Slutet gott, allting gott

Så var julen förbi. Elliot stod länge länge och spanade efter tomten i fönstret på julafton, och när han väl kom blev han salig! Många klappar fick han, och de öppnades så snabbt att vi knappt hann med att se vad han fick och vem han fick det från. William var inte rädd för tomten som tur var, men var inte alltför fascinerad av klapparna. Det var en mysig kväll med familjen + farmors. Men oj, vad trött man var i slutet av kvällen!

På juldagen var vi hos svärföräldrarna, och även dit hittade tomten. Alla 8 barnen satt som uppradade ljus när han kom in genom dörren. En trevlig kväll som avslutades med en halkig promenad hem. När vi kom till uppfarten tog vi tag i vagnen och gled nerför backen. Mindre avslut på kvällen - William kaskadkräktes 3-4 gånger när vi kom hem. Väldigt kul, med tanke på att vår tvättmaskin inte fungerade vid tillfället. Akuttvätt dagen efter fick det bli istället! Fick även ett smycke av älsklingen när vi kom hem <3

Det har varit riktigt härligt att vara långledig och bara mysa, äta gott och må gott! Veckan har gått alldeles för fort och snart är det måndag och jobb igen... Men först är det ju nyårsafton!

Imorgon ska vi till Magnus med familj och äta god middag och ha det trevligt! Om William är pigg blir det även pulkåkning i backen på dagen. Han har nämligen haft hög feber 3 dar. Så jag tycker det borde ge med sig till imorrneftermiddag! Annars blir det en lugn nyårsafton hemma hos oss. Skumpan står i kylen raketerna lyser med sin frånvaro och vi ser fram emot ett nytt, händelserikt år. Känner på mig att 2012 kommer bli ett bra år! :)

Tyvärr har vi inte tömt kameran så jag bjuder inte på några julbilder denna gång. Vi måste bli bättre på att tömma kameran innan den är full! På tal om bilder... Vi skickade in en drös med foton för framkallning, närmare bestämt 400st. Sist vi framkallade var Elliot 1½ månad så det var på tiden...

Gott Nytt År allesammans, vi möts 2012!

/Emma

God Jul!

Imorgon är det julafton. Ska bli roligt att se hur William reagerar när han får träffa tomten. Elliot längtar iaf!

Vi kommer starta dagen med att öppna paketen i våra julstrumpor (måste komma ihåg att hänga dem i granen ikväll) innan vi äter lite julskinka och frukost. Sen blir det fika i vanlig ordning hos mor och far med triss-skrapning. Julafton kommer vi vara med min familj och juldagen blir hos svärföräldrarna. Blir en helmysig helg! :)

Igår var vi in till stan för att kolla upp Williams hosta. Nu fick han utskrivet 2 olika mediciner som ska inhaleras morgon och kväll. Hoppas verkligen det hjälper! Återbesök om 2 månader, känns riktigt bra att det blir ett sådant så vi kan följa upp allting!

Nu blir det uppesittarkväll och ett glas vin med älsklingen...



God Jul på er allesammans!

/Emma

en vampyr i familjen

Vi har fått en vampyr i familjen. Åtminstone tandmässigt... Som jag anade var Williams tänder uppe på gång. Inte de längst fram, utan nästa par. Så nu (med en av gaddarna framme) är han halvt en vampyr :)
Julklapparna är i princip färdigfixade nu och det känns riktigt skönt att vi varit ute i god tid i år! Det är ju lite lättare med sista-minuten shopping när man bor i stan, men i år har vi varit tvungna att planera lite bättre. De flesta är tillomed inslagna!
För en gångs skull har jag riktigt julstämning! Vi har pyntat massor hemma, granen står framme i vardagsrummet och strumporna är fyllda med klappar (väntar fortfarande på att det ska hamna något litet paket i min strumpa dock...), julbaket gjort, kalendrarna betas av dag för dag. Kanske är det för att man fått barn som man blir mera "julig" av sig?!?
Idag har jag storshoppat! Insåg att mina bh's blivit för stora av mitt viktras (12,9 kg har jag tappat nu), så jag gick in på Change när vi var i stan idag. Självklart föll jag för erbjudandet de hade: ta 2 set, betala för 1. Så jag gick därifrån 4 bhar och 4 trosor rikare (men en aning fattigare). Får väl se det som en bonus för att jag varit så disciplinerad under hösten!
Vad har annars hänt sen sist? Jag har varit sjuk - frossa, bihåleinflammation och feber. Barnen har börjat få för sig att det är ok att somna sent och vakna 05.30. Funderar allvarligt på att gå isäng så snart jag skrivit detta och ta en lång natt! Ska bara läsa ut min bok först...
I fredags var vi inne i stan igen. Shoppade en förskolevagn till William, en baby travel från 2009 i riktigt fint skick och mycket vettigt pris! Vi var även bjudna på grötmiddag hos våra förra grannar. Riktigt mysigt och trevligt att träffa dem igen! Det blir ju alltför sällan nuförtiden. Tyvärr blev det inget babysnusande eftersom både jag och William var så hostiga, men ska se till att hälsa på lilla Moa så snart som möjligt! Ska bara hosta färdigt först! Hursomhelst. När vi skulle åka hem från grannarna vägrade Elliot - han pekade på "vårt" radhus och sa att han skulle sova där. Han var vaken hela vägen hem och blev fly förbannad när vi väl kom hem och ville inte alls acceptera att vi flyttat! Självklart känns det fortfarande vemodigt ibland för mig, men det var rätt beslut och rätt tid att flytta. På alla sätt och vis. Det är ju bara 6 mil bort trots allt...
Nej, om man kanske skulle ha krupit ner under täcket nu kanske?!?
/Emma

RSS 2.0