Kossa mu

Det blev en promenad till 4H-gården igår. Elliot tyckte det var roligt att mata korna, han stod och plockade luft från staketet och matade en av dem med det. Sötisen! :) Bra att han inte blev rädd av djuren iaf, kanske blir en tripp till Lycksele Djurpark i sommar ändå?!

Påtade på lite här hemma igår också - rensade rabatten, klippte och trimmade gräset, vattnade blommor och sånt. Och sen på kvällen åkte jag och Ellinor på bilbingo. Tyvärr ingen vinst (som vanligt...), men trevligt var det ändå!

Vad ska man hitta på idag då? Det skulle tydligen regna imorrn så man borde passa på att vara ute en del idag. Känns skönt att älsklingen slutar tidigt idag iaf! Vi borde passa på att handla inför helgen i afton och dammsuga...

Usch vilket kort och tråkigt inlägg det här blev men jag hade inte så mycket inspiration idag känner jag.

/Emma

En dag på stranden...

Så var midsommar förbi och helgen gick alldeles för fort! Vi åkte till stugan redan på torsdagskvällen, så det blev lite surrande med familjen en kort sväng innan det var läggdags. Var ju framme efter 22 nån gång... På midsommarafton var det riktigt härligt väder så jag fick inviga bikinin och få lite färg :)

Annars bestod helgen av massa god mat, trevligt sällskap och sån där härlig stugkänsla! Elliot fick åka gräsklippartraktor, och han var helt salig! Tyvärr blev det ingen båttur för honom men förhoppningsvis ska vi till stugan nån mer gång i sommar så... Morgan fick iaf sin surströmming i lördags. Synd bara att vädret inte var det bästa. Att sitta inomhus och äta surströmming är inte en hit! Inte för oss som inte äter det iaf...

Idag har det varit sommarvärme igen så vi tänkte åka till Umelagun. Vi hann dock bara backa ut bilen innan vi insåg att vi hade punktering. Typiskt! Men det var snabbt gjort att byta till reservdäcket så vi tog oss iväg ändå. Det var låång kö till Umelagun så vi gick ner till stranden istället och slog upp uv-tältet till Elliot. Han trivdes riktigt bra där! Lekte med sand, vadade i sjön, drack massa festis och charmade en äldre norsk pojke. Det känns att man varit ute mycket idag, bränner lite smått på axlarna. Undrar hur ont Morgan har då? :) 

Imorrn hoppas jag det blir bra väder så vi kan ta en promenad till 4H-gården på Nydala. Titta på lite djur och kanske äta en glass :) Sen bär det av mot Volvo. Håller tummarna för att vi kommer få 4 nya däck! Vi såg ju att det satt ett häftstift i däcket som fick punka idag, och vi har redan lagat en punktering p.g.a. ett häftstift på ett annat däck. I alla fyra däcken sitter ett häftstift! Sabotage eller blev det fel när verkstan skulle märka däcken? Hoppas på det sistnämnda, får domen imorrn som sagt...

Ska på bilbingo med Ellenor imorrn också, ska bli trevligt :) Så jag erbjöd mig att fixa fika, då har jag en anledning att baka imorrn haha.

Nu ska jag gå och se om älsklingen är sugen på efterrätt - köpte citron/lakritsglass idag. Låter gott!

/Emma

Härligt!

Idag är en härlig dag! Steg upp redan vid 07.15 imorse för att hinna duscha innan älsklingen skulle till jobbet. De ringde från Barnens Hus och sa att UV-tältet hade kommit in, så jag och Elliot tog en cykeltur dit. Köpte även en "baddräkt" åt honom så nu är han verkligen redo för bad! Hoppas det blir varmt på måndag och tisdag när Morgan är ledig, kanske blir Umelagun nån dag då?! :)

Annars har vi lekt ute idag. Elliot har upptäckt att det är roligt att lägga grässtrån och annat i hinkar. Vi gick även till lekparken en sväng så han fick gunga lite. Ojoj vad han skrattade!

Vi hade besök av Matilda och Felix igår, roligt att ses - det var alldeles för längesen! Vad stor Felix har blivit, tänk vad mycket som händer på 2 månader! Blir spännande att se om Elliot är lika duktig på att gå om 2 månader... Han tränar då för fullt, och grannpojkarna vill han gärna börja leka med snart ser det ut som. Igårafton försökte han hänga med i deras tempo på gården :)

Imorgon bär det iväg mot stugan! Ska bli trevligt att vara där över midsommar med hela familjen med respektive. Hoppas på bra väder bara och inte alltför mycket mygg!

Hoppas ni får en trevlig midsommar!

/Emma

Reashopping

Nu har Elliot somnat för natten, hoppas på en bra natt inatt! Jag gick och la mig tidigt igårkväll, men vad hjälpte det när sonen var vaken till och från mellan 23-01?!

Idag har vi varit på långpromenad. Vi gick till klädhuset och shoppade kläder till Elliot. De har halva priset på alla barnkläder denna vecka så det var bara att passa på! För 400kr fick jag en hel påse med kläder: regnjacka, regnbyxor, 2 pyjamas, 4 par strumpor, jeans, tröja och body. Bra pris för allt det där tycker jag! Kläderna ska sparas till i höst tänkte jag, förutom regnkläderna som han kan få ha i sommar. Kommer behöva inhandla en helt ny garderob i höst, de flesta byxor är för små för lilleman!

På tal om hösten... Fick brev från förskolan igår, så nu är det klart vilken avdelning han ska gå på. Så måndag 16 augusti kl 09.00 ska vi till Rönnen. Roligt att Elliot och Isak hamnar på samma avdelning!

Nu kommer älskligen snart hem från jobbet, kanske ska fixa fram hans middag?! :)

/Emma

Träning

Oj, nästan en hel vecka har gått och jag har fortfarande inte lagt in bilderna som jag skrev i förra inlägget. Men de kommer längre ner!

Har varit fullt upp i veckan. Middag på Great Eastern, Trädgårn med Maria och Lina, promenad med Pernilla, bröllopspicknick, myskväll med Syster, kalas för Leo... Har varit nånting i princip varje dag så igår beställde vi hem pizza, såg film och bara tog det lugnt :)

Igår kom Elliot på nånting nytt. Han lärde sig resa sig upp till stående utan hjälp! Först skulle han ställa sig upp från knä, men utan händer till hjälp var det svårt. Han lyckades en gång, annars tog han stöd av händerna. Storkillen våran!

Lite bilder nu som sagt, så de hinner laddas upp innan Elliot vaknar.

/Emma



Glad och nyvaken 1-åring på födelsedagen



Öppna paket - roligast var snöret!








Elliot studerar bollarna i sitt bollhav



Får hjälp av kusin Teo att öppna paket



Kusin Wilma och Elliot tittar i nya boken






Elliot och racerbilen



Fascinerad av ballongerna



Chokladkille med födelsedagstårtan



Snyggingen i sina nya kläder

Kalas!

Oj, vilka härliga dagar vi haft sen i torsdags! Då fyllde ju Elliot år, och vi var på Busplaneten en sväng innan farmor, farfar och farbror med familj kom på kalas. Blev en sen kväll, men mest glada miner ändå! :) Sen i lördags kom min familj och stannade hela dagen. I söndags kom andra farbrorn med familj, sen barnkalas för Elliots kompisar och sedan grillkalas med andra kompisar på kvällen. Riktigt uppvaktad har Elliot blivit! Han tackar så mycket för alla fina presenter, han älskar alla leksaker och kläder han fått :)

Första tårtbiten fick Elliot i lördags, och det smakade gott tyckte han! Han åt tillomed med sked då, så det är ett bra betyg! Annars har han fått lyxa till det med chokladfingrar och lite bulle i helgen. Man fyller ju bara år en gång om året trots allt!

Igår var vi på 1-årskontrollen på BVC. Känns skönt att veta att han gått upp i vikt till 10390g, fastän han ätit så dåligt på sistone. Vuxit på längden har han också gjort, 80,5cm lång är han nu. Sprutorna i benen gick bra, lite gråt en stund men det går fort över!

Idag ska vi äta middag på Droskan med Helena, Stefan och Nikodemus. Mums! Vi hade tänkt åka iväg till 4H-gården också men vädret är ju inte det roligaste för det...

Hinner inte skriva så mycket mer nu, Elliot vaknade just. Men bilder från kalas kommer!

/Emma

1 år

Grattis älskade Elliot som fyller 1 år idag! :) Vad fort tiden har gått... Dagen började med att jag och Morgan sjöng för honom och han fick presenter. Ett bollhav, 2 pyjamas, leksakståg med musik och en ny vagn (som är använd sedan en månad tillbaka). Dagen till ära ska Morgan sluta tidigare, bara det är en stor grej för Elliot! Han är så mammig just nu så att busa med pappa på sin födelsedag blir nog bra! Vi ska åka iväg på Busplaneten när han kommer hem från jobbet, så det blir nog middag där och allt. Innan det ska storkillen få ta ett långt bad efter lite utelek! Ska se till att han får en underbar födelsedag!

Oj vad jag älskar den killen alltså! Finns inga ord! Och stolt är man också :) Det lite jobbiga är bara att han just nu är inne i en period när han sover dåligt, äter dåligt och är alldeles för beroende av mig. Får inte ens laga mat ifred utan att han ska stå och klänga i benet! Det där med att han äter dåligt gör mig stressad, han måste ju äta mat förstår han väl?! Nåväl, han verkar ju må bra ändå trots allt...

Nu ska jag passa på att äta frukost och läsa tidningen i lugn och ro. Visst har ni sett Elliot i tidningen idag förresten? :)

/Emma

Förlossningsberättelse - 1år senare

Den här dagen för ett år sedan slängde jag riskudden i golvet av ilska! Den hjälpte inte ett dugg mot mina onda värkar. Så jag tog en dusch - hjälpte föga. Men ett långt bad var underbart! Så länge vattnet var riktigt varmt gick det att uthärda. När vi sen skulle gå isäng var det helt omöjligt att sova. Jag tog smärtstillande och även sömntabletter men tror ni jag kunde sova för det? Inte då! (Tabletterna hade vi fått på förlossningen dagen innan. Vi åkte in eftersom jag redan då hade lite värkar. Helt omöjligt att veta hur ont man skulle ha av värkarna innan man skulle åka in så vi tog det säkra före det osäkra. Självklart stannade värkarna under natten). Så vi ringde förlossningen, satte oss i bilen och åkte dit. Väl där konstaterades att jag inte hade öppnat mig så mycket så jag fick välja om jag ville föda barn eller sova. Sova! Svarade jag snabbt, med tanke på att klockan var 01.15 och jag inte hade sovit mycket de sista två nätterna. Det blev ingen sömn utan vi beslöt oss för att det var dags för den sparkande bebisen i magen att komma ut.

Vi fick ett rum och jag fick ta ett långt bad. Har ingen tidsuppfattning men jag måste ha suttit där en timme tror jag. Stackars Morgan fick sitta på toalettstolen och titta på. Efter badet skulle vi gå till fikarummet och titta på tv. Nu hade mina värkar börjat komma ännu tätare och gjorde mer ont, så jag tog en gåstol så jag hade någonting att stödja mig mot. Den där gåstolen släppte jag inte taget om många stunder under natten! Titta på tv gick mindre bra så vi gick tillbaka till rummet och stannade där resten av natten. Fick lustgas, alldeles för mycket lustgas, men den hjälpte mig genom värkarna iaf! Jag var lite groggy, för jag började hallucinera. Stod och vinkade till några jobbarkompisar som var i rummet (trodde jag). Vräkte i mig en bilpåse och drack festis med sugrör. Ojoj vilken vacker syn det måste ha varit! Måste nästan be Morgan skriva en egen förlossningsberättelse så jag får höra hela hans version av allt.

Vid 07-tiden på morgonen tog sköterskan hål på hinnorna för att sätta mer fart på det hela. Jag hade öppnat mig från 4-8cm på 1-2 timmar så nu var det inte långt bort! Just innan jag skulle få börja krysta bad jag om epidural men det var för sent för det sa dem. Jag fick klara mig på lustgasen. Jag minns hur arg jag blev på sköterskan när hon lämnade vårt rum för att gå till några andra. Hon kan ju inte lämna mig nu! Sa jag och beordrade Morgan att ringa på larmet så att hon skulle komma tillbaka.

Äntligen var det dags att krysta! 18min tog det och sen var du här, min älskade son. Jag ska inte ljuga och säga att det inte gjorde ont, för det gjorde det! En enda gång under krystarbetet sa jag att det gjorde ont, men då fick jag känna huvudet som var på väg ut och då fick jag mera krafter. Efter 18 minuter var det över som sagt, och det första jag såg av min gosse var att han var kille och sen la de honom på mitt bröst och vi hade svårt att förstå att detta var han som bott i min mage i 9 månader. Så fascinerande! 51 cm lång och vägde 3515g och alldeles perfekt! Vi var helt färdiga så vi somnade alla tre. Efter min löptur till toan vill säga. Att jag kunde springa dit kan jag fortfarande inte förstå, med tanke på hur ont jag hade när jag skulle gå och sätta mig ner den kommande veckan.

En bricka med lite fika kom in så vi myste på rummet någon timme innan vi gick (jag och Elliot fick åka rullstol) till BB. Namnet förresten… Vi hade hela tiden på känn att det var en pojke, och namnet Love har hela tiden funnits där. Men när Elliot bara var några minuter gammal kände vi instinktivt att det var en Elliot och inte en Love som fötts.

När vi kom till BB ringde vi våra föräldrar och skickade ut massor med mms till nära och kära för att visa upp vår skatt. Resten av tiden på BB spenderades på rummet. Vi bara låg/satt och tittade på vår älskade son. Att läsa tidningen tog en hel dag! Elliots mormor och morfar kom och hälsade på redan samma kväll, de andra fick träffa Elliot när vi kommit hem.

Vi åkte hem från BB fredag 12 juni, när Elliot var 2 dagar gammal. Det kändes skönt att komma hem så att vi kunde vara tillsammans hela familjen dygnet runt. Det var så jobbigt när Morgan var tvungen att åka hem klockan 22 på kvällen. Speciellt jobbigt var det andra kvällen. Just innan han skulle åka bajsade Elliot. Och varje gång vi bytte blöja på honom kräktes han. Just denna gång var jobbig eftersom det var värre och mer än vad det tidigare varit. Så med gråten i halsen lämnades jag kvar på rummet. Jag tror Elliot kände av min oro för han var väldigt kinkig den natten. Så en sköterska kom och hämtade honom så att jag skulle få sova några timmar. Det var väldigt uppskattat!

Så… Det var i stora drag min förlossningsberättelse. När vi kom hem från BB spenderade vi dagarna med att titta på Elliot och fascineras över hur mycket man kan älska någon som man nyss har träffat. Elliot, du är det bästa som hänt oss och vi älskar dig av hela våra hjärtan!



/Emma


Vilken tur...

...Att jag tittade upp mot skåpet ovanför kylen imorse när jag åt frukost. Såg lappen om foto till "Dig ska vi fira", och kom på att det måste vara gjort idag! Så nu är det fixat, på torsdag får ni hålla utkik efter Elliot i tidningen :)

Picknicken med jobbet igår var lyckat. Sen tog vi en promenad till Strömpilen där Lina mötte upp oss för en lekstund på Busplaneten. Vi var alldeles ensamma där! Elliot njöt i bollhavet och åkte rutschkana innan det var dags för stängning och hemgång. Det blev en tidig kväll för mig igår, det behövdes! Så idag känner jag mig rätt utvilad ändå. Man blir ju lite piggare när det är ljust ute också. Idag ska vi gå ut och leka när Elliot vaknat. Han måste ju få köra sin bobbycar innan den ska till stugan! Han fick åka på den hem från parkeringen igår och det var roligt tyckte han :) Roligare än bilarna under kundvagnen på ica maxi.

Tänkte passa på att lägga upp lite bilder nu när jag tömt kameran. Vore roligt att lägga upp en film där Elliot går, men vet inte hur man gör. Nån som vet?

/Emma



Ute och går med lära-gå-vagnen



En bild säger mer än tusen ord :)



Elliot hittade en "båt"



Läser bok



Charmtroll <3



Elliot målar på tavlan till Isak



Såhär fin blir man om händerna när man målar med dem!



Även den gladaste har sina mindre roliga stunder...

Alldeles för sent...

Jag borde ha gått och lagt mig vid det här laget, men konstigt nog känner jag mig inte alltför trött...

Idag hade vi besök av Ellenor, Andreas och Isak så vi grillade kassler och åt ute på inglasningen. Så skönt att man kan sitta ute och äta middag! Småkillarna lekte medan vi åt, roligt att de kommer bra överens :) De blev lite trötta efter maten, och Elliot somnade nästan med en gång efter vällingen.

Annars har vi inte pysslat med så mycket idag. Städat och lekt typ. Vi satt ute på filten en stund då Elliot tyckte att gräset var för dåligt klippt. Så han roade sig med att rycka grässtrån och kasta på filten eller ge till mig. Han verkade uppskatta att vara utomhus på gräset lite mer idag så det var roligt!

Imorgon ska vi på picknick med jobbet. Avslutningsgrej med min avdelning så det ska bli trevligt! Det är ju några barn som ska sluta så det blir roligt att träffa dom.

Snart är det helg igen också... Tror vi åker till svärfars på lördag när Morgan slutat jobba och sen på söndag är det kalas för Jeanette. Tänk att det redan är juni... För ett år sedan den här tiden var vi övervänta och om bara en vecka fyller Elliot år! Vad fort det här året har gått, det känns inte alls som att vi har fått rå om våran skatt så länge...

Dags för sängen nu tror jag... Godnatt

/Emma

RSS 2.0