Han går!

Stora killen Elliot har äntligen börjat gå! I lördags imponerade han stort när han tog sina första steg! Oj, vilken stolt mamma han är! Han har tagit några steg varje dag sen i lördags och jag tror även han är stolt över sig själv :) Det har hänt så otroligt mycket de senaste veckorna. Första tanden, första stegen, han "pratar" mer och mer. Idag har han sagt "Tack tack" mest hela dagen. Älskar min son av hela mitt hjärta!

Igår var vi på kalas för 1-åringen Isak, så det blev gott fika och tårta (och lite lek för killarna såklart) innan vi promenerade hem för att ta bilen till Lufta. Där blev det god mat och mer tårta. Elliot fick äta köttbullar, första gången vi beställde mat åt honom på restaurang! Han åt väl inte alltför mycket men lite slank ner iaf. Efter middan begav vi oss till stugan i Tryssjön för ännu mer tårta. Jisses vilken frossardag! Mamma blev nöjd över chokladen och smyckena hon fick av oss. Jag blev ju förresten också uppvaktad. Strax innan 12 kom mina 2 älsklingar upp med frukost på sängen och paket. En mascara och ett jordgubbskit med skål, avknoppare och delare.

Idag har vi varit i Sävar och badat. Längesen vi var där så Elliot tyckte det var roligt. Han och Morgan dök två gånger och det gick väl sådär... Liten kallsup och så men inga tårar iaf. Har även varit och inhandlat en liten pool, båtar att ha i den och nya badshorts åt Elliot.

Ikväll blir det en tidig kväll tror jag minsann, har varit vaken från kl  5 i morse så man är lite trött. Känns skönt att Morgan är ledig imorrn med, hoppas på sol och värme då med. 

/Emma 

Regn och brännboll

Igår tog jag och Elliot bussen till Mariehem för att titta på brännboll med Linda och Emma. Var faktiskt mer folk än väntat fastän det regnade! Elliot busade, dansade och hade roligt :) Jag var dock lite väl optimistisk och lämnade min kofta hemma. Tur att jag hade med varma kläder till lillkillen iaf! När Morgan slutade jobba vid 17-tiden kom han och hämtade oss, så det fick bli pizza till middag. Mums!

Annars har veckan varit som vanligt, inte gjort så mycket. Varit nere på stan en sväng, ätit kinamat, tagit ut lära-gå-vagnen och så. Veckans projekt var att Elliot skulle äta vår mat till middag, och det har faktiskt gått rätt bra! Korvstroganoff med ris var en höjdare! Mindre gott var kroppkakor... Även mormors köttbullar slank ner :)

Ikväll kommer Sandra och Elin hit. Det blir tacos och schlager. Trist bara att Sverige inte tog sig med till finalen! Vi får väl se om vi tittar ändå eller om vi hittar på nånting annat. Morgan åker iväg på Nordic rock nere på kajen och tittar på lite band så jag hoppas det inte regnar ikväll!

Kom just på att jag måste kolla så att kläderna inför morgondagen är tvättade... Vi ska på 1-årskalas för Isak och sen bär det av till Lufta för lite middag med släkten. Morsdag imorrn ju. Kanske blir jag också uppvaktad då?! :)

/Emma

Helg

Så var det lördagmorgon och Elliot sover sött. Han lär väl vakna om en liten stund så då blir det lunch för honom (potatisbullar med bacon) och frukost för mig. Har inte så många planer för dagen. Funderar på att ta ut lära-gå-vagnen så Elliot kan gå med den när han är ute istället för att stå som fastklistrad vid mina ben! Han har ju fortfarande inte lärt sig uppskatta att gå barfota i gräset :)

Ikväll ska vi grilla hamburgare när Morgan kommer hem från jobbet, och sen sätter jag mig på bussen ner mot stan för att träffa Linnea. Blir en sväng på Kulturnatta, kanske även en liten pubrunda? Längesen jag hade en barnfri kväll på stan känns det som! Vi ska iaf se på Improshowen, sen vet jag inte riktigt vad det blir. Får se helt enkelt!

Gick förresten Blodomloppet med jobbet i torsdags. Självklart fick Elliot följa med eftersom Morgan jobbade sen. Men det gick bara bra, han var vaken hela rundan och hela picknicken. 22.30 tyckte han det var dags att somna :) Det gick bra att gå de där 5km, men jisses vad mycket folk det var! Första kilometern kändes som 30min i kö!

Elliot har fått sin första tand nu, om jag glömt att nämna det. Jag tror han tycker det känns konstigt, för han har börjat känna med tungan över tandköttet samtidigt som han pratat. Låter hur sött som helst! Två dagar på raken nu när han vaknat efter lunchvilan har han suttit i sin säng och pratat med sig själv/snutten/fönstret och inte ens märkt att jag kommit in i rummet. Skönt att han vaknar på ett sånt bra humör och inte med ett skrik som han gjorde förut. Älskade gullunge!

/Emma

Sommarvärme

Har varit på stan med syster idag, vilken sommarvärme! Elliot stod ut men somnade som en stock i bilen på vägen hem så nu ligger han i sin säng och sover. Var alldeles för varmt på inglasningen idag... Var duktig igår och röjde undan där iaf, så nu ser det inte lika stökigt ut längre! Nu är det förrådet som är mitt nästa projekt, får se om man hinner med det på söndag kanske? Resultatet av dagens shopping: Shorts och t-shirt till Elliot, födelsedagspresent till Jeanette, regnskydd till nya vagnen och refill till blöjhinken. Och en mjukglass (som Elliot gladeligen smakade). inga sandaler dock. Får kolla på Skokanonen om de har några fina och bra kanske?!

Får se om det blir grillat till middag idag? Morgan måste tyvärr jobba över, men jag och Elliot kanske får grilla med grannarna ändå :)

Lite bilder bjuder jag på idag också...

/Emma



Äter med sked



Gungar ute på gården



Nya favoritleksaken :)



Såhär nöjd kan man vara när man får äta macka

 







Redo för första cykelturen



Kryper i gräset



Lite stickigt, men Elliot har kommit på att han kan använda en fot och ett knä istället för att grönska ner båda benen :)



Klappa händerna när du är riktigt glad...

Värme!

Oj vad längesen det var jag skrev här sist insåg jag nu! Har blivit dålig på att uppdatera...

Elliot har iaf en tand på gång nu (äntligen), så det verkar som att han inte blir en tandlös ettåring! :) Knappt 4 veckor kvar till hans stora dag nu, vad fort tiden har gått! Snart dags att börja sätta igång med baket och sånt.

I torsdags åkte jag och Elliot till R-fors. Årets första bilbingo med mamma, morbror, syster med karl och broders tös. Trevligt men tyvärr ingen vinst för nån av oss :( Vi får göra om det nån annan torsdag och se till att vinna då! Sen i fredags när bilen var färdig bar det av mot stan igen. Anna & Björn var i stan så vi grillade hos en av Morgans jobbarkompisar på kvällen. Tyvärr var det lite jobbigt för Elliot och Saga att sova därborta så det blev en tidig kväll. Vi hann ju få i oss både mat och kaffe iaf! :) Vi passade på att träffa dem igår också. Blir ju inte så ofta man ses nu när de har flyttat till Gällivare. Blir ju inte så att man åker dit över dagen bara :)

Igår blev det ännu mer god mat. Ann & Jonas bjöd på middag och canasta i H-sund. Roligt att vi börjat umgås en hel del nu! Vi som träffades varje dag när vi pluggade...

Idag har vi inte gjort så mycket. Handlat, skruvat ihop lagerhyllorna till förråd/inglasning, lekt med Elliot och sånt. Känns skönt att Morgan är ledig imorgon och på tisdag så att vi får vara tillsammans hela familjen! Hoppas det är fint väder imorrn så att vi kan gå till nån lekpark så Elliot får gunga och leka i sandlådan. Kanske blir en picknick rentutav?! :)

Känner mig lite tom i skallen så det blir inget längre inlägg än såhär idag. Ska se till att tömma kameran snart så ni får se några bilder! Måste förresten se till att knäppa nån fin bild som vi kan skicka in till tidningen...

/Emma

Skrik

Inatt hade Elliot det jobbigt. Eller, det började väl med att han var trött men vägrade att sova på eftermiddan igår. Tjurskallig som han är. Vi skulle på kalas hos Malin på kvällen och han höll sig vaken ända till 8! Sen vaknade han vid midnatt och var vaken minst en timme. Och skrek, skrek, skrek. Så jobbigt när man inte vet vad som är fel! Tänder? Mardröm? Magont? Han fick en alvedon iaf och tillslut somnade han mellan oss. Tredje natten på raken nu som jag har legat i gästsängen med honom bredvid mig för att få lite sammanhängande sömn.

Idag har vi varit på babybokprat på biblioteket med Anna och Leo. Trötta killar i slutet! Så vi skippade att gå till lekparken efteråt, får hoppas det är fint väder imorrn så vi kan gå dit då istället. Hon har hittat en lekpark i närheten av dem där det finns babygungor. Elliot har provat gungorna på vår gård, med lite svalt intresse så vi får hoppas att han uppskattar de här mer!

Snart är det helg också, vad fort veckan har gått! På lördag blir det grillning med grannarna och på söndag hade vi tänkt ta oss ner på stan och se Wilma dansa. Borde ta itu med förrådet också, så att det blir klart nån gång. Det står en container för grovsopor här en vecka till eller nåt sånt så då slipper vi köra iväg till gimonäs med skrotet som ska bort!

Lunchdags tror jag bestämt att det är nu!

/Emma

Ledig igen!

Nu har jag gått och blivit mammaledig igen. Tänk vad fort de senaste 2 månaderna gick! Känns lite konstigt att vara ledig igen men så härligt och roligt att vara hemma med Elliot igen! Morgan är ledig idag och imorrn, så ikväll lutar det mot grillat. Imorgon tänkte jag skicka iväg grabbarna till Öppna förskolan så kan jag åka ner på stan och shoppa lite i lugn och ro :)

I fredags var vi hos Ellinor, Andreas och Isak och grillade. Anna, Madan och Leo gjorde oss sällskap. Hade en trevlig kväll! Roligt att vi lärt känna andra här i närheten som har barn som är lika gamla som Elliot. Det blev dock en tidig kväll eftersom sonen var lite grinig där han sov i vagnen. Det blev inte lika tidigt i lördags då Ann och Jonas var här och åt middag. Självklart blev det lite canasta efter maten också :)

Har skickat iväg en beställning på en födelsedagspresent till Elliot idag, tänk att han fyller ett år om bara 5 veckor! Helt galet! Vi tänkte köpa en ny vagn till honom i present också, står just nu i valet och kvalet mellan en sittvagn och en sulky. Båda vagnarna har ju sina för- och nackdelar så det är lite att tänka på...

Ha en härlig dag!

/Emma


RSS 2.0