Städa och röja

Usch vad less jag blir! Hade just skrivit ett långt inlägg men så försvann allt!

De senaste dagarna har bestått av att röja och städa och kasta massa strunt inför eftermiddagens visning av radhuset. Håller tummarna för att det kommer några och tittar och att åtminstone 2 blir intresserade så det blir budgivning :)

Påsken har varit, massa mys med familjerna! Korvgrillning, kubb, middag och poker på långfredagen. Lek i sandlådan/skytte/solning/canasta lördag-söndag i Tryssjön. 42grader i solen visade termometern så nu har man börjat få en bränna iaf! var förbi kompisarna i Flarken en sväng på lördan också. Roligt att storpojkarna lekte tillsammans! William låg mest och sov i babygymmet. Känns roligt att vi snart kommer bo närmare varnn och därmed ses oftare!

Idag firar jag och Morgan vår 5-åriga förlovningsdag så vi tänkte fira den med att gå ut och äta en bit god mat efter visningen. Elliot får vara hos farbror Mathias med familj under tiden, men William får följa med oss. Har köpt ett smycke till Morgan och slagit in det i ett Kinderägg. Inte lika snyggt som originalet men tycker ändå det var ett lite roligt sätt att slå in ett paket!

Blev en snabb sammanfattning av det egentliga inlägget... Nu ska jag gå och fixa tvätten!

/Emma



Elliot älskar att skotta! "Tyvärr" har all snö försvunnit vid det här laget



"Mamma, mamma, se så stark jag är"



Självklart måste även grävskopan få vara med på bild



William har börjat le och jollra ännu mer - verkar må gott!

Nattbad

Jag hann med att båda baka filmjölkslimpa och påskpynta i söndags. Hela familjen tog en promenad för att leta lite ris och sen pyntade jag och Elliot riset med fjädrar och ägg. Riktigt hemtrevligt blev det i köket nu måste jag säga!

Igår kom radhuset ut på hemnet: http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-5rum-ersboda-umea-kommun-ersbodavagen-48-1630075 . Så nu får vi hålla tummarna för att vi får sålt det (och att det blir budgivning). Borrningen är på gång, de som vi pratat med tänkte börja borra i R-fors väldigt snart! Nu händer det grejer här! Vi måste ta oss iväg till K-rauta och se om vi hittar badrumsinredning där eller om vi ska leta på nåt annat ställe. Det kan ju vara nån veckas leveranstid på sånt där.

Igårkväll fick jag spontanbesök av Elin, det var roligt! Jag är så dålig på att ta mig iväg på kvällarna så jag blev jätteglad när hon skickade sms och föreslog att vi skulle ses :) Elliot blev trött mitt under besöket och somnade i mitt knä. Lite knasigt, för sen blev kvällen konstig för honom! Han ville inte sova när det var läggdags utan låg och mös i sängen med Morgan medan jag skulle få ta ett bad. Det slutade med att Elliot badade med mig och somnade vid 22-tiden. Det gav mig en sovmorgon imorse (väckte Elliot kl. 08) och det var välbehövligt!

Morgan fick däremot ingen sovmorgon idag. 06.00 kom taxin hit och hämtade honom. Idag och imorgon har han möte med jobbet i Stockholm. Så Lina kommer hit ikväll och stannar till imorrnbitti. Känns rätt skönt med en back-up på natten om pojkarna vaknar en massa.

William har förresten fått ersättning till kvällsfika 2 kvällar nu, och inatt fick jag sova hela 5 timmar innan det var dags för nästa mål mat! Elliot fick också ersättning till kvällsfika och det funkade bra! Min mjölk är väl lite utspädd på kvällarna så då är det lika bra att han får ersättning så hinner min mjölk tjockna till sig till nattmålet.

Visstja, vi har börjat planera lite inför dopet nu, väntar på ett samtal från kyrkan om datum. Blir dubbeldop med Lovisa så det blir lite annorlunda :)

Nu är det dags att väcka William för lite mat innan vi ska gå och hämta hem Elliot...

/Emma


Miss i schemat

Imorse somnade Elliot om i vår säng - och vilken miss i schemat det orsakade! Han vägrade somna efter lunchen, men 13.30 var det godnatt. Bättre sent än aldrig kanske, men han lär ju inte vilja gå isäng ikväll heller eftersom lunchvilan blev så sen. Nåväl, man får väl hoppas på en sovmorgon imorrn istället! :)

Mäklaren behövde inte fota så mycket i fredags, han använder sig av våra bilder istället. Trodde radhuset skulle ligga ute på hemnet redan i fredags men antar de inte hann göra klart allting. Förmodligen kommer det upp där under morgondagen... Öppen visning 28/4 - håller tummarna för att det kommer nån/några intresserade!

I fredags hade vi besök av Christoffer och Sofie. Surrade bort några timmar innan de cyklade hemåt. Vi hade besök även igår. Tomas, Pernilla & barnen kom hit så vi grillade. Mums! När de farit hem fastnade jag framför en film på tvn så det har blivit två sena kvällar (enligt min dygnsrytm) på raken nu. Lär väl däcka vid 20-tiden ikväll...

Har varit och handlat idag och skulle baka filmjölkslimpa. Hittade 3 recept igår som jag vill prova så nu har jag alla ingredienserna hemma! Hade först tänkt att vi skulle få oss nybakt bröd till mellanmålet, men ja... Dagen blev ju lite annorlunda så vi får ta det till kvällsfika istället! Morgan är och krigar så när han kommer hem får han underhålla barnen så jag får baka i lugn och ro :)

Köpte även lite påskpynt. Hörde ni? Jag som aldrig varit för att påskpynta har köpt fjädrar och ägg så nu ska vi ut och plocka lite ris och sätta i en vas! Kanske är det att man fått egna barn som gör att man intresserar sig mer för sånt? :) Har redan handlat sakerna till Elliots påskägg också. William får vackert vänta tills nästa år innan han får något påskägg. Vi fick för övrigt 2 påskägg av grannarna igår så vi har redan tjuvstartat!

Funderar på att gå och väcka Elliot nu. Annars finns det ingen som helst chans att han somnar före 21 ikväll!

/Emma

Trehjuling är det roligaste just nu

Läkarundersökningen igår gick bara fint! William väger nu 5170g och är 59cm lång. Följer sin kurva bra :)

Som jag trodde njöt Elliot av bussturen från Strömpilen-Ersboda. Man kan inte bli annat än salig när man ser hur lycklig han blir över såna saker! När vi kom hem var det givetvis dags för honom att "cykla" lite på sin trehjuling. Den och spaden är det enda som betyder nånting ute just nu. Nu gäller det bara för honom att komma på hur man använder pedalerna!

Vi hade besök av mäklaren igår så det känns jättebra att det börjar hända nånting nu! Imorrnbitti kommer han hit igen och fotar och sen läggs radhuset ut på hemnet så fort som möjligt! Visning inom kort... Spännande!!

Bjuder på lite bilder idag (snodde kusinbilden från Hanna...)

/Emma



Elliot somnade i kön till frisören (farmor), men det gick bra ändå!



Älskade trehjuling!



Elliot, William & Lovisa

rea

Igår shoppade jag loss! De har massa rea på Halens så för en gångs skull köpte jag bara kläder till mig själv! Som tur var hade de även rea på racersängarna som jag tittat på länge. Så nu har jag beställt en blå och en röd till barnen. Perfekt! :)

I lördags tog vi bussen ner på stan en sväng. Elliot älskar ju att åka buss och det var faktiskt rätt härligt att slippa tänka på att hitta parkeringsplats och allt som hör till! Vi skulle köpa skor åt Elliot, så vi hittade ett par gympaskor och ett par sandaler. Sen gick vi förbi en mäklare. De hade 30-årskalas med ett fint erbjudande. Så imorrn kommer mäklaren hit och när vi fått sålt radhuset få vi en check på 6000 hos em-möbler. Tack tack. Ska byta ut lite vardagsrumsmöbler så vi får allt i ek och inte så blandat som vi har nu så den där checken kommer väl till pass!

När vi kom hem från stan var det snabba ryck som gällde! Amma William och stuva in i bilen för att åka mot Vindeln och 2-årskalas. Längesen vi träffade familjen där så det var verkligen på tiden! :) Det är ju inte alltför långt att åka egentligen så man borde ta sig i kragen... Efter det kalaset bar det av mot Robertsfors för ännu mer kalas. Mormor fyllde år och bjöd på middag. Som om inte de kalasen räckte hade även syster kalas på söndagen. Massa god mat och fika och tårta mest hela helgen!

Imorgon ska William till BVC igen. Denna gången är det dags för hans första läkarbesök. Det var vid Elliots första sådana som läkaren upptäckte blåsljud på hjärtat och vi blev oroliga för vår lille stjärna. Som tur var så var det ju inget men den där känslan innan vi hade varit på ultraljudet var inte alls rolig så jag hoppas vi slipper det denna gång! Hade först tänkt ta med Elliot till BVC imorrn men det blir nog inte så. Skulle ha vägt honom, för enligt vår våg här hemma har han gått ner i vikt. Visserligen bara 0,5kg sen i julas men han låg redan innan det under viktkurvan så han skulle behöva gå upp i vikt... Ska höra vad dom säger om hans vikt iaf.

Nu har jag en son som ligger och tittar storögt på mig så det är dags för lite bus i babygymmet tror jag!

/Emma

Bokat tid

Igår ringde jag och bokade tid för nästa tatuering. Så 3/5 ska jag vara på plats i Holmsund för att fixa den! Hoppas den kommer bli lika fin som den jag redan har :)

Vi hade verkligen en fullspäckad och rolig dag igår! Jag och William åkte ut till Tomterna för att hälsa på Linda och hennes 1 vecka gamla flicka, och vi var där ända tills det var dags att åka och hämta Elliot på förskolan. När vi väl kom hem var grannfamiljen ute tillsammans med 4 andra familjer så vi lekte med dom en stund innan William vaknade och ville ha mat. In för lite mat en snabbis och sen ut igen för att dela ut flygblad till de som bor i mindre lägenheter här på granngårdarna. Efter det var det bara att göra sig iordning för att åka iväg och äta middag och träffa Lina & Maria. Mycket trevligt hade vi det hela dagen!

Idag blir det nog lite lugnare skulle jag tro. Sandra och Ellie kommer förbi om ett tag, men annars har vi inget inplanerat. Ska nog försöka ta mig ner på stan imorrn tror jag. Kanske få med mig hela familjen på lite god mat till middag då?

Har ju förresten gjort några fina fynd på Tradera! Bl.a. en ny mössa och vantar till William för 1kr. Han har ju redan vuxit ur sin mössa och de andra vi har här hemma passar inte riktigt... En traktortröja till Elliot med hans namn på och ett gulligt velourset från Name It.

Matdags igen...

/Emma

1 månad

William blir 1 månad idag! Tänk så fort tiden går, och vad mycket som hinner hända på en månad! När de är så små ser man sån otrolig skillnad från dag till dag ibland. Inatt har jag och William varit vakna en del. Mellan 4-6 låg han och skrattade, jollrade och åt om vartannat. Man kan ju inte annat än att vara vaken och beundra lillprinsen när han är på ett sånt där il!

Idag skiner solen igen så när vi hämtat Elliot på förskolan ska vi ta en promenad har jag bestämt! Tror inte pojkarna misstycker :) Skulle vara mysigt att äta mellanmål ute också, kanske får förbereda lite mackor och frukt så det är klart när vi kommer hem.

Hoppas älsklingen kommer ihåg att ta hem sitt schema idag. Då blir det till att ringa och boka tid för ny tatuering imorrn! Tydligen är det inte så lång väntetid i Holmsund så jag satsar på det. Vore roligt om den satt på plats innan sommaren iaf! Jag vet ju redan motiv och så...

Nu ska jag ta tag i tvätten och sen är det nästan dags att hämta Elliot. :)

/Emma


15 timmar

Idag är första dagen som jag är hemma med båda barnen. William blir en månad imorgon så Elliot har blivit 15-timmars barn på förskolan och kommer bara vara där tis-tors. Dagen till ära jobbar Morgan 8-19, han som aldrig jobbar så långa dar längre! Men än så länge är det lugnt här hemma. Vi har hunnit med både frukost och lunch, lek och film. Och nu sover båda barnen sött. Får se vad vi ska hitta på resten av dagen. Synd det är så himla trist väder, hade det varit soligt skulle vi ha tagit en långpromenad tror jag...

I lördags tog vi sovmorgon här hemma hela familjen! Elliot ville inte stiga upp (hur ofta måste man tjata på honom om att vi måste stiga upp?!?), så vi åt frukost vid 10-tiden. Hela dagen blev lite knasig på grund av sovmorgonen men jag måste säga att Elliot var superduktig hela dagen! Efter frukosten åkte vi till Strömpilen för lite shopping. Sen hem och amma innan jag och Elliot åkte ner på stan för bion. Ellinor och Isak följde också med. Killarna tyckte det var spännande med bio! Tur den inte var längre än 30min - de sista 10 minutrarna fick Elliot myror i brallan... :)

Igår gjorde vi inte så mycket utan var bara hemma. Lite skottning och bad av hela familjen stod på schemat. Mitt första bad på en månad - gissa om jag njöt?!? :) Att bada är vardagslyx för mig! Så jag kände mig extremt fräsch när jag klev upp ur badet, så för en gångs skull sminkade jag mig (med annat än mascara) och klädde upp mig fastän vi bara skulle mysa hemma.

Tror jag ska passa på och lägga mig och vila en stund...

/Emma


Hämtat foto

Idag har vi varit på stan en snabbis och hämtat bb-fotot så nu står det fint inramat bredvid det förra bb-fotot :)

Inatt har varit en bra natt! Jag och älsklingen satt uppe och såg hockeyn igårkväll och efter den gick jag isäng. Morgan kokade lite vatten ifall William skulle bli hungrig så jag skulle få sova nån extra timme. Så jag fick sova ostört ända fram till 04.00 inatt! Annars äter William vid 23-00-tiden men eftersom han fick ersättning igår märkte jag inte av den matningen. Sen åt han igen vid 06-tiden och då vaknade även Elliot så då låg vi och mös hela familjen i vår säng tills det var dags att stiga upp. Hoppas William inte kommer få magknip av ersättningen idag! Han har ju bara fått det en gång sen vi kom hem från BB. Skönt att min mjölk verkar räcka till iaf!

Ikväll blir det tacos och lite fredagsmys med barnen innan Morgan kommer hem från jobbet. Tråkigt att han jobbar sent en fredagkväll men han är ju ledig i helgen iaf! Så imorgon funderar jag på att ta med mig Elliot och gå på bio. Det visas nån barnfilm som bara är 30min lång så det kanske kunde vara nånting?!? Sen på kvällen ska vi till Ann och Jonas på middag (och canasta) så det ska bli trevligt! 

Bjuder på lite bilder idag...

/Emma



William och Lovisa förra veckan



Glad kille!





Elliot ääälskar sin nya traktortröja!

RSS 2.0