Första advent

Idag är det första advent, så jag passade på att baka lussekatter imorse + göra bounty (som just nu står och stelnar i kylen)... Efter baket åkte vi iväg till Barnens Hus. Tänkte att man kanske skulle få träffa en tomte där, men icket! Tydligen kommer tomten dit nästa helg.. Fick iaf shoppa lite julklappar så det känns riktigt skönt att äntligen ha börjat med dom!

Dagen avslutades med att grannarna åt middag (lasagne - mums!) hos oss, så nu ska vi slänga oss i soffan eller sängen och se Dexter. Sov så ruskigt dåligt inatt så det kommer bli en tidig kväll ikväll! Så typiskt - bara för att Elliot är snäll och sover hela natten utan att vakna till så kan inte jag sova. Oh well... Har ju sovmorgon imorgon så får vila ut mig då :)

Annars har helgen gått alldeles för fort! I fredags gjorde vi pizza och hade fredagsmys. Elliot fick en skål med "stjärnor" så han var helt salig och somnade som en prins efter att ha ätit upp dom! Då plockade vi fram ost, kex och vin som Morgan köpt med sig på väg hem från jobbet. En helkväll i soffan med gotta, idol, pärlplattsbygge blev det :) Det har varit fullt upp hela veckan, så det var skönt att bara kunna vara, och att såklart träffa varandra! Morgan har varit iväg några kvällar i veckan och jag tog mig i kragen och simmade en kväll och poff så var det fredag och vi insåg att vi knappt setts nånting alls!

Igår var vi på kalas. Hannas Johan fyllde år förra veckan så nu var det vår tur att fira honom. Åh, vilket gott fika man fick! Håller med dig Hanna, kladdkakan var verkligen ljuvlig! Efter kalaset åkte vi förbi Elgiganten en sväng innan shopping på coop stod på schemat. Helt slut i kroppen, så det blev en take-away middag från Frasses för mig och Elliot. Morgan lyxade till det med julbord med jobbet...

Snart fyller älsklingen år också... Så jag tänkte bjuda ut honom på middag nån dag i veckan, blir mysigt! Hoppas han kommer bli nöjd med sina presenter, tror iaf han inte har någon som helst aning om vad han kommer få! :)

Ska man kanske gå och kolla om både far och son somnade där uppe eller om vi ska se Dexter?

/Emma

Bild-boom

Nu har vi varit duktiga och tömt kameran (efter någon månad bara - skämmes!). Så jag tänkte bjuda på några guldklimpar...

Imorgon ska jag fixa läkarintyg till havandeskapspenningsansökningen. Frågan är om jag ska diskutera sjukskrivning eller inte? Hur länge orkar man jobba när man inte får sova ordentligt om nätterna och inte har någon möjlighet att vila efter jobbet? Hur länge pallar kroppen? Inge roligt att gå omkring och att ha ont om dagarna iaf...

Nåväl.. Bilder var det...

/Emma




Nyklippt kille som är helnöjd när han får studera tvättmaskinen



Hjälper pappa att fixa loppisfyndet i form av en gitarr



Glader



Puss älskling! (Redo för halloweenparty)



Nazizombien vann pris för bästa utklädnad. Jonas och Morgan var rätt läskiga också :)


Följande bilder får tala för sig själva... Vår son är en liten poser :)













Halsbränna

Välkommen tillbaka "kära" vän halsbränna. Denna gång var jag redo, så jag överlevde halsbrännan jag hade inatt. Mindre roligt att jag satt på toa halva natten plus att Elliot höll oss vakna 3 timmar. Fick ju sovmorgon till 9 iaf!

Det känns som att den lille har tvärvuxit i magen! Att sitta längre stunder är inte bekvämt, och jag får inte sova hela nätterna eftersom den tycker det trycker på när jag ligger på sidan. Det är ju självklart bra att den växer och verkar må gott :) Men man blir bara så seg i hjärnan när man inte får sova utan ligger vaken minst en timme i sträck varje natt...

Igår hade vi en trevlig dag! Den började med klädparty hos mig - Me&I har ju så fina kläder! Så jag shoppade 2 tröjor + ett par byxor till Elliot och ett par byxor till mig. Fick en söt mössa på köpet också :) 

Efter klädpartyt åt vi kinamat tillsammans med Ellenor, Andreas och Isak, mums! Intressant att se hur Elliot och Isak leker tillsammans nu, insåg hus mycket Elliot knuffas! Han har rätt svårt att dela med sig av sina leksaker, så Isak blev nästan lite rädd för honom till slut. Efter kinamaten traskade vi iväg till bastun och där lekte killarna tillsammans i poolen i bastun/duschen. Kvällen avslutades med lördagsgodis i relaxen. Vindruvor, ostringar, mandariner och läsk bjöds det på :) 

Håller tummarna för att min magsjuka inte blir långvarig och att Elliot klarar sig...

/Emma 

Magsjuka

Det blev ingen luciafotografering igår... Morgan drabbades av magsjuka så vi beslöt oss för att stanna hemma allihop istället. Jag passade på att åka förbi Babyproffsen på väg hem från jobbet och hämtade ut babyboxen och köpte en ny (snyggare) skötväska. Skulle ju ändå på Coop för att handla blåbärssoppa till sjuklingen...

Jag hade planerat att göra köttbullar igår, köttfärsen var tinad och allt, så jag började med det direkt jag kom hem. Hungrig och grinig son, sovande sambo, köttbullar på rullning/stekning och pizza i ugnen. Lite stressigt blev det, men tillslut fick vi i oss mat och blev belåtna! Köttbullarna smakar inte som mormors, men de blev mina godaste köttbullar hittills! Tror det är älgfärsen som gjorde susen :)

Usch vad trött jag är! Har varit en lång dag idag och igår... Älsklingen var sugen på att gå isäng redan nu, ska man kanske göra honom sällskap? Efterlyst börjar ju om 50min :)

/Emma

Äntligen har pulkan tagits fram!

Ja, Elliot verkligen älskar att åka pulka! Igår var vi ute en sväng både på förmiddan och eftermiddan. Så imorse drog jag Elliot i pulkan istället för att ta vagnen till förskolan. Frågan är bara om man skulle ha haft en större pulka? Den han har nu är nästan på gränsen till för kort...

I fredags var jag och Elliot på Busplaneten med Ellenor och Isak. Roligt, killarna lekte och hade skoj. Det bästa med hela vistelsen där var elbilen som stod vid entrén! Efter en stunds lek var det dags att hämta Morgan på jobbet och sedan bege oss till fotograferingen på Barnens hus. Elliots förskolefoto blev ju som sagt var inte det bästa så vi gav det en ny chans. Som tur var fotografen jätteduktig och lyckades charma en trött, grinig och hungrig kille! Så när jag skrivit klart detta ska jag ta och beställa hem bilderna därifrån. Fick förresten hem förskolebilderna idag, och Elliot sken upp när han fick se gruppfotot. Han pekade på sina fröknar och kompisar och pratade som bara den! Det märks att han trivs :)

I lördags lyxade jag till det med en 2-timmars behandling på Wilmas. På schemat stod ansiktsbehandling med massage, frans- och brynfärgning och lätt fotbehandling. Kände mig som en helt ny människa när jag kom ut därifrån! Efter den lyxiga stunden åkte vi iväg till R-fors för farsdagsmiddag hos mormor och morfar. Alltid trevligt när vi träffas allihopa!

Imorgon jobbar jag kortdag, härligt! Får se om älsklingen går med på att julshoppa lite efter VK's luciafotografering...? Vi hade tänkt ta julkort här hemma, men det var omöjligt idag eftersom Elliot hade så mycket spring i benen! Så vi åker till fotografen istället. Vi hinner ju fota julkort här hemma senare i veckan...

Dags att beställa lite kort nu och sen väntar sängen så man tar sig upp i tid imorgonbitti. Har börjat sova så himla dåligt! Svårt att somna, drömmer konstiga drömmar, vaken långa stunder mitt i natten ibland...

/Emma


Snöstorm!

Igår var det snöstorm hela dagen! Så imorse när jag och Elliot skulle gå till förskolan fick vi gå en liten hinderbana... En stor plogkant hindrade oss från att komma ut på vägen från cykelvägen. Det var bara att slita vagnen över den höga kanten och hoppas att det är bättre imorrn!

Förra helgen var vi på halloweenfest i Holmsund. Roligt med en välplanerad och seriös maskerad för en gångs skull! Vi kände bara Ann och Jonas på festen, så i början kände man sig lite malplacerad... Men kvällen var trevlig! Tog en del bilder, men har inte lagt in dom i datorn än så ni får allt vänta med att se dom! Redan vid 12-tiden var vi hemma, kände av kroppen mer och mer allteftersom tiden gick. Vi hann iaf med att dansa en dans innan vi lämnade festen. Styrdans är ju faktiskt något man borde göra oftare!

Det var skönt att vakna upp på söndagsmorgonen utan att behöva känna någon tidspress. Så jag hann ta ett långt bad tillsammans med en bok innan vi begav oss ner på stan för en hotellfrukost. Mums! Sen bar det av till r-fors för att hämta Elliot hos farmor och farfar.

En tanke slog mig idag... Det är bara 3 månader och 1 vecka kvar tills familjen Eklund/Lindberg utökas. Helt sjukt vad tiden går fort! Så jag har skickat in min ansökan om havandeskapspenning (mitt vik ligger redan ute på ams), och håller tummarna för att jag får den beviljad även denna gång. Isåfall slutar jag jobba 3 januari (fast egentligen blir sista arbetsdagen 22 december eftersom jag tar ledigt under jul och nyår).

Det är så mysigt när Liten har börjat röra på sig mera kännbart, varje kväll när jag ska gå och lägga mig vaknar h*n och vill busa en stund innan jag får somna. Ska bli intressant att se vem det är som gömmer sig inne i magen. Är det en han, som barnmorskan till 90% tror det är? Eller är det en hon, som jag fortfarande ofta tror? Jag kunde iaf inte slita mig igår, utan beställde en jättesöt tröja med en nallebjörn på + matchande plyschbyxor. Och 2 pyjamas (en till Elliot och en likadan till Liten).

Elliot utvecklas konstant! Så roligt med alla framsteg han gör. Som igår när jag och han åt middag på Frasses - då kunde han "stämpla fast" hamburgaren på gaffeln själv :) Eller när han bygger torn av klossar, klär ut sig i mina skor... Åh, vad jag älskar honom!

Har varit på möte efter jobbet idag, så jag kom hem för en halvtimme sen. Inte träffat Elliot sen jag lämnade honom på förskolan imorse, så jag satte mig bredvid honom i sängen och bara njöt. Han sov tungt, sötnosen, vaknade inte när jag pussade honom godnatt.

Tror jag ska krypa ner under täcket och titta på lite tv... En ny dag väntar imorgon.

/Emma

RSS 2.0