Arbetande kvinna

Ja, nu är det alltså min tur att arbeta och försörja familjen. Började jobba förra måndan, och jag trivs riktigt bra på nya jobbet! Trevliga arbetskamrater och härliga barn :) Kommer jobba både på förskolan och på fritids så det blir roligt med lite nytt och variation i arbetet!

I fredags hade vi personalfest med respektive och föräldrar, roligt att få en sån start på arbetet! Festen var riktigt lyckad och jag var piggare än väntat i lördags :) Självklart var jag hur trött som helst på kvällen, men vi tog oss iaf iväg till Skellefteå på dagen. Det var ju flygshow där så vi spenderade dagen med att titta på modellflyg, helikoptrar, segelflyg, mc, fallskärmshoppning och en massa annat. Elliot var helnöjd!

På torsdag har Elliot sin första inskolningsdag på sin nya förskola. Jag börjar inte förrän 9.30 den dagen så jag tror jag ska följa med en liten stund och säga hej i alla fall. Blir spännande med något nytt för honom, och jag hoppas han kommer trivas lika bra där som han gjorde på sin förskola i Umeå! Nåt annat spännande han har framför sig är första tandläkarbesöket på måndag...

William ska även han till läkaren nästa vecka - dags för 6-månades vaccinationen. Lillkillen, hur har han redan kunnat bli ett halvår?!? (visserligen är det 1½ vecka kvar tills dess men...) Nu kravlar han för fullt, och har börjat träna på att stå på alla fyra och gunga fram och tillbaka. Elliot kravlade när han var 7 mån och kröp när han var 9 mån, så William är betydligt tidigare än honom!

Imorgon blir det att åka in till stan en snabbis efter jobbet. Vi ska köpa en skänk till vardagsrummet. Får se om vi hinner/orkar med att hälsa på nån också när vi liks är där.

Nu när hösten är på ingång och vardagslivet återvänder känner jag mer och mer att jag vill fixa och dona hemma. Sätta upp gardiner kanske är på tiden att göra?!? Tapetsering av våra sovrum vill jag också göra snart...

Dags att krypa till kojs nu, god natt allesammans.

/Emma

Uppdatering...

Usch vilken usel bloggare jag har varit i sommar! Får hoppas jag känner suget att blogga oftare nu under hösten när man kommer in i vardagen igen...

Vi har även tagit en paus i att packa upp och fixa i huset. Vi kände att sommaren är alltför kort så då måste man få njuta av den! Att fixa och dona inomhus hinner vi ju faktiskt göra när det är sämre väder! Vi har då hunnit med att ha en inflyttningsfest för våra syskon med familjer, och det var riktigt trevligt! En helkväll blev det, med massor av mat, skratt och lekar! :)

Vad har annars hänt sen sist?

Vi har varit sjuka hela familjen i streptokocker och svinkoppor. Barnen har ätit medicin och nu är vi alla friska igen! Morgan har bara kvar imorgon att jobba och sen är det min tur att försörja familjen. Gissa om jag börjar ha ångest?!? Jag hade ju planerat att vara hemma ett år till, och har varit ledig nästan 9 månader nu så det kommer bli en stor omställning för mig att börja jobba igen. Men självklart ser jag fram emot att börja på min nya arbetsplats! Jag tror att jag kommer trivas bra!

Elliot börjar vara less på att vara hemma, klättrar på väggarna och sånt. 22 augusti ska han börja på sin nya förskola så det blir bra!

William händer det mycket med! Han äter både gröt och burkmat varje dag, har slutat amma för någon vecka sen. Det gick väldigt smidigt att sluta amma. Det kan jag nog tacka all stress för! Jag är bara glad att det gick så lätt och att William mer än gärna tar flaskan istället. Han har även kommit på hur man förflyttar sig. Idag låg han på lekmattan i vardagsrummet några minuter innan han begav sig in till lekrummet för att leka med Elliots bilar. Storkillen! Han blir även mer och mer duktig på att sitta.

Jag tror att William är så pass mogen/medveten som han är eftersom han har en storebror som han ser upp till. Man märker att båda bröderna busar med varandra, och William kramar gärna storebror (som självklart kramar tillbaka). Visst, ibland hinner Elliot med att slå eller bita William, men jag tycker det känns som att det händer mer sällan nu än tidigare.

Jag har börjat på en diet nu, LCHF. Började i måndags, och har redan gått ner 2,3kg! :) Mitt första mål är att gå ner 10kg, och när jag nått det skulle det inte skada om jag gick ner 5 till... Men vi får se hur länge man känner för att utesluta kolhydrater. Jag har då blivit av med det värsta av sötsuget nu och det känns jättebra!

Ett annat projekt jag har är lite mer kosmetiskt... Jag var nämligen på ansiktsbehandling för någon vecka sen, och terapeuten tyckte jag skulle spara ut mina ögonbryn för att kunna börja om från början med plockning. De har nämligen bara blivit mindre och mindre för varje gång jag varit på salong och plockat dem. Men oj, vad jobbigt det är att spara ut dem! Jag känner mig så ovårdad! Plockade dem lite igårkväll iaf, för att få bort det värsta, så nu ser det väl "ok" ut...

Jag skulle kunna berätta ännu mer om sommaren, men jag avslutar detta inlägg här så att ni orkar läsa allt ;) Nu ska jag njuta av mina sista lediga dar hemma, så jag återkommer nog nästa vecka nån dag... Ha det så bra så länge!

/Emma

PS. Kameran är tömd, men datorn där bilderna ligger är inte på så det kommer en bild-boom så småningom...

RSS 2.0