Less

Nu är jag så less så less på denna väntan! 8 dagars övertid idag... Med Elliot hade jag lätta värkar vid den här tidpunkten men det är så lugnt i magen just nu.

I fredags lyxade jag och Elliot till det med mat från Frasses. Han åt upp allt i barnboxen! Förutom nån liten brödbit och 2 strips. Imponerande måste jag säga! Men då satt han och åt i en timme också :) Sen kom syster hit, så vi poppade popcorn och surrade bort kvällen. Längesen vi sågs bara jag och hon så det var trevligt!

Lördagen började vi med att åka iväg på Busplaneten. Elliot älskar verkligen såna där ställen! Rutschkana, bollhav, studsmatta, hoppborg... Överallt ska han vara! Det känns i mina knän idag att jag klättrade och kröp där borta. Men det var det värt. Allt för min lille prins! Jag åkte i alla fall 2 rutschkanor och hjälpte honom upp till en annan så fick Morgan ta emot.

Sedan fortsatte lördagen med festligheter. Efter lite sömn såklart. Hela familjen somnade när vi kom hem från Busplaneten. På aftonen åkte vi till Sävar för överrasknings-30årsfest för Micke. Det var trevligt! God mat, mycket folk, underhållning... :) Elliot var superduktig hela kvällen! Inte grinig alls, trots att det blev mycket stillasittande och senare än vad vi trott. Tror vi kom hem efter 21.30... Då var det en trött kille som somnade i vår säng. Och där sov han till efter 8 imorse! Skönt att han fick sova en hel natt utan att vakna. Mindre skönt att jag vaknade stup i kvarten ändå :(

Idag har vi veckohandlat. Det kändes verkligen inte roligt att planera vad vi ska äta hela veckan - jag vill ju att vi inte ska vara hemma hela veckan! Nåväl.. Vi har då mat så vi klarar oss hemma nu iaf. Efter shoppingen tvättade vi bilen och åt lite korv innan jag och Elliot sov en stund.

Lagade en god middag idag - kycklingwok med äggnudlar. Längesen vi åt wok hemma, det som är så gott och enkelt! Testade att blanda lite nya smaker och det blev riktigt bra! Elliot åt upp hela sin portion, det trodde jag aldrig han skulle göra.

Ikväll är det Solsidan. Blir till att se det när älsklingen kommer hem, han är och spelar hockey med jobbet. Roligt för honom att äntligen inviga nya skridskorna! Ledsamt för Elliot när han skulle åka - han som lekte Wayne Gretsky med Morgans klubba och hjälm :) Skulle ta kort på sötnosen men lyckades inte få nån bra bild tyvärr.

Färdigsvamlat för idag tror jag...

/Emma

5 dar...

5 dagars övertid än så länge... Puh, ska det sluta med 10 dar även denna gång? Var hos barnmorskan idag, och har inget hänt i slutet av nästa vecka ska vi till specialistmödravården torsdag eller fredag. Förlossningen ska flytta tillbaka till sina gamla (uppfräschade) lokaler på tisdag kl 14, så det blir spännande att se om det blir där vi kommer få träffa Pyret för första gången eller om det blir i de tillfälliga lokalerna.

Idag började jag dagen med att skjutsa Morgan till jobbet. Sen åkte jag och Elliot förbi mitt jobb och hälsade på en liten stund innan det var dags för honom att åka till förskolan och mig att bege mig till barnmorskan. Roligt att träffa jobbarkompisarna igen, det var ju ett tag sen! Tyvärr var inte alla där, men vad kan man förvänta sig klockan 8?!? :)

Allt såg bra ut enligt barnmorskan, Pyret sov när vi skulle lyssna på hjärtat men efter lite buffande vaknade h*n och hjärtslagen låg uppe i 145-150 som vanligt igen. Huvudet var fixerat och långt nere (deprimerande vore det väl annars). När man är omföderska kan tydligen huvudet fixera sig alldeles vid förlossningen så det känns skönt att veta att det är fixerat nu iaf! OM det nu skulle hända nånting snart...

Åkte iväg till Linda för lite god lunch, surrade bort några timmar innan jag hämtade Elliot på förskolan. Blev lite mys hemma innan det var dags att hämta Morgan så vi kunde äta lite god middag med färskt bröd :)

Usch vad jag svamlar på... Är trött och skulle vilja gå isäng redan nu. Att ta ett kvällsbad var kanske inte världens bästa idé när man var filmsugen...

/Emma

Upptäckte just...

Jag gjorde nyss en underbar upptäckt! Morgan slutar 16 eller 17 i en hel vecka nu! :) Nästa gång han jobbar sent är nästa tisdag. Känns jättebra att ha honom hemma på kvällarna! Jag har sånt dåligt samvete över att jag inte orkar underhålla Elliot så mycket som jag vill på grund av min värk så det är en stor tyngd som lyfts från mina axlar när jag med gott samvete kan lägga mig på soffan en stund på eftermiddan/aftonen.

Annars har vi haft en mysdag, jag och Elliot. Läst massa böcker, byggt pussel, tittat på traktorn som skottade gården och ätit. Han åt upp nästan all middag (trots lite diskussioner) så vi delade en isglass till efterrätt :) Imorgon ska tvättmaskinen lagas så det blir till att slänga in en tvätt på en gång när den är fixad! Elliot har bara en ren pyjamas kvar och vi har renbäddat båda sängarna så det är rätt fullt i tvättkorgarna vill jag lova.

Nu ska älsklingen äta middag så jag joinar honom i köket med något mumsigt.

/Emma

Tur att solen skiner

Åh, vilken tur att solen skiner idag! Det har varit en tung morgon, vaknade på fel sida imorse...

Jag och älsklingen har i alla fall tagit vår numera traditionsenliga lunch på Rob's café - blev grillad foccaccia idag, mums! Passade även på att handla lite kattmat och ännu fler blodapelsiner. Det är vår nya grej - blodapelsiner! Igår delade jag och Elliot på en efter frukosten och två efter middan. Sen tog de slut. Så vi får väl se om dessa räcker hela veckan eller om det blir en till vända till affären.

Igår när jag hämtade Elliot på förskolan ville han inte ta på sig sina handskar. Han var ju så stolt över det fina armandet han tillverkat så han ville bara hålla i det! Hans första armband kan tilläggas, så nu önskar han sig pärlor och gummiband så han kan göra ännu fler :) Efter många om och men lyckades jag smuggla ner armbandet i min jackficka och få på honom vantarna så vi kunde traska hemåt.

Nu ska jag skala dagens första apelsin och slänga upp benen på soffan en stund.

/Emma


Oförskämt pigg!

Idag känner jag mig oförskämt pigg och utvilad! Var längesen jag fick sova en hel natt så jag behövde det verkligen! Elliot väckte oss vid 1, men då gick Morgan och la sig i han säng, och sen var jag på toa en sväng vid 3 men annars har jag sovit sovit sovit :) Synd bara att kroppen inte är lika pigg som knoppen idag! Jag längtar så efter att kunna ta en långpromenad, att kunna busa med Elliot tills det är han som säger stopp...

Idag åkte min ticker bort från bloggen, kändes lite deprimerande när den började räkna uppåt igen! Det räcker väl med att vi redan passerat det beräknade datumet?!

Har haft en trevlig helg. I lördags kom Ellinor, Andreas och Isak hit och åt lite tacos och lekte innan det var sovdags. Inga konflikter mellan pojkarna denna gång, det var roligt att Elliot delade med sig av leksakerna istället för att vara så egennyttig som han annars brukar vara! Igår blev det bara lugnt. Vi var lite sugna på Leos Lekland eller nåt sånt men det blev inget av.

Elliot upptäckte aioli igår, han åt direkt från burken och bara njöt! Ett bad på det och sen vad det sovdags... Trodde vi... Han skulle inte alls sova igårkväll utan ville se Solsidan med oss. Ojoj, vilken nöjd kille det var som satt mellan oss med en liten skål med glass! Efter att ha ätit nästan en hel blodapelsin gick vi isäng och han somnade nöjt i vår säng.

Dagen idag fortsatte han vara nöjd. När Morgan steg upp gick jag och frågade om han ville komma och ligga i vår säng en stund, men det ville han inte. Han låg och drog sig i sin säng en lång stund innan han slutligen kom till mig. En lång frukost (hela 40min satt han och åt fil och flingor och apelsin!) hann vi också med innan det var dags att gå till förskolan.

Ha en härlig måndag!

/Emma

BF...

Idag är alltså dagen D, dagen vi beräknades föda. Men ingen bebis än så länge, är alldeles för lugnt i magen för det idag!

Vi har varit ute och lekt i snön en stund på förmiddan idag, solen sken härligt men det var ändå kallt ute så det blev inte så länge. Elliot tyckte det var roligt, han har ju inte varit ute och lekt så mycket i veckan när det varit så kallt.

Igår skulle jag tvätta Elliots overall, och tror ni inte att tvättmaskinen la av?!? Så idag ska Andreas kolla på den. Hoppas det bara är nån liten sak man kan byta ut, kändes inte så lockande att köpa en ny tvättmaskin nu! Hade i alla fall tur igår att grannarna var hemma och kunde låna ut sin tvättmaskin. Maskinen hade ju startat ett program så det kändes rätt nödvändigt att tvätta klart kläderna...

Nu verkar Elliot ha somnat där uppe, kanske man skulle ha lagt sig en stund? Jag var vaken mellan 4-6 inatt så jag kanske behöver lite vila under dagen idag.

/Emma


Pyret: mamma, pappa och storebror längtar efter dig!!

2...

2 dar kvar till BF nu, och jag ställer mer och mer in mig på att det blir lite övertid även denna gång... Har läst att färsk ananas ska vara bra att äta om man vill sätta igång en förlossning, så jag åt en halv ananas igårkväll och den andra halvan till förmiddagsfika idag. Men det händer då ingenting...

Iochförsig är det lika bra att det är lugnt just nu. Elliot har fått tillbaka sin förkylningsastma idag och Morgan kom hem från jobbet vid 13-tiden. Magjsuka och feber - igen!! Hans fjärde vända nu, tycker verkligen synd om honom. Jag funderade ett tag på att ta med mig Elliot till Robertsfors över natten, men det blev ingenting. Känns inte så roligt att dra dit magsjuka (för jag lär väl åka dit inatt eller imorrn kan jag tänka mig). Vi befinner oss på varsin våning och hoppas på att det inte är alltför luftburet!

Idag hämtade jag Elliot tidigare från förskolan och så åkte vi till Maria en stund. Roligt med en spontandate! Var inte så sugen på att gå på café så det var ju tur att hon var hemma :)

Nu ska jag spela lite spel och invänta CSI som börjar 21. Ikväll måste jag somna tidigt och inte fastna framför tvn om jag ska orka med natten och morgondagen!

/Emma

Sömn, vad är det?

Usch vad jag har sovit dåligt inatt! Var på toa säkert 10 gånger under natten! Så när Elliot kom in till oss vid 5 skickade jag snällt in honom och Morgan till hans rum så jag skulle få sova ifred.

Idag är Elliot tillbaka på förskolan, tror han saknat stället och alla kompisar! Vi hade en riktig mysdag igår då vi inte gjorde speciellt mycket. Satt mest i soffan och mös med en bok eller film. Elliot tyckte det var fascinerande när bebisen buffade och hade hicka så han låg med huvudet på min mage och njöt en hel del också! Tycker han börjar bli mer och mer intresserad av magen, men tror inte han riktigt förstår vad som komma skall.

På schemat idag står det inte så mycket. Jag ska sova, ta ett långt bad och tvätta. Kanske baka banankaka också? Var så himla sugen på det igårkväll och jag har ju 2 övermogna bananer i kylen som bara väntar på att bli en kaka! :) Ikväll blir det kalas för kusin Teo som fyllde hela 8 år igår. Vad tiden går fort - första gången jag såg honom var han bara ca 16-17 månader gammal...

Nu är det bara 3 dar kvar till BF förresten... Och hur känns det då? Nu känner jag igen hur det var sista tiden när jag väntade Elliot, hela bäckenet värker - speciellt om kvällarna. Sitta på golvet och leka? Nej tack... Liggläge uppskattas! Det är då bra att man måste gå fram och tillbaka till förskolan varje dag så man får en anledning till att röra på sig lite iaf! Frågade Morgan igårkväll om jag hade sån här värk med Elliot också, och då sa han bara att "det kommer bli värre"... Får passa på och njuta nu då :) Det gäller att vara positiv!

Ha en härlig onsdag!

/Emma

Snart snart snart...

På lördag är vi beräknade... Hoppas hoppas verkligen att vi inte går över tiden även denna gång! De sista 10 dagarna med Elliot (övertiden alltså) var nog de längsta jag varit med om!

Alla Hjärtans Dag blev inte riktigt som planerat hos oss... Elliot är fortfarande inte helt ok i magen så vi gjorde plankstek här hemma istället! Trodde han skulle kunna gå tillbaka till förskolan imorgon eftersom det bara blev en bajsblöja igår och ingen i lördags. Men så bjuder han till med 3 stycken idag istället! Så efter att ha tvättat 2 par byxor från idag fick han gå med pyjamasbyxor halva dan. Jag får verkligen inte åka på magsjuka nu, så jag håller tummarna för att jag gjort bort den delen! Skulle inte vara alltför roligt att åka in till förlossningen med magsjuka om man säger så...

Älskligen överraskade idag igen förresten! Fick både en ros i glas och nån lyxig bodymilk. Jag skämde bort honom med godis från Lagerhaus och ett roligt spel. Elliot blev inte alltför lycklig över chokladen han fick. Som tur var fick han (vi) en ask med gelehjärtan från mamma och pappa så den har han huggit in på idag iaf!

Nu ska vi krypa ner under täcket och se film, skönt med en tidigkväll idag! Sa att älsklingen fick välja film, så då gör det inget om jag somnar efter halva :)

/Emma


Vi klarar oss nog denna gång...

Fick ett samtal från Elliots förskola i fredags - han hade fått diarré (går magsjuka där igen). Åh nej, inte igen! tänkte jag och var helt säker på att jag och Morgan skulle åka på en fjärde (!!) omgång av denna envisa sjukdom. Elliot var dock matglad och åt mellanmål direkt vi kom hem, så jag tror det inte blir nån magsjuka där! Visst, hans pruttar är inte att leka med, men han är iaf som vanligt. Tror det är nån tand på gång, så det kan ju va därför han blev dålig i magen?!?

Imorse åkte jag ner på stan för att ta en hotellfrukost med Lina. Trevligt och gott va det! Vi satt och åt i 2½ timmar! Ok, vi kanske inte åt hela tiden, men det är ju så härligt med buffé att man kan sitta hur länge man vill!

När jag kom hem från stan var det dags för kalas för Pernilla. Gott fika och trevligt sällskap - dagen har verkligen gått i ätandets tecken! För direkt efter fikat var det middagsdags innan Morgan skulle åka iväg. Personalfest med poker för hans del ikväll, hoppas han kommer hem lite rikare :) Jag hade tänkt ha en myskväll med Elliot, men han var så trött så han slocknade tidigare än jag planerat. Men så går det om man sover före lucnh och inte efter som man bör! Jag får väl trösta mig med att jag inte behövde dela med mig av min gott & blandat påse :)

Sitter och halvser Melodifestivalen. Inte alls så sugen på det, men det känns alldeles för tidigt att gå isäng! Skulle iochförsig behöva sova 12 timmar (minst)...

Imorgon är det söndag och sen är det Alla hjärtans dag. Hoppas jag är pigg då så vi kan gå ut och äta! Eller... Nej, jag hoppas vi ligger på BB då och får fira tillsammans där!

/Emma

Ge mig!!

Åh, vad jag är sugen på ansiktsbehandling! Gick förbi Face i tisdags och såg att de har ett februarierbjudande. Så för 490kr skulle jag kunna få en ansiktsbehandling på 60min + fransfärgning. Min kropp är i behov av något sådant tror jag! Men samtidigt blir man lite snål... Hmm... Det fanns en tid kl 9 imorrnbitti ledig iaf, så jag får väl fundera över dagen så kan man ringa dit imorrnbitti och höra vad dom säger...

Har sovit dåligt inatt igen. Varit på toa säkert varannan timme - minst! Ikväll måste jag försöka ta mig isäng i tid. Eller i varje fall somna i tid. Jag har en förmåga att fastna i alltför många tv-program när jag lagt mig. Skärpning!

Har varit duktig och packat 2 kartonger idag. En med dvd-filmer och en med foton. Har 2 kartonger kvar, men dom sparar jag till nån annan dag! Alla cd-skivorna skulle man kunna packa ner iaf, och en massa prydnadssaker.

Nu är nedräkningen nere på ensiffrigt, och det känns bra! Någon som vågar ge en gissning på när bebisen kommer? :) Gick ju över 10 dar med Elliot. Måste säga att jag känner mig betydligt piggare i kroppen nu än när jag väntade honom. Och det tror jag att jag måste tacka honom för! Nu har jag inte lika mycket tid att känna efter. Värken och tröttheten kommer i princip alltid när Morgan kommit hem, men då är ju ändå han här och kan ta hand om Elliot.

Nej, om man kanske skulle ta och värma sig nån lunch? Lyxade till det igår och köpte färdigmat som jag ska mumsa på. :)

/Emma

10...

Nu är nerdräkningen nästan nere på ensiffrigt! :) Drömde återigen inatt att det var dags att åka in på förlossningen... Både jag och Morgan börjar tycka att det är på tiden att den lill* kommer ut nu! Tycker magen börjar sjunka ner nu, jämförde med bilder från när jag väntade Elliot och den ser nästan exakt likadan ut nu som den gjorde i vecka 40+0 då. Eller så är det bara önsketänkande?!?



38+2



Elliot imponerar massvis denna vecka förresten! I helgen stod han lite oroligt, så vi frågade om han behövde kissa. Då tog han sig på blöjan och sa "ksss". Och visst kissade han just då! Han har ju bara så dumma föräldrar som inte förstår att man ska hämta pottan vid ett sånt tillfälle! Vi blev väldigt stolta över honom, storkillen våran!

Sen har han somnat själv 2 kvällar denna vecka! Igårkväll var han rätt vaken när Morgan sa godnatt, och sen sov han bra till klockan 5 :) Då behövde han lite närhet så han kunde somna om till 07.30. Det skulle vara skönt om han började somna själv. Nog för att det är väldigt mysigt när han ska somna, men...

I söndags bjöd vi över Isak med familj på middag. Killarna dansade till "Lilla röda traktorn" och hade roligt tillsammans!



Elliot med bästisen (svårt att få nåt kort då båda två tittar in i kameran)

Igår var jag på stan en sväng. Shoppade Alla Hjärtans Dag present åt Morgan och Elliot innan jag köpte lite choklad till mig. Sen var det dags att möta upp Linda för lunch på Great Eastern. Mycket gott! Måste försöka ta mig ut till henne nån dag och se hur det går med huset, har hänt en del där sen jag sist hälsade på!

Idag blir det lugnt på dagen. Har lite ont i ryggen redan nu, det brukar ju inte komma förrän på kvällen! När Morgan kommer hem och vi ätit middag ska vi åka och hämta en mjuklift till tvillingvagnen innan det är dags för kalas för Mathias som fyller år idag. Det är verkligen fullt med födelsedagar denna månad! Men det är bara trevligt :) Får bara hålla tummarna för att vår knodd får en egen dag :)

/Emma

13 dar...

Nu är det bara 13 dar kvar till bf... Mindre än 2 veckor!! :) Iofs gick vi över 10 dar med Elliot så får väl ställa in mig på samma sak nu så blir övertiden kanske inte lika jobbig...

Har haft en trevlig helg! I fredags kom Ann & Jonas hit. Det blev tacos och canasta. Nu är det avgjort: killarna får bjuda oss på middag när det passar! :) Av nån konstig anledning gick det så himla mycket fortare att spela i fredags än vad det normalt brukar göra... Kan det kanske bero på procenten?!? haha.

Igår gick jag, mamma och Hanna på barnloppis. Det var väl inget vi egentligen behövde, men tror ni inte att jag fyndade ändå?! Det blev en lampa till Elliots rum i huset (stor plafond med bilar), barndammsugare, keyboard, 2 böcker (om en lastbil och traktorer, vad annars?), babymössa samt ett set med byxa och body till den lill*. Jag räckte över mina påsar till mamma när jag skulle gå på toa, och gissa om jag blev paff när jag såg hur mina händer såg ut? Alldeles svullna och vätskefyllda så det var tur att jag hade tagit av mig förlovningsringen på morgonen, annars hade det fingret nog varit alldeles blått. Mamma fick bära mina påsar resten av tiden iaf. *tack*

Morgan och Elliot följde med pappa och tittade på skotrar, fyrhjulingar och annat spännande under tiden. Kan bara föreställa mig vilken underbar upplevelse Elliot måste ha haft!

Dagen fortsatte med mat på Frasses och ett besök på Godishuset. Ellot utropade "Mmmm" så fort vi kom dit in, och gick omkring och sa "nam nam" mest hela tiden. Sötnosen! Till kvällsmys fick han en liten skål med godis. Klippte itu 5 godisar och la ner 5 chokladbitar. Men allt gick inte åt! Tur han inte är en lika stor gottegris som sin mor :) Han var iaf ruskigt nöjd när han satt i soffan med sin godisskål, glas med läsk och vitlöksbröd (!!). Ja, jag och Morgan gjorde några vitlöksbröd som vi satt och mumsade på medan vi såg Shrek.

Idag blir det nog en sväng till Barnens Hus tror jag. Lite födelsedagspresenter att införskaffa. Sen har jag värdecheckar på 150kr som jag tänkte spendera på en present åt Elliot. Vi hade bestämt oss för att köpa ett flygplan för de pengarna, men de har inte fått in några såna flygplan sen jul...

Dags att röja lite grann medan Elliot sover. Älsklingen tog med honom på promenad så han sover i vagnen för en gångs skull. Snällt av dom att gå ut iaf, jag har sovit så dåligt inatt av flera anledningar så jag tog en powernap 10.30-11.30 :)

/Emma


Sista besöket?

Idag har vi varit hos barnmorskan, förhoppningsvis sista besöket där innan det är dags för förlossning! :) Fick iaf en ny tid den 24e för säkerhets skull...

Igår bakade jag och Elliot chokladbollar, gissa om han blev nöjd när han fick en egen skål med lite smet och ett eget fat med socker! Sen att vi fick dammsuga hela köket sen var bara en bonus (för honom alltså). Ett härligt bad på det och kvällen var fulländad!

Vi var även och hyrde babyskydd igår så nu är allting verkligen fixat inför den lill*s ankomst! Det blev ett likadant babyskydd som sist, vi hade ju redan tillbehören i den färgen så det var lika bra att ta samma tänkte vi.

Idag händer det inte så mycket här hemma. Tror jag ska baka lite bröd i eftermiddag, sjukt sugen på nybakt bröd! Får se om det blir kladdkakebak idag också eller om jag tar det i helgen...

Har tömt kameran på lite bilder, så här får ni se vår traktorkille in action



Chokladbollsbak med tillhörande kladd



Åker traktor med morfar





Stilige pojken!

/Emma

Februari

Nu är det februari, vilket innebär att det inte alls är länge kvar tills familjen Eklund/Lindberg blir 4 personer! :) Helt ofattbart vad fort tiden har gått! Älsklingen slutar tidigt idag så efter middan tror jag att han ska få bygga ihop spjälsängen så den är på plats. Det var nån skruv eller nåt som lossnat sist vi använde den så jag vill vara på det säkra att den är hel så den inte brakar ihop när bebisen ligger i den!

Helgen var trevlig. I lördags var vi i Skellefteå och firade min farbror som fyllde 50. Det blev god lunch och sen hockey. Oj vad Elliot imponerade! Han satt hela lunchen (och ville hålla tal samtidigt som de andra) innan han fick springa av sig ute en stund. Sen var det dags för hockey. Uppvärmningen och ismaskinerna var mest spännande! Annars satt han mest bara och åt, nästan en hel bilpåse gick åt under första perioden :) Jag trodde inte att jag skulle få se hela matchen, men som sagt imponerade Elliot och såg hela matchen! Det blev dock godnatt för honom på väg "hem" till R-fors...

Igår var Sandra och Ellie här, så stor hon blivit! Jag trodde Elliot skulle bli svartsjuk när jag höll henne men det gick bra! Han spanade in hennes små fötter och höll hennes hand så sött. Sen var jag tråkig så han satte sig hos Sandra för att läsa bok.

På torsdag ska vi till barnmorskan. Blir det sista besöket där månntro? Har haft lite känningar, att det trycker på neråt på ett annat sätt än tidigare, sen i fredags. Kände likadant 2-3 veckor innan Elliot föddes så förhoppningsvis slipper man gå över tiden denna gång!

Nu är tvätten klar så nu ska nästa maskin startas...

/Emma

RSS 2.0