3½ vecka kvar

Nu har Morgan börjat jobba igen, vilket innebär att det snart är dags för mig att börja jobba. Har kvar 3½ vecka hemma innan det är min tur att försörja familjen och låta Morgan ta hand om barn och hem på dagarna. Vilken omställning! Men det är nog bara nyttigt för oss allihop tror jag.

Förra veckan var hans första jobbvecka och då hände det inte så mycket här hemma. Vi följde med in till Umeå en dag. Denna vecka har också varit rätt händelsefattig. En dag i Umeå igen har vi hunnit med iaf. Tog även en promenad till familjecentralen imorse, skulle mäta och väga William tänkte jag. 7660g tung och nästan 70 (69,8) cm lång har han blivit. Jag tyckte att han fått goa lår de senaste veckorna, och där fick vi beviset! Han ökar inte lika mycket i längd och vikt nu, men det är bra det! 1 cm i snitt/vecka och 3-400g i veckan är ju en del...

javisstja, vi var ju till holmsund i måndags. A & J fick sin efterlängtade dotter förra tisdan så vi fick snusa liet bebis! Jag säger då det: tur att man redan har en liten i familjen, för man blir ju så bebissjuk!!

I helgen hade vi besök av Tomas, Pernilla & barnen. Det var trevligt att ses igen! Vi som brukade ses dagligen - det är ju lite skillnad nu när vi inte bor grannar längre. De stannade över natten så vi hann ses ordentligt! :)

Elliot tog en tidig kväll idag, blir spännande att se vilken tid han vaknar imorrnbitti. Han började nämligen prata om välling redan kl 18! Lyckades få honom att sjå sig så han somnade ganska precis 19. William sitter här och börjar se stirrig ut. Ska ta och fixa lite ersättning till honom så han också får somna.

/Emma

100 mil på 4 dar

Nu har vi internet igen! Dock bara mobilt internet så enbart på en dator, så vi får slåss om att använda det :)

Denna vecka har det hänt massor!

Måndag: Jag, William, Harrieth och Greta tog en tur till Ikea i Sundsvall. Resan tog betydligt längre tid än väntat pga avstängd väg, matningar etc. Så vi var borta 09.30-02.00! Blev en del shopping iaf! Kläder åt Morgan och barnen, ett vitrinskåp, gardiner, sängkläder och överkast till barnens rum, nya sänglampor till mig och Morgan, backar till alla uteleksaker, lite kökssaker och lite smått och gott. En trevlig dag i allmänhet, men oj vad trött man var när vi kom hem!

Tis-ons: Lycksele och besök på djurparken. Elliot tyckte mest om att åka karuseller, trampbåten, rutschkanan, titta på sälarna och att springa omkring! Självklart matade han getterna med gräs också :) På kvällen gick vi ut och åt innan vi åkte till hotellet. Vi hade lyxat till det med en svit med bubbelpool (man är ju på rummet så mycket eftersom barnen somnar rätt tidigt), så William invigde badkaret innan det var Nikodemus och Elliots tur att bada. Oj vad roligt de hade det! När barnen somnat tappade jag upp ett bad åt mig och Morgan, så vi satt där och njöt av lugnet med lite öl/dricka och chips! :)

Torsdag: Besök på Burträsk marknad och farmor Ingrid. Resultat av shoppingen: T-shirt till Elliot med lastbil, Metallicat-shirts till Elliot & William, tröja till Morgan, kola till mig, munkar och god mat. Alldeles för varmt just den dagen så William låg naken (förutom blöja) i vagnen men tyckte ändå det var för varmt. Stackarn! Elliot busade med Ingrid och uppskattade glassen och jordgubbarna hon bjöd på. Dagen avslutades med besök för Morgan och bilbingo för mig.

Inatt åker Morgan till Stockholm för att gå på festival. Kommer sakna honom! Det har verkligen varit lyxigt att han varit hemma i hela 4 veckor nu! Men på måndag är det dags för jobb för honom igen. Då ska han pendla 5 veckor - det kommer bli 5 lååånga veckor... Hursomhelst. Jag hade först tänkt åka till stugan i helgen och umgås med mor, far, syster och Lovisa. Härligt med lite sällskap, inte minst om natten om båda barnen vaknar samtidigt och behöver mig. Men... Med tanke på hur mycket vi flängt den sista tiden kändes det inte så lockande. William måste avsky bilstolen!

Annars då? Elliots knän får fler och fler skrapsår, men jag antar att det hör sommaren till. Han trivs bra i huset och leker ofta att han flyttar. Han "packar kartonger", som han säger, och bär saker fram och tillbaka i huset. Hans språk har utvecklats ofantligt mycket den senaste tiden, och nu får man verkligen passa sig för vad man säger. Han härmar nämligen ALLT han hör! William rullar runt för fullt och har börjat förflytta sig när han ligger på rygg. Just nu trivs han bäst när han får sitta upp och hänga med på vad vi gör! Storebror är fascinerande och busig, tycker han :) Han har även börjat äta gröt till frukost. Jag har velat skynda på smakportionerna lite eftersom jag börjar jobba om 5 veckor. Så nu är han uppe i en hel portion gröt på morgnarna. Ibland får han en halv burk mat till middag också. Amningen har jag nästan slutat med nu, ammar på natten/morgonen och en gång om dagen i princip. Skönt att det gått så smidigt att skära ner på den!

Ha en härlig helg allihopa och håll tummarna för att barnen är snälla med mig!

/Emma

RSS 2.0