fräschare ut (som tur är) - mindre vätska och så... Magen är även lite mer nersjunken denna gång...



Från sidan...



...och framifrån.

Igår blev jag och Elliot bjudna på god middag hos Pernilla och barnen - pasta med laxsås :) Har aldrig testat göra någon laxsås själv, men har varit sugen på att prova det nån gång och det var smarrigt! Elliot somnade som en stock nästan direkt vi kom hem och sov till närmare 8 imorse.

Idag ska vi åka iväg till Leos Lekland när Elliot vaknat. Längesen vi var där så det kommer nog vara uppskattat! Kompisen Isak med familj följer också med :)

Annars har det inte hänt så mycket spännande. Vi har köpt hem en bunt med flyttkartonger så i veckan ska jag tömma minst ett vitrinskåp, cd-hyllorna och en byrå.

Dags att packa iordning skötväskan nu så vi inte åker iväg utan blöjor.. :)

/Emma

Meckar Micke

Elliots favoritfilm heter Meckar Micke, speciellt introt till filmen älskar han! Han står och dansar och skrattar och dansar ännu mer till sången :) Så den har vi sett/lyssnat på x antal gånger idag...

Jag tog mig en välbehövlig sovmorgon till 10.30 imorse! Morgan lämnade Elliot på förskolan så han fick leka av sig några timmar medan jag vilade upp mig. Så sen jag hämtade honom efter sovvilan har vi busat, lekt, myst och ätit :) Jag har även passat på att organisera hyllorna inne på toan uppe och tvättat bebiskläderna som ska med till BB. Bättre att göra det nu än att det inte ska hinnas med innan det är dags! Jag fick en del förvärkar när jag busade och kände då att det faktiskt bara är några få veckor kvar innan beräknad förlossning...

Igår åkte jag och Elliot ner på stan en sväng. Köpte ingenting faktiskt! Gick bara på några få affärer innan vi landade på Frasses. Tänkte det var bäst att ge Elliot lite middag innan vi skulle på banken. Vi hade tänkt äta middag ute efter bankbesöket, men med en grinig son kändes det inte speciellt lockande. Det fick bli Subway-mat hemma istället!

Undrar om älsklingen vill göra en tidig kväll med mig ikväll och se nån film i sängen? Vi har en hög med filmer som vi inte sett än!

/Emma

Tävling!!

Jag har fått hem ett paket från Buzzador med lite prover från Cliniderm som jag har testat några dar. Produkterna har nya ingredienser och sammansättningar som är anpassade efter en nordisk livsstil. Jag har problem med torr hud, speciellt på vintern, så det var spännande att prova något nytt! Det som är bra med Cliniderm är att det finns produkter för alla hudtyper.

Jag har provat:
* Active Protection Day Cream som fungerar som ett aktivt skydd mot farliga kemikalier och förrbättrar hudens fuktbarriär. Funkar utmärkt på min torra hud så den rekommenderar jag starkt!



* Age Delay Serum som ger omeddelbart jämnare och slätare hud samt ökad elasticitet över tiden. Perfekt för att motverka ålderstecken i hyn!



* Ultra Soft Cleansing Milk som är en lätt rengöringsmjölk som samtidigt fungerar som en hudcreme eftersom den bevarar hudens fuktbarriär. Jag tycker det känns fräscht att använda den oh ett plus i kanten är att den är bra för huden!



Age Delay Serum är utan parfym medan de andra två produkterna är med parfym.

Med mitt Buzzadorpakt följde 4 gåvoboxar innehållande 6 olika små förpackningar med Cliniderm-produkter. Så om NI vill ha chansen att vinna en av dessa gåvoboxar ska ni göra följande:

Svara på nedanstående frågor (svaren hittar ni på http://www.cliniderm.com) och maila de rätta svaren till mig på [email protected]. Därefter ska ni i en kommentar till detta inlägg motivera varför just DU ska vinna. Tävlingen pågår t.o.m. söndag 9/1-11!


1. Hur beskriver Cliniderm den moderna kvinnan i Norden?

2. Hur fungerar klimatblandningen som Cliniderms krämer innehåller?

3. Har Cliniderm även produkter för män?

Lycka till!

/Emma

Vecka 34

Idag går jag in i vecka 34, inte alls länge kvar nu inser man mer och mer! Kroppen har börjat samla på sig (mer) vätska, så förlovningsringen har åkt av! Fötterna känns som klumpar på kvällarna. Höfterna värker när jag ska sova på natten (och antalet kuddar i sängen ökar och ökar) och ligger jag på höger sida protesterar Liten. Men varför ska man klaga när man vet av vilken underbar anledning man har dessa krämpor och bekymmer?!? :) Jag har ju ändå haft turen och klarat mig länge utan mycket foglossning och vätska!

Nyårsafton var mysig! Vi åt en god 3-rätters middag, surrade, barnen lekte ända fram till 22.30, tände tomtebloss medan vi kikade på raketer... Elliot imponerade och åt 5(!!) skivor falukorv till middag, och ville sen ha lite mat av mig! 

/Emma 

RSS 2.0