Pappaledig

Imorgon går Morgan på pappaledighet i två månader och jag ska jobba igen. Var hela 11 månader sen jag jobbade så det kommer bli en omställning! Hoppas jag inte försover mig imorrn bara, det hade ju varit typiskt. Har skrivit en lista på alla saker jag måste ha med mig: tofflor, täckbyxor, extra jacka och sånt där.

Igårkväll var jag på en helkväll med Elin & co. Kvällen började med bowling (resultatet ska vi inte prata om), sen åkte vi hem till dom för att se schlager och spela sällskapsspel. Sen tog vi en taxi ner på stan och schlagerklubben. Hade riktigt trevligt! Och idag mår jag prima :) Måste gå ut och väcka Elliot om en stund så han hinner äta lunch innan vi ska iväg på Nikodemus dop. Blir till att ta en sväng förbi Babyproffsen på vägen hem för att köpa grindar också. Igår tog sig Elliot uppför ett trappsteg, han är ju så snabb! Bättre skaffa grind nu innan han kommer på att han kan ta sig ännu högre upp i trappen.

Har tömt kameran idag så jag bjuder på lite bilder.

/Emma



Utforskar lådan



Undersöker klossen



Blodpudding!



Elliot med sin nya roliga leksak :)

Uppe med tuppen

Imorse steg jag och Elliot upp tidigt, redan vid 6.30! Så han fick gröt lite tidigare än vanligt och tyckte det var dags att sova en stund till efter den. Så jag tog ett härligt morgonbad medan killarna sov. Skönt att kunna ta det lugnt på morgonen när Morgan är hemma! Körde iväg hemifrån innan 10 så jag skulle slippa stressa på stan. Var väldigt effektiv och hann med allting jag skulle så det känns bra! Dagens fynd: böcker på bokrean för 500kr (kokbok, barnböcker och sånt), 2 par halksockar till Elliot, mat, biljetter till House of metal som är nästa helg, ett kort till Nikodemus dop på söndag, en skylt som det står "Elliot" på (till hans dörr till sitt rum eller nåt annat) och lunch på Subway. Älsklingen såg helnöjd ut när han såg maten, som han har längtat efter Subway!

Ikväll åker älsklingen iväg efter jobbet för att fira David (Grattis i efterskott!), så jag ska äta lite god mat och bara mysa. Blev jättesugen på att se Rent! Får se om jag gör det eller om det blir OS... Imorrn är det min tur att fara ut på galej. Det blir bowling och sen schlager hemma hos Elin och Johnny. Ska bli trevligt! Har inte varit iväg själv en lördagkväll på läänge...

/Emma

Bjuder på en låttext från Rent, en låt jag bara älskar!

UTAN DIG

Utan dig gror gräset och säden i regnet
Utan dig blir slår fröet rot
En blomsteräng blir barnets hem
En stjärna blir poesi
En sol går upp
Utan dig
Och jag ser allt som sker
Men jag dör utan dig

Utan dig finns havet
Nån ler sött, en varm vind
Utan dig blir allt tungt
En tom strand, och havet svart
Ett skrik finns
Ett barn minns och frågar mig
Utan dig
Ett löv rörs, en fågel hörs
Men jag dör utan dig

Allt mörkt blir ljust snart
Färger får liv
Men allt blir svart, bara svart, hopplöst svart, förtvivlat svart
Utan dig

Utan dig slår hjärtat
Kan höra min puls än
Utan dig flyr tiden
Utan dig finns inget

Min rädsla
Min längtan
Jag gråter utan dig
Ett liv för mig utan dig
Men jag dör utan dig


Dubbelplask!

Har varit lite dålig på att uppdatera här, förlåt. Men vi har ju haft så mycket roligt för oss! :) I måndags åkte vi till Sävar och badade en sväng, uppskattat som alltid! Och gissa om Elliot blev nöjd igår eftersom han fick bada igen då?! Öppna förskolan hade ordnat med bad på simhallen här i stan, så vi hämtade upp syster på morgonen och sen gav vi oss iväg. Efter en timme i barnpoolen fick det räcka. Så nöjda satte vi oss och drack kaffe tills Elliot tyckte det räckte och kissade på moster Hanna. Det var ett rätt bra tecken på att det var dags att gå och duscha och sen fixa välling.

Idag skulle vi gå till öppna förskolan, men eftersom det var hockey på tvn fick jag sovmorgon. Killarna väckte mig vid 8.30 :) Vi får finbesök av Ann och Maria i eftermiddag så det ska bli trevligt! Blir till att laga min goda gryta med kokosmjölk till middag och bjuda dom på, och lite sockerfri pannacotta till efterrätt. Mums!

Har fått nya besked om jobbet, men det känns bra! På måndag är det dags alltså... Usch vad jag kommer sakna min lillskrutt på dagarna! Det får bli desto mer mys på kvällarna då!

Igår fick Elliot sitt fina bolltorn. Allt som låter är roligt! Det är ju perfekt att träna sig på att stå med hjälp av det också. Och på tal om att stå... Jag filmade Elliot i köket igår, och vips så hade han ställt sig upp med hjälp av lådorna! Vore roligt att kunna lägga upp videoklipp här på bloggen så fick ni se. Men det borde väl gå att fixa på nåt sätt? Kommer iofs bli sämre med bloggande när jag börjat jobba kan jag tänka mig. Nu är det ju en perfekt sak att göra medan han sover. Nåväl...

Nu ska jag kolla lite böcker på bokrean så jag vet vad jag ska satsa på imorrnbitti när jag ska ner på stan en snabbis. Ska även leta upp vår check på Expert som jag tror går ut på söndag. Dags att framkalla lite kort!

/Emma

Rea

Om ett tag bär det av mot Robertsfors. Sitter här och väntar på att Elliot ska vakna bara så jag kan slänga mig i duschen...

Igår var vi på Sportlagret en snabbis efter att ha handlat och ätit på Frasses (fortsätter mitt nyttiga liv och valde morötter istället för strips - mycket godare kom jag fram till efter att ha smakat en strips från Morgan). Fyndade ett par fina skor och Morgan hittade en ryggsäck med stol som han kan ha till påsk när det är pimpling som gäller. Är riktigt nöjd med mina skor! Har letat ett par såna eller liknande i flera år och så ramlar man över ett par på rea :)

Känner mig rätt utvilad idag, Elliot har bara vaknat och saknat tutten 2-3ggr inatt, och inte förrän vid 06.30 tyckte han att det var dags att äta välling. Han fick fullkornsvälling innan han la sig igårkväll och tydligen ska den vara mer mättande. Har dock inte åstadkommit särskilt mycket här hemma idag, vi har mest bara busat och myst! Och packat inför "hem"resan såklart.

Nästa vecka är min sista vecka hemma innan jag ska börja jobba. Ser fram emot det samtidigt som det känns lite vemodigt. Fick besked för nån dag sen iaf att jag kommer jobba på min gamla avdelning, så där känner jag ju hälften av barn + föräldrar och det känns bra. Vi har ett fullspäckat schema nästa vecka, jag och Elliot. bad både måndag och onsdag, föräldragruppen och såna saker.

Dags att göra sig iordning nu, hörde att det hostade till på övervåningen. Ha en trevlig helg!

/Emma

Han ställde sig upp!

Elliot busade i spjälsängen för en stund sen, och då fick han syn på Styxan i fönstret. Sen sa det bara vips så stod han upp i spjälsängen! Jag är så himla stolt över honom :) Igår tränade han på att sätta sig från alla fyra och tvärtom mest hela dagen. Han passade även på att krypa nån cm i sängen då.

Igår gjorde jag en liten tabbe... Fick skjuts av Morgan till öppna förskolan för att möta upp de andra som skulle på studiebesök till en förskola här i närheten. När jag väl kom dit läste jag på en lapp att vi skulle mötas utanför den förskolan och inte öppna förskolan! Hade bara snabbläst lappen tidigare insåg jag ju... Hursomhelst, började jag småspringa (går ju inte alltför fort när man är otränad och dessutom har en vagn), men insåg ganska snart att jag inte skulle hinna. Inget studiebesök för vår del alltså. Men Elliot somnade gott i vagnen! :)

Imorgon bär det av mot Robertsfors, kalas där på lördag. Blir bara en snabbis fre-lör, för på lördag ska älsklingen på partaj med jobbet och jag ska äta tacos med Elin och kanske Lina :)

Frukostdags...

/Emma


Resultat!

Elliot har gått och blivit förkyld igen, stackarn är alldeles tät i näsan på natten så han måste få näsdroppar för att kunna äta välling och ha tutte. Så vi tittade på OS 1½ timme inatt. Som tur är, är han pigg och som vanligt på dagen! Vi skippade förskolebesöket igår, satsar på det imorrn istället. Öppna förskolan har ordnat så att vi får göra studiebesök på olika förskolor här omkring, och imorrn ska jag besöka vårt 2a och 3ehandsval.

Vi fick finbesök från Vindeln igår, och det var trevligt! Elliot blev så glad när de kom :) Roligt att se vad man har att vänta sig - Felix är ju 2 månader äldre än Elliot och det är lite mer fart på honom! Vi åt god lunch, tog en långpromenad i solen och bara hade det trevligt igår.

Lovade ju att avslöja resultatet av gi-tiden... Vågen visar -6kg (hade hoppats på 10, men innan sommaren kanske...) och måttbandet -10cm i midjan. Jag är helt klart nöjd! Tror dock att jag kommer gå upp lite i vikt nu när jag börjar äta mer kolhydrater så det gäller att tänka till innan man beställer den där pizzan som låter så himla god!

Lillprinsen ligger och sover sött i sin säng nu så jag kanske borde fixa lite frukost?

/Emma

Potatis

Så var det fredag igen, härligt med helg! :) Fastän jag är hemma varje dag är helg ändå helg, med allt vad det innebär. God mat och (halva) helgen ledig för älsklingen. Ikväll blir det en mysig hemmakväll med nån film kanske? Ska göra lasagne, men har alla ställen helt slutat sälja fullkornslasagneplattor? Var på Coop imorse men dom hade slutat köpa in dom.. Så det får bli lasagne med zucchini istället för plattor :)

Igår fick Elliot mumsa på potatisbitar medan vi åt middag, och hann träffade faktiskt av munnen fler gånger än vad han träffade av golvet! Framsteg även där! Vi testade för nån dag sen att han skulle få äta smörgås själv. Delad i småbitar såklart. Men det mesta hamnade på golvet så mamman fick städa...

Annars far Elliot omkring mest överallt här hemma nu, så roligt att se! Helgens projekt blir att barnsäkra mer här hemma, ta bort lite olämpliga sladdar som han kan nå när man inte ser och såna saker. Ska fixa linneskåpet också, det luktar så unket där så alla sängkläder måste tvättas eller kastas.

På söndag är det Alla hjärtans dag och då blir det en trevlig dag! Vår nya säng har kommit så vi har bokat släp till kl 12 så då ska vi hämta den. Just nu sover vi alla i Elliots rum, och det känns inte så lönt att renbädda vår säng förrän på söndag. Efter att ha installerat sängen bär det av mot Ersmark och kalas för Teo som blir 7 år :) Dagen avslutas med middag på Harrys. Mums! Sista dagen på min diet på söndag också, så jag fuskar lite när jag äter ute då men... Har ju ändå varit duktig och följt den väldigt strikt! Avslöjar resultatet efter helgen!

/Emma

8 månader

Idag blir Elliot 8 månader, storkillen! Så till middag idag ska vi prova en 8-månaders burkmat. Blir spännande att se vad han tycker om de lite större bitarna i maten än vad han är van vid. Förhoppningsvis ska det gå bra!

Har sovit riktigt uselt inatt, varannan timme har Elliot vaknat och saknat tutten eller velat ha välling. Så det blir inte så mycket gjort här hemma idag tror jag. Rätt skönt att bara ta det lugnt och mysa i tvåsamhet när vi varit hemma hela familjen sen i fredagskväll.

Har köpt hem blodpudding som jag tänkte ge Elliot. Men kan dom äta det innan dom är 1 år? Har läst olika budskap om det... Nån som vet?

/Emma



8 månaderskillen som gör till sig så fort man startar kameran :)



Plockmat innan bad

Fullt upp!

Idag har vi haft fullt upp! Dagen började med att jag och Elliot steg upp och åt frukost. En liten tupplur för honom och sen väckte vi Morgan och sa hejdå. Vi fick gå rätt raskt för att komma i tid till sångstunden på Öppna Förskolan (Morgan fick sovmorgon och kom dit vid 12-tiden). Sen var vi där ända till klockan var 12.40. Och vet ni vad roligt? Nu har Elliot kommit på hur man ska ta sig framåt! Målmedvetet har han tagit sig fram till saker han velat ha. Så nu blir det full rulle på ett annat sätt än tidigare här hemma!

När Elliot blev trött lämnade vi Öppna Förskolan och åkte ner på stan för att jag skulle få lyxa till det med en ansiktsbehandling. Åh, vad skönt det är med såna saker! Höll nästan på att somna när jag låg med "gurkor" över ögonen och en mask i ansiktet. Känner mig fortfarande trött så det kommer bli en tidig kväll ikväll känner jag.

Efter lyxen på Nefertiti mötte jag upp syster på stan och vi åkte hem till dom och fikade. Sen raskt hem igen för middag och sen vidare till Mathias som fyller år idag. Puh, vi har hunnit med mycket en dag som denna! Javisstja, vi har ju sökt förskoleplats till Elliot idag också. Imorgon blir han 8 månader, tiden går alldeles för fort!

Hoppas på en lugn natt inatt. Med tanke på att Elliot somnade för 5 min sen finns det hopp om en liten liten sovmorgon imorgon :)

/Emma


Tomt

Oj, vad tomt det är här hemma! För en stund sedan åkte mamma och pappa iväg med Elliot till R-fors. Ikväll är vi bjudna på inflyttningsfest hos syster så vi blir barnfria inatt. Jobbigt när han åkte men som sagt, det är nog bara nyttigt! Man är bara lite känslig första gången man ska sova utan honom, så jag kunde inte hjälpa att jag fällde en tår eller två när de åkt. Men snart är det imorgon och då får vi träffa honom igen! Lille älsklingen våran...

Dags att hoppa in i duschen och sen göra sig redo för partaj. Dagens bästa var när jag provade ett par gamla jeans och insåg att jag kan ha dom igen! Så det får bli dom ikväll :)

/Emma



Elliot 2 dar gammal

Är nog bara nyttigt...

Oj vad denna vecka har gått fort, det är ju redan fredag! Igårkväll flyttade vi in Elliots säng till hans rum och så sov vi där inne allihop. Lite ovanligt att trängas i en 120s säng, men det gick bra. Elliot somnade nästan med en gång innan 21 men kl 3 vaknade han och tyckte vi skulle busa med honom. Han som har sovit 3 hela nätter, hade hoppats att han skulle fortsätta med det. Men inatt ville han ha välling iaf. Sen fick vi sovmorgon till 07.30 då Morgans väckarklocka väckte oss allihop.

Har inte hunnit med så mycket idag, men en tvätt har jag gjort bort iaf. Gick över till grannen en sväng och blev bjuden på kaffe så vi surrade bort nån timme. Elliot ligger ute och sover nu iaf så jag kanske skulle ta och förbereda middagen kanske? Plankstek idag, mums! :)

Imorgon kommer mamma och pappa hit och hämtar Elliot. Han ska få sova hos dom i R-fors så att vi ska få fara på systers inflyttningsfest. Det kommer kännas konstigt och kanske bli lite jobbigt att vara ifrån honom så länge (blir ju ändå ett helt dygn i princip), men det är nog bara nyttigt för oss allihop tror jag! Känns otroligt skönt att vi kommer få sova en hel natt iaf! Men bara för det kommer jag säkert vakna vid 8 och tycka att det är alldeles för tyst och lugnt hemma.

Så var torktumlaren färdig...

/Emma

Uppåt!

Idag har vi varit hos Helena, Stefan och Nikodemus en sväng. Bra träning att promenera i all denna snö när det inte är plogat! Har väl kanske inte den mest optimala vagnen för promenader i snö men framåt tog jag mig iaf! Fick mig en överraskning när vi var där borta också... Satt och höll i lille Nikodemus när jag plötsligt ser att Elliot sitter upp på golvet. Jag hade lagt ner honom men nu har han alltså tydligen lärt sig att sätta sig upp från liggande helt utan stöd från någonting! Duktig son man har, man blir så stolt över alla framsteg han gör! Har förresten sett honom ta sig framåt idag igen :)

Är redan hungrig och det är inte middag förrän om länge... Tänkte ju äta med Morgan för en gångs skull idag. Nån slags kycklinggryta står på menyn, mums! Gå och skala en morot kanske?

/Emma

Framåt!

Igårkväll var jag riktigt trött, så när Morgan kom hem från jobbet kring 19.40 så gick jag och la mig och sov en timme. När han och Elliot kommer upp till mig vid 21 säger han att Elliot kröp framåt igår!! Visserligen bara 1dm eller nåt sånt, men framsteg hursomhelst! Innan har han bara taigt sig bakåt på golvet.

Har fått sova mycket inatt så idag kanske jag ska hålla mig vaken lite längre haha. Fick äran att ligga i gästrummet till en början så skulle Morgan väcka mig senare. Gissa om jag blev förvånad över att Elliot inte ätit nånting när Morgan kom och kröp ner bredvid mig efter 2! Och efter det blev det en lugn natt. Elliot vaknade vid 06.30 och då var han inte speciellt hungrig heller.

Eftersom vi var så pass pigga, steg vi upp vid 9 och hade tänkt gå iväg till öppna förskolan. Ångrade mig dock när jag kom ner till köket och tittade ut. Inte det roligaste promenadvädret idag så vi stannar hemma istället. Kanske ska kolla vad Anna och Leo har för sig idag?

Nu vaknade lilleman från sin korta förmiddagslur... På strålande humör som vanligt!

/Emma

Morgon klockan 4

Elliot har de senaste 2 nätterna börjat med en ny (o)vana. Klockan 4 har han bestämt sig för att göra morgon, vilket mamma och pappa tycker är lite för tidigt. Så ikväll hoppas jag att jag ska kunna somna tidigt för en gångs skull. Blir förmodligen en liten vila på dagen idag också samtidigt som Elliot sover. -26 visade termometern imorse så det blir till att sova inne för honom. Både och det där med att sova inne. Ett stort plus är ju att då kan jag också vila en stund. Minus är att han sover kortare stunder och behöver därför oftast 2 sovstunder. Sen tar det sån tid och ork när han ska sova inne. Minst 30min av vaggning blandat med skratt och skrik. Det känns i ryggen idag att han sov inne några dar förra veckan!

I helgen har vi mest bara myst! :) Ätit tacos med hemmagjorda tortillas (riktigt gott när de var färska, men en dag gamla gick dom mest bara sönder), spelat Finans, fått blommor (jag), sett film... Sen igår hade vi först besök av Sandra & David och sen åkte jag iväg och hämtade syster för en helkväll här. Passade på att handla på Maxi då, och nu råder det köpstopp av frysvaror för mig! Skulle behöva en frysbox haha :) Visstja... När vi skulle äta tacos i lördags tänkte vi att Elliot skulle få lite plockmat han med. Så jag hade kokat lite potatis, majs, ärtor och broccoli åt honom. Hur det gick? Golvet var prickigt efter middan om vi säger så :) Med lite träning ska han nog komma på att maten ska in i munnen och inte ner på golvet.

Lät förresten Elliot prova sin lära-gå-vagn igår. Först förstod han inte riktigt att han skulle hålla i handtaget, men när han väl började med det gick det superbra! Morgan gick bakom honom och höll i vagnen för att det skulle bli lite motstånd, och Elliot gick utan att någon höll i honom då! :) Gulleplutten.

Dags att fixa lite frukost tror jag...

/Emma

RSS 2.0