Måndag

Så var det måndag (snart tisdag)... Har varit på studiedag idag så det blev en långhelg nästan! Kändes konstigt att inte gå till jobbet idag, men härligt att kunna cykla en dag också! :)

William sov i sitt rum inatt, och det gick hur bra som helst! Han somnade som en stock direkt efter vällingen i sin säng, vaknade till för lite påfyllning vid midnatt och sen sov han ända till 07.30! Jag och älsklingen passade på att se film i sängen igårkväll för ovanlighetens skull. Men som vanligt orkade jag inte se klart den utan somnade när det bara var 20min kvar. Helt ok film såg vi - Bridesmaids. Vi fick oss några skratt iaf!

Imorgon blir det en lång dag. Först jobb, sen p-möte efter lite middag och så är det dags för mitt första riktiga pass på gymmet direkt efter det! Roligt att 2 av kollegorna tränar så man har nån att gå med :) Men blir spännande att se hur mycket man orkar... Ska då se till att äta en ordentlig middag så jag inte blir sådär skakig som jag blev när jag simmade i torsdags! Inte bra att träna utan någon mat i magen.

Nu ska jag gå och titta om vi fått hem Dexter så vi har nåt att se när vi lägger oss ikväll.

/Emma

Stolt!

Är så stolt över mig själv! Har äntligen blivit av med mina gravkilon! Har kämpat med de sista 9 kilona sen augusti, och i morse när jag ställde mig på vågen var de borta! :) I torsdags fick jag på mig de jeans jag hade innan jag blev gravid med Elliot, så nog syns det skillnad alltid! Jag trivs med min kropp (fastän magen inte är lika fast som den var innan barnen), och det känns så bra! Nu vill jag gå ner ytterligare 5 kilo innan jag är helt nöjd...

Skulle köpa bikini när vi var på stan idag, men det är ju inte riktigt bikinisäsong så jag hittade ingen fin som passade. Köpte mig en ny baddräkt iaf! Nu när jag simmar varje vecka tyckte jag att jag kan unna mig en sådan.

Köpte även lite nya underkläder och ett linne, presenter, mössa till William, mat, dörrklocka (man hör ju inte när någon knackar på dörren här hemma) och en timer till eluttaget vid garaget. Farsdagspresent till Morgan inhandlades också.

Igår var Elin här, trevligt! Vi satt och surrade medan vi halvsåg Idol. Det blir alldeles för länge mellan gångerna vi ses!

Imorgon blir det till att röja lite grann här hemma. Att fixa Williams rum står också på schemat. Tanken är väl att detta är sista natten han sover i vårt rum... Skumt! Men härligt! Vi slipper störa honom och han slipper störa oss. Han vaknar ofta till när jag går och lägger mig och slår på tvn, och när han vaknar mitt i natten blir det skönt att bara en av oss får sin skönhetssömn störd.

Vi ska även gå och kolla på handbollsmatchen imorrn. Morgan ska ju spela! Elliot kommer vara hur stolt som helst! Ser det redan framför mig... :) Sen efter matchen kommer Fanny med familj och hälsar på, ska bli roligt att få träffa lilltösen de fått sen sist!

Nej, om man kanske skulle ha tagit sig isäng nån gång?!? Det har varit en lång dag...

/Emma

Ibland blir det för mycket...

Denna vecka är verkligen fullspäckad! Ibland blir det för mycket på en gång. Visst, det är mycket nyttigt och roligt, men jag ser fram emot en lugn lördagkväll med lilla familjen!

Mån: föreläsning på jobbet innan vi skulle gå på "ljusfestival" och tända Elliots lykta. Kvällen avslutades med att vi gick och tittade på när Morgan tränade. Elliot helt lyrisk över att se pappa spela handboll, och utropade "Vilket hopp!" varje gång Morgan hoppade och sköt :) Visstja, var på hälsoundersökning på morgonen innan jobbet också...

Tis: Personalmöte och simning. Har knappt träffat barnen idag, tyvärr.

Ons: Tidig morgon på jobbet och Halloweenfest. Introduktion på gymmet på företagshälsan - nu är det dags att börja gymma! Kvällsföreläsning om TRAS. Skönt att jag får vara hemma 14.30-18 iaf! Då ska vi myyysa! <3

Tors: Simning direkt efter jobbet och sedan har Morgan träning.

Fre: Kvällsmys med Elin

Lör: Shopping i Umeå och sen en helkväll med Morgan, Elliot och William!

Puh, fullspäckad vecka som sagt! Men så är det ibland...

Inne på min andra jobbvecka sen min korta ledighet, och det känns bra! Vi får ju så mycket tid tillsammans här hemma! (visst, det låter kanske inte så i det här inlägget, men om man jämför hur det är med någon som pendlar 6 mil enkel väg till jobbet så...)

Har fått se Elliots förskolekort - lika butter som förra året! William ska fotas på öppna förskolan om nån vecka, så då ska vi passa på att ta syskonkort också. Tror vi får satsa på det istället i år!

William ställer sig upp lite här och där, och har även börjat krypa. Roligt att han gör det och inte bara kravlar för att ta sig nånstans!

Hur går min viktresa då? -8,3kg... Rätt nöjd om man säger så! :)

Nu orkar jag inte skriva mer. Ska verkligen försöka bättra mig och skriva oftare, men ibland är det inte en prioritet...

/Emma

Typiskt!

Idag gick vi en sväng till Harrieth & co efter förskolan. Elliot pratade redan imorse om att leka med barnen i familjen, så vi hade trevligt! Märkte dock att Elliot var lite segare än vanligt, självklart hade han fått feber. Så typiskt! Bara för att det är fotografering på förskolan imorrn. Hoppas han blir piggare under natten så han orkar vara med på fotot iaf! Sen blir det en mysig hemmadag för hela slanten! Förhoppningsvis är han feberfri på fredag så vi kan följa med Morgan till stan. Passa på att hälsa på Ellinor och Isak. Pojkarna saknar varann, så de kommer få roligt tillsammans! Inte så länge kvar nu tills han blir storebror heller, spännande... :)

Idag när Morgan kom hem från jobbet åkte jag iväg till mor och far och la mig i badkaret en stund med en tidning, mycket avkopplande! Morgan var snäll och nattade barnen (och sig själv) medan jag var borta. Så nu sitter jag här och njuter av tystnaden. Tror det kommer bli en lång dag imorrn om Elliot är lika mammig som han varit på eftermiddan idag.

De här två lediga veckorna har verkligen flugit fram, på måndag är det dags för jobb igen. Riktigt mysigt att vara hemma, men det blir roligt att komma tillbaks till jobbet också! Det bästa med att det är jag som jobbar och inte Morgan är all tid vi får tillsammans på eftermiddagarna/kvällarna! De senaste 10 dagarna har vi mest bara mött varann i hallen känns det som...

Javisstja! William har lärt sig att ställa sig upp nu! I söndags ställde han sig upp i spjälsängen för första gången och nu ställer han sig upp lite här och där! Får se om han kommer på hur man kryper snart också, han verkar lite nyfiken på att göra det iaf... :) Sen har han börjat säga "pa-pa-da-da" och sånt. En annan sak han kommit på är hur intressanta lampor är! Sån var Elliot också när han var bebis...



Dags att kolla om älsklingen vill ha middag/kvällsfika nu...

/Emma

Kostsamt...

Nu är vi tillbaka efter ett underbart dygn i Umeå!

Igår mitt på dagen lämnade vi barnen hos deras farmor och farfar och sedan åkte vi iväg till Umeå. Det blev massa shopping, god mat på AllStar (tyvärr fullbokat så vi fick sitta vid ett litet bord vid entrén) och en stämningsfull Winnerbäck-spelning. Mäktigt var det att se honom igen! Efter spelningen tänkte vi göra stan så vi gick på O'Learys och tog ett glas vin/öl. Men sen blev vi så trötta så vi passade på att göra en tidig kväll. Iväg på Max för att köpa lite kvällsmat och sedan gick vi till hotellet för att äta maten till en film. Sen slocknade vi med en gång! Härligt att sova 9 timmar på raken vill jag lova! Har känt mig utvilad idag för en gångs skull :)

Idag har vi hunnit med lite mer shopping och träffat Christoffer & Sofie en sväng innan det var dags att hämta hem barnen. Har saknat dom väldigt mycket, men de har haft det bara bra! Hör och häpna - William sov hela natten utan att äta! Hoppas han gör om det inatt...

Resultat av helgens shopping:
- Ny bilstol till William, med tillhörande sätesskydd
- Halloweenkläder till Elliot
- Jeansleggings till mig
- Skor till Morgan och William
- Regnkläder till mig
- Ljung och andra höstblommor så jag kan göra fint på gården imorgon
- Bänk med förvaring till hallen
- Mat
- Julgranskulor och sånt (tidigt, jag vet, men jag ser fram emot att ha en julgran för första gången!)
- Pyjamas till Elliot
- Jeans med hängslen och varsin skjorta till barnen
- Cars-tröja och svarta manchesterbyxor till Elliot (fotografering på torsdag, klart grabben ska ha nya kläder på sig då!)

Ja, det var väl allt... Behöver jag säga att det blev en rätt dyr helg?!?

Imorgon hoppas jag att det blir fint väder! Jag ska som sagt fixa mina höstarrangemang ute och sen är det dags att göra gården redo för vintern. Utemöblerna och en del leksaker ska in i garaget, löv kanske borde krattas ihop, äpplen plockas upp och allt sånt där...

Dags att krypa isäng snart kanske? Imorrn blir det ingen sovmorgon till 9 inte...

Älskar dig, Morgan, och våra underbara barn! <3

/Emma


Aktivt liv!

Denna vecka händer det mycket! Jag är ledig från jobbet denna vecka och nästa, eftersom Morgan måste jobba. Mysigt att vara hemma med barnen ett tag!

Mån: träffa kompisar i stan och Holmsund innan en snabb middag på Max och träning för Morgan.
Tis: Öppna förskolan, planering, simning för mig.
Ons: shopping i stan, myskväll med barnen.
Tors: Simning för mig och sen träning för Morgan.
Fre-lör: miniweek-end med Morgan i stan! Winnerbäck, god mat, hotell...

Undrar om jag kanske skulle ha tagit och ringt till vårdcentralen i veckan också? Borde nästan ta bort 2 födelsemärken som irriterar. Det ena är nytt, men har redan blivit rätt stort och sitter helt fel så det skaver av kläderna.

Känns riktigt skönt att ha kommit igång med lite träning! Nu inväntar jag introduktion på företagshälsan också så man kan börja träna där med jobbkompisarna.

Elliot har gått och blivit korthårig igen. Han var superduktig när farmor skulle klippa honom! Satt still i Morgans knä hela tiden. Så nu är han redo för skolfoto nästa vecka!

William drog sig upp till knästående idag. Så nu är det nog inte länge kvar tills han kan dra sig upp till stående. Tror det börjar bli dags att sätta upp grindarna (eller åtminstone se så att de vi har passar i trappen här)... Storkillen blir 7 månader imorrn och är nu 73cm lång och väger 9360g. Han har vuxit hela 3 cm på en månad och ökat 1kg i vikt. Inte illa! Men då äter han rätt mycket också... :)

Magen kurrar - dags för kvällsfika...

/Emma

RSS 2.0