Spännande!

För en liten stund sen fick jag ett trevligt telefonsamtal... Igår ringde jag till förskolan i Sikeå som jag var på intervju hos förra vecka. Berättade att jag endast var intresserad av jobbet om jag skulle få en fast tjänst eftersom jag bara kunde få tjänstledigt 6mån från mitt nuvarande jobb. Så de skulle prata med styrelsen om detta. Så nu idag ringde dom och sa att jag kunde få en tjänst där (efter 6mån provanställning) om jag ville. Självklart sa jag ja! Så nu har jag alltså fått ett nytt jobb! 15 augusti blir min första arbetsdag på Drömvallen, ser fram emot det!

Självklart känns det konstigt att börja jobba så tidigt - William kommer ju bara va 5½ månad då... Men jag vet att Morgan klarar av att vara hemma med barnen och är det så att jag ännu ammar får han väl komma till mitt jobb på lunchrasten så jag får amma :) Sen är det guld värt att en av oss fått jobb på orten så inte båda behöver pendla. Det är klart att man kommer sakna nuvarande jobbet och alla arbetskamrater. Det är en hel del tankar som snurrar i mitt huvud just nu.

Denna vecka har varit trevlig för övrigt :)

Måndag: jag och barnen tog bussen ner på stan efter att jag hämtat Elliot från förskolan. Hittade ett par jeans som jag köpte i en storlek mindre än jag har nu (jag borde ju krympa lite tycker man...) innan vi satte oss på nästa buss som tog oss till Strömpilen. Där hann vi gå en sväng på Lindex innan vi hamnade på McDonalds för lite middag. hade tänkt vara nyttig och ta en sallad men de har tydligen ingen sallad där!

Tisdag: vi tog en promenad till Barnens Hus för att byta en present. Elliot blev helnöjd när vi åkte buss hem istället för att gå :) Vi kom ändå hem för sent så middan blev lite knasig för oss allihop men... Efter maten kom Linnea förbi en stund, alltid lika trevligt :)

Onsdag: var på BVC med William. Lillen väger nu 4725g och är 57,5cm lång. Precis som sin bror följer han viktkurvan fint men ligger över längdkurvan. När vi skulle hämta Elliot på förskolan blev han arg för att jag styrde stegen hemåt och inte ut mot nya äventyr. Så vi var ute och lekte en stund hemma - skottade och åt banan i solen. Morgan kom hem lagom till middan så vi hann med lite äventyr på aftonen istället. Morgan och Elliot åkte till Biltema medan jag och William gick på H&M, Kappahl och Coop.

Torsdag: Morgan jobbar sent idag så jag hoppas pojkarna är snälla med mig i eftermiddag. Ikväll blir det hockey med älsklingen och hemmagjord pizza. Mums!

/Emma

Solsken!

Åh, vilket härligt väder det är idag! Solen skiner och det är inte alltför kallt :) Får se om jag tar med mig pojkarna på en busstur till Strömpilen i eftermiddag eller om vi tar en promenad. Morgan slutar 17 idag så det hade varit ganska perfekt att åka till Strömpilen idag. H&M och Lindex måste jag in på en sväng iaf. Lite sugen på att stanna av nere på stan och titta på ett par byxor åt mig också, men får se hur det blir. OM det blir busstur idag vill säga...
Igår skulle Morgan kriga i Holmsund så jag och barnen passade på att mysa hos Ann en stund. Längesen vi sågs bara jag och hon, det blir ju mest att vi ses alla fyra. Absolut inget fel med det, men det var trevligt att bara vara vi två också :) Elliot mumsade i sig våfflor och skumtomtar och tittade på traktorer på youtube så han var helnöjd! William låg mest och sov.

William har börjat bli lite mer vaken nu, roligt när han är pigg lite längre stunder ibland! Man kommer inte ihåg hur det var när Elliot var sådär liten, så det är rätt roligt att titta på gamla foton av Elliot när han var 3-4 veckor gammal och jämföra lite :)

Nu verkar det som att William är på gång att vakna så jag avslutar detta inlägg med bb-fotot från fredagens/lördagens tidning.

/Emma



Hela familjen Eklund-Lindberg samlad! Elliot tyckte busiga kaninen som fotografen hade var hur rolig som helst! William sov gott och vägrade öppna ögonen.

En dag på flygplatsen

Idag har vi varit på flygplatsen en sväng. De hade öppet hus så vi passade på att åka dit. Tyvärr fick inte Elliot se något flygplan, men han var nöjd med de andra fordonen han fick se (och provsitta): traktor, brandbil, plogbil, helikopter osv. Vi tog även en fika i cafeterian och köpte lite godis på tax-freen. Innan vi skulle åka hem tänkte vi invänta planet som snart skulle landa, men istället för att se ett flygplan tittade vi på helikoptern som startade och sedan flög iväg. Ojoj, vad Elliot blev salig! Han stod och tittade, skrek och var alldeles till sig! Det var en mycket trött men helnöjd kille som somnade i bilen på väg hem vill jag lova :)



Elliot och Morgan i brandbilen



Jag och Elliot framför helikoptern



Traktorkillen vågade inte provsitta traktorn

Ikväll ska vi till Ellinor, Andreas och Isak på middag. Trevligt! Sen blir det kanske lite nachos-mys här hemma om man orkar.

Igårkväll skulle vi ha en myskväll hade jag tänkt. Så jag och pojkarna gick till affären och handlade ost och kex och cider som vi kunde mumsa på under kvällen. Längesen jag åt ost och kex! Så när Elliot hade somnat startade jag och Morgan en film och dukade upp allt det goda. Men... Självklart blev jag alldeles för trött och orkade inte ens se klart filmen. 22.00 var det godnatt för min del... Livet som småbarnsförälder visar sig rätt tydligt ibland :)

Har förresten gjort lite fynd idag på Babyproffsen: en ny barnvakt (eftersom vår gamla helt lagt av), solskydd och nackskydd till bilen samt blöjpåsar. Det var det barnbidraget.

Matdags för lilleman och sen måste jag nog väcka storebror tror jag. Eller ska han vara vaken till 22 ikväll och gå isäng samtidigt som mig?!?

/Emma

Ja, vi lever!

Har inte skrivit här på en vecka insåg jag just. Men ja, vi lever! Igår började Morgan jobba så nu har verkligheten kommit ikapp oss. Vilken lyx det har varit att ha varit hemma hela familjen så pass länge! :)

I helgen var vi i Robertsfors. Det var 7-mila i söndags och eftersom Elliot är sån skidfantast tyckte vi att det skulle vara roligt för honom att se lite skidåkning live! Så vi tog skotrarna och åkte längs spåret till en bra fikaplats. Riktigt mysigt! Elliot tyckte det var spännande med skoter medan William sov hela resan i mjukliften. Inte alla 2 veckors bebisar som har åkt skoter! :)

Jag var även på jobbintervjun som jag nämnde tidigare och det kändes bra! Har skickat mail till min chef nu angående tjänstledighet så vi får väl se vad hon säger. Sen måste jag ju även fundera över en del andra saker... Det är inte heltid, så hur lite är det minsta jag kan tänka mig jobba? Det blir ju jag som ska dra in inkomsten när Morgan är pappaledig. Hur långt vik är det? Osv osv.

Nu är tvätten klar så jag ska fixa den medan lilleman sover i krubban. Andra planer för dagen är att dammsuga (köket åtminstone) och fixa lite god mat till ikväll då syster med familj kommer och hälsar på :)

/Emma



Elliot och morfar provkör nya skotern på gården



Självklart packade vi ner några traktorer som Elliot kunde underhålla sig med



Efetr en stund kom några fler skotrar och de bara vimlade ut en massa folk från pulkorna!



William har börjat le och jollra, sötnosen!



Elliot ville så gärna hålla i William



Mina små älsklingar!




Otursdag

Igår var det verkligen inte Elliots dag! Han var inte alltför förtjust i läkaren när han skulle lyssna på lungorna. Han fick inte inhalera utan läkaren trodde det mest var slem som gjorde att det lät som det gjorde. Jag tycker det var lite konstigt att Elliot skickades hem i samma skick som han kom, jag såg ju så tydligt på bröstkorgen/magen att det var ansträngande att andas! Vi hade köpt hem en ny sorts hostmedicin, så efter att ha fått i sig den och bricanyl lättade det lite under natten.

Pricken över i:et var att Elliot ramlade och slog i bordet just innan middan. Det blödde lite från munnen så han fick inte i sig någon mat för att det sved. Det märktes på honom att han ville äta, men efter några försök gav han upp. Såg senare att han bitit sig på tungan... Som tur var fick han i sig välling i alla fall!

Idag fick jag ett roligt telefonsamtal! En tjej från förskolan i Sikeå ringde och sa att de hört talas om att jag ska flytta till Robertsfors och letar jobb, så på måndag ska jag dit på intervju! Skulle verkligen vara så härligt om antingen jag eller Morgan hade ett jobb där i närheten innan vi flyttar så man slipper pendla.

Nu verkar alla i familjen ha vaknat så det vankas mellanmål om en stund. Är ruskigt sugen på vattenmelonen vi köpte häromdan!

/Emma

BVC och vårdcentralen

Imorse var det dags för Williams första besök på BVC. Det blev lite stressigt, men vi hann precis i tid! Det tar nog ett tag innan man lär sig hur lång tid det tar att göra oss iordning på morgonen nu när vi är 4 i familjen...

Allt såg bra ut - lillkillen växer och mår gott! 4150g väger har nu och är 55cm lång. Inte illa att gå upp 400g på 8 dar måste jag säga! Men då är han ju ett matvrak också... :)

Efter besöket där lämnade vi pappa Morgan hemma och åkte iväg till mitt jobb och sa hej. Roligt att träffa alla igen, och lugnande att höra att de barn vi haft som har flyttat tillbaka till Japan mår bra! William sov igenom hela vistelsen på jobbet.

När vi sen kom hem var ytterdörren låst. Så jag ringde Morgan, som var och hämtade Elliot. han hade jobbigt med andningen så de skickade hem honom. Han har ju förkylningsastma och fick bricanyl imorse innan vi lämnade honom på förskolan. Men nu var hostan värre och andningen blev inte bättre av en till dos bricanyl. Så vi ringde vårdcentralen och fick komma dit på en gång! Så nu väntar jag på att dom ska komma hem! Inte roligt när det är jobbigt för Elliot att andas. Hoppas han fått inhalera så det blir bättre för honom!

/Emma

Helgen...

Så var det söndag och helgen är snart slut. Fast nu har vi ju helg hela tiden (åtminstone 1½ vecka till) :)

I fredags fick vi som sagt besök av svärföräldrarna och Helena m.fam. Elliot fick en grävskopa han kan ha i snön eller sandlådan och var helnöjd! Så fort han såg bilden på förpackningen sa han "traktor traktoooor" och genast fick farfar bygga ihop den! Helena, Stefan och Nikodemus stannade på middag så vi köpte hem lite kinamat och hade trevligt. Längesen vi sågs, men det blir det nog ändring på när vi flyttat och bor lite närmare varann!

Igår kom mamma och pappa samt Isak m.fam. hit. Pojkarna levde rövare vid lunch/fikabordet och hade allmänt roligt! Vi fick oss en hel del fika och mat, tack mamma och mormor - ni är underbara! Elliot blev helt salig när han fick både en traktortröja och 2 filmer: Mighty machines och stora maskiner. Första filmerna han har kunnat se utan att spola tillbaka till introt hela tiden :)

När Elliot sovit lunch packade vi in oss i bilen och åkte iväg till syster för att träffa henne och Lillan. Bror med flickvän kom även dit senare. William blev med ens ganska mycket större när man såg honom bredvid storkusinen :)



William och storkusinen



Hungrig kille och nyvaken tjej

På kvällen igår tänkte jag och Morgan njuta av en middag på tumanhand, men det blev en glad familjemiddag istället eftersom Elliot inte ville sova utan att ha dansat till Melodifestivalen en stund först. Vi får ha en sen mysmiddag nån dag i veckan istället!

Idag har Morgan och Elliot varit ute och lekt i solen. Jag och William skulle gå bort med soporna men Elliot ville så gärna åka vagn så vi tog en promenad till Coop. Morgan kom dit med bilen så vi kunde veckohandla. Så härligt med en långpromenad, som jag har längtat efter att orka gå en längre bit!! Pojkarna hade det gott i vagnen hela vägen :) Självklart vaknade William när vi kom fram - varm och hungrig. Så vi stängde in oss på toaletten för lite matning medan de andra skötte handlingen. Mindre mysigt att sitta och amma på en toalett måste jag säga! Men hellre det än vid entrén...

Grannarna bjöd över oss på middag så vi var där tills det var dags att gå hem och byta om till pyjamas. Nu ligger Elliot och sover sött efter allt bus och lek som dagen bjudit på!

Visstja, idag var det stora badardagen också! William tog sitt premiärdopp i badbaljan, men var inte alltför förtjust. Elliot satt i badkaret och tittade på lillebror och kunde inte alls förstå att badet inte var uppskattat!



Som sagt... Inte så nöjd.



Badkillen Elliot

Dags att slösurfa en stund medan barnen sover i väntan på att älsklingen ska komma hem så vi kan se Solsidan.

/Emma


Utvilad

Idag känner jag mig rätt så utvilad! Elliot har sovit i sin säng hela natten, vid 6 imorse kom han över till oss för att gosa några minuter innan han somnade om till klockan 8. William har sovit i sin säng hela natten och bara vaknat för att äta vid 2 och 4. Skönt att få en sådan start på helgen!

Usch vad jag hade ångest igår. Hade tänkt åka till syster på kvällen och hålla henne och lillan sällskap men jag kunde bara inte åka. Elliot hade det så jobbigt, han är så himla mammig och skrek av ilska så han nästan kräktes. Så jag hade inte hjärta att lämna honom hemma och åka iväg med lillebror. Hoppas verkligen han kommer vänja sig mer vid tanken att han är storebror snart för det är inte roligt med detta dåliga samvete!

Kvällen slutade gott iallafall. Elliot somnade en stund innan middan, så när han kom ner för att äta var han på strålande humör! Det kändes bra när jag somnade igårkväll :)

Idag ska Elliot få en kortdag på förskolan tänkte vi. Så när han sovit klart hämtar vi upp honom för att åka och handla. Förhoppningsvis får han se en traktor eller två idag också!

Sen blir det besök. Helena, Stefan och Nikodemus kommer och förmodligen svärfars också. Tror det blir till att träffa en del folk i helgen :)

Ha en härlig fredag!

/Emma

William

Nu har vi äntligen bestämt oss - William heter lillebror!

Skulle ju göra ett inlägg här igår men orkade inte! Vi hade besök av Ann & Jonas och sen blev det lite jobbigt för Elliot när han skulle isäng och sånt...

Elliots reaktioner på William? I måndags var det rätt jobbigt för honom, han skulle vara hos den som höll i William. Förstår honom - han är ju van vid att ha hela vår uppmärksamhet! Och att nu behöva dela den med någon annan är en stor omställning. Som tur var verkade han acceptera situationen mer redan på tisdagsmorgonen. Då skulle han hålla handen, stryka på magen, peka på näsan på William osv. Man vågar inte lämna pojkarna ensamma, för då kommer det ett litet tjuvnyp eller ett slag... Inte lätt att bli storebror som sagt!

I tisdags skulle vi på återbesök på BB eftersom vi åkte hem så tidigt. Dock ringde de från Elliots förskola och sa att han hade fått en massa utslag (3dagarsfeber trodde BVC) så vi hämtade honom där och lämnade honom hos Malin och barnen en stund. Testerna på BB såg bra ut och William hade inte gått ner så mkt i vikt. Nu vägde han 3698g, men med tanke på vilket matvrak han är lär han redan vara uppe i sin matchvikt igen!

Igår var vi hemma hela familjen hela dagen, mysigt!! Tog en promenad och bara mådde gott. Blev ju som sagt liet jobbigt för Elliot igårkväll men annars var det en härlig dag! Elliot somnade vid 20-tiden och sov hela natten till kl 6 imorse! William däremot... 03.30 sa han godnatt för att vakna 2 timmar senare. Det har gått åt 3 pyjamaser under natten (förstår inte varför han kan bajsa ordentligt en gång istället för småpruttar varje gång han äter?!?) så nu tvättar vi sängkläder för fullt.

Elliot är tillbaka på förskolan idag igen men funderar på att hämta hem honom när han sovit klart. Matilda och Linda kommer hit en sväng så då kunde det ju vara roligt om han är hemma också!

Nu antar jag att ni vill se lite bilder så här kommer några!

/Emma



Alldeles färsk!



William njuter i pappa Morgans famn



Stolt pappa!



Sömntuta



William njöt när vi tvättade hans hår



En bild säger mer än tusen ord... Skeptisk storebror!



Elliot börjar smått acceptera att han inte längre är enda barnet i familjen



Hålla handen - nåt som bröderna Lindberg tycker om!



William med sin härliga kalufs

Äntligen!

Äntligen har vår andra son fötts! Lördag 5/3 klockan 22.22 föddes en underbart söt pojke med mycket mörkt hår. 3855gram tung och 52cm lång. Magiskt!!

Redan i fredags vid kontrollen fick vi veta att vi skulle bli igångsatta dagen efter. Valde att inte berätta det utan ville att det skulle bli en överraskning :) Så i lördags ringde vi förlossningen 07.00 och vi var välkomna dit när vi ätit frukost och så. Jag var såå nervös, förväntansfull, orolig... You name it! Det var så många känslor så det var lite jobbigt. Tappade upp ett bad, Morgan kom in med levande ljus och lugn musik. Bra start på dagen måste jag säga!

När vi kom till förlossningen körde dom en ctg-kurva och såg att allt såg bra ut. Sen fick jag en tablett som skulle göra kroppen mer mogen för en förlossning. Den verkade dock föga - vid 17-tiden visste vi inte om vi skulle få åka hem över natten eller stanna kvar för att föda barn. Så vi tog det lugnt och åt middag innan läkaren beslutade att det skulle tas hål på hinnorna vid 19-tiden. Och efter det tog det fart! Värkarna kom på en gång!

När det väl startat på allvar gick det undan! Vips sa det och jag var nästan helt öppen. Barnmorskan hann inte ens hämta en undersköterska utan var tvungen att larma för att få assistans när han skulle ut. 5 min krystvärkar och sen fick jag lyfta upp min älskade son och pussa honom :)

Vilken underbar känsla när man får hålla sitt barn för första gången, det går inte att beskriva med ord!

Nu är det matdags, återkommer med lite mer från de senaste dygnen imorgon. Ska se till att slänga in nån bild då också...

/Emma

Boat...

Kontrollen idag gick bra. Bebisen mår bra inne i magen och ctg-kurvan såg fin ut. Det var spännande med ultraljudet nu när bebisen är så pass stor! Trodde nästan vi skulle få se ansiktet i 3d men inte det inte. Dock var det inte kvar så mycket fostervatten så det måste hända något snart, tyckte dom. Så imorrnbitti ska vi ringa dit för att få komma in på en ny koll. Bra att få komma dit redan nästa dag! Man blir ju lite orolig när dom säger att vattenmängden är liten och så - ingenting får ju gå fel!

Dagens projekt är i princip avklarade. Har ställt in spjälsängen i vårt rum och bäddat den samt satt upp sänghimmeln ovanför den så att inte Styxan får för sig att hoppa upp i sängen. Den sista tvätten är igång och diskmaskinen ska startas så snart jag ätit lunch. Sen är det färdigboat. Har inte bakat så mycket som jag trodde jag hade gjort, men sen kommer väl folk ändå för att titta på bebisen och inte för att fika haha :)

Ikväll ska vi ha myskväll har jag bestämt. Elliot ska få sin favoritmat till middag (korv, vad annars) och sen lite fredagsgodis innan Morgan kommer hem med vår mat à la Max. Inte så lyxigt kanske men ser fram emot lite fet onyttig mat medan jag ännu är tjock!

På tal om tjock... Min kropp har samlat på sig så mycket vätska de senaste dagarna, det är inte samma ansikte som möter mig i spegeln idag som det var förra helgen.

Pyret - nu måste det hända nånting snart så vi äntligen får träffa dig. <3

/Emma

Imorgon

12 dagars övertid idag, huvva! Dagarna går verkligen långsamt framåt... Men nu borde det väl vara max en vecka bort tills vi får träffa den lill* som har det så bra i magen?!? :)

Imorrnbitti ska vi till specialistmödravården på kontroll. Vet inte riktigt vad som händer där... Antar de ska kolla mängden fostervatten och hur moderkakan mår. CTG? Ultraljud? Diskutera igångsättning? Kan det bli så att det sätts igång redan imorrn om värdena visar att det är dags för bebis?

Många funderingar... Tror i alla fall vi bör packa ner bb-väskan i bilen OM tiden är inne för bebis att föda. Allt jag hoppas på är att allt ser bra ut, att bebis mår bra och att h*n inte är alltför stor! Elliot vägde ju bara 3515g och då är han född 10 dar efter BF. Så någon bjässe på 4kg hoppas jag inte vi har att tampas med...

/Emma


Moster

Onsdag idag och lugnt här hemma... Hade tänkt sova en stund när Morgan och Elliot åkte iväg men jag pratade i telefon istället. Kan vila en stund efter lunchen istället!

Fick en glad nyhet igårkväll: syster Hanna och hennes Johan fick en liten dotter igår! Så nu får vi hoppas att vi får träffa dem snart, varför inte på BB?!? :) Blir verkligen tätt mellan kusinerna, vi som trodde det skulle bli veckor emellan eftersom jag var beräknad ca en månad före henne...

Till middan idag ska jag lyxa till det tänkte jag. Har noll inspiration vad gäller matplanering och lagning, så tror bestämt att Morgan ska få göra chili con carne idag! :)

Är så otroligt stolt över vår älskade Elliot. Han har äntligen börjat äta bra igen! Bara man låter honom sitta 30 min med sin filtallrik på morgonen så äter han upp den, och han har chockerat många gånger sista veckan vad gäller middan också. Igår åt han hela 2 våfflor istället för 1/4! Och i söndags åt han upp all wok som han serverades, trodde han inte ens skulle smaka på den!

Sen har han lärt sig hoppa också. Han har varit på gång ett tag men igår visade han upp sina färdigheter. Och vad stolt han var! Han hoppade och vi klappade händerna allihop och han skrattade och hoppade ännu mer :)

Han verkar även förstå att om han vill busa och springa får han vänta tills Morgan är hemma. Varje eftermiddag är han snäll med mig och bullar upp med 4 kuddar i den lilla soffan - 2 till mig och 2 till han själv. Sen ska han ha tutte och filt och så ligger vi där och håller handen en stund innan vi fortsätter leka. :)

(Att han är i en trotsperiod just nu bortser man från när han är ett sånt charmtroll)

Ha en trevlig onsdag!

/Emma

RSS 2.0