30 november

Imorgon är det 1 december. Känns inte alls som december med tanke på att snön lyser med sin frånvaro! Tycker verkligen att den får ta och komma någon gång! Bara mörkt, regnigt och ruggigt ute nu och sånt är aldrig trevligt. Självklart vet jag att jag kommer bli less på all snö och kyla så småningom, men just nu vill jag ha lite vitt på marken!

På tal om december... Elliot får ju öppna sitt första paket i sin kalender imorrn, hoppas han uppskattar den! Han har även fått 2 chokladkalendrar, men undrar nästan om pappan i huset ska få den ena...?!?

1a advent och skyltsöndag tillbringade vi i Umeå. Vi bodde på hotell lör-sön, så vi började dagen med en ljuvlig hotellfrukost :) Sen gick vi ner på stan där Tomten dansade kring granen, och sedan fick barnen sitta i hans knä och fota sig med honom. Elliot gick gladeligen fram till honom och började prata om Blixten McQueen på en gång! William fick nöja sig med att sitta i vagnen och titta på... Sedan var det lite marknad på stan med fiskedamm och sånt.

Idag hade jag tänkt hinna med en hel del här hemma! Torka golven (behövs mer än nånsin i köket!), slå in lite julklappar, baka inför Morgans kalas och sånt. Har knappt varit hemma på hela dagen! Direkt efter jobbet åkte jag och svägerskan och handlade till barnens förskolas julfika imorrn, inkl present till fröknarna. När vi sedan kom hem tog jag med mig William och åkte till vårdcentralen för att kolla upp hans hosta. Han hostar så mycket på nätterna, och har haft en besvärlig skällande hosta ända sedan han bara var någon månad gammal. Så nu har vi fått hem både Molipect och Bricanyl. Hoppas hans hosta ger med sig!

Väl hemma var det bara att vända i dörren. Svärmor hade fått återbud av en kund så jag fick komma och klippa mig. Passade på att fixa lite mer slingor och färga håret. Så nu är man fin inför morgondagens fotografering på jobbet!

Ikväll blir det inte många knop gjorda här hemma - vill njuta av en myskväll med älsklingen! Får städa lite imorrn innan simningen och handbollen, slå in klappar och baka på fre-lör. Ja, så får det bli...

/Emma

Helnöjd!

Igår hade jag en riktigt bra dag! På jobbet fick jag beskedet om att min provanställning blir en tillsvidaretjänst i februari! Så jag har skickat in uppsägningspappret till Umeå nu. Skönt att veta så långt som 3 månader i förväg hur det kommer bli i vår! Kände att jag inte ville säga upp min tjänst på Solskenet om jag inte skulle få en tillsvidaretjänst på Drömvallen så jag har velat veta. Var inställd på att få en tjänst på halvtid och sedan jobba mera vid behov (idag jobbar jag 90% istället för de 75 som jag var lovad). Men nu blev tjänsten på 80% så jag är helnöjd med det!

Sedan fortsatte dagen med träning efter jobbet. Och jag klarade av att springa 20minuter på löpbandet! Det klarade jag inte för 2 veckor sen, så träningen verkar ge resultat! Snart är det nog dags att ta sig en runda runt elljusspåret igen för att se om jag märker nån skillnad... Självklart är det en lååång väg kvar tills man känner sig i form, men små milstolpar längs vägen gör att man växer!

Dagen avslutades med att Elliot och William trängdes i badbaljan. Ojoj, vad mycket skratt och plask det blev! Så roligt att se dem leka och ha roligt tillsammans :)

Igår tog även William ett steg, sitt första.  Lillskrutten är ju bara 8½ månad gammal! Lite tidigt om han ska börja gå nu, men jag förstår ju honom om han vill det. Han ser ju upp till Elliot så mycket! Hursomhelst... Trodde att det bara var ett lyckosteg igår så jag testade honom idag igen. Och då gick han 2 steg på raken! Sen blev han lite feg och satte sig ner.

Idag har vi varit på familjecentralen och fotat barnen. Mysigt med syskonkort! Vi tog även individuella kort på barnen som vi blev nöjda med. Hade först bara tänkt ta på William, men med tanke på hur butter Elliot såg ut på kortet från förskolan ville vi prova igen.

Nu har barnen somnat och Morgan är i Umeå. Det blir en helkväll för mig själv (nåja, halv, med tanke på att jag somnade när jag nattade Elliot). Ska försöka lägga mig tidigt och läsa lite för en gångs skull!




På skotersafari i garaget



Innan halloweenfesten



Bild från gårdagens plaskande

/Emma


RSS 2.0