Cirkus

Oj vilken trevlig helg vi haft! :) I lördags var vi på Ersbodadagen en sväng. Såg på trollkarlen, fiskade fiskdamm (Elliot), fick ballong (Elliot) och lyssnade på musik. Dagen bjöd även på grillning med Ellenor, Andreas, Tomas, Pernilla och alla barnen. Gott och trevligt värre!

Igår hade vi tänkt gå på cirkus, men biljetterna kostade 250kr istället för 40 som vi trodde, så vi skippade det. Hade turen att få tag i gratisbiljetter till idag istället, så vi var dit en sväng ikväll. Elliot diggade till musiken på en gång :) Vi hann se hästarna just innan pausen och dem uppskattade Elliot. Vi åkte hem i pausen eftersom Elliot blev trött, men en lyckad cirkuspremiär för honom blev det iaf!

Hann även med en 3-rätters på TajMahal igårkväll, och maten var mycket godare än sist som tur var! Blev besviken på efterrätten bara... Jag trodde det var deras goda bullar som jag ätit på lunchbuffén där, men dessa bullar var alldeles blöta av sockerlagen de låg i. Oätbara!

En ny vecka har börjat och vad händer denna vecka? Ska på andra besöket hos MVC på onsdag, tjejmiddag på stan efter det, planeringsdar med jobbet tors-fre och stugan i helgen. Förstår inte hur vi kan ha så mycket att göra hela tiden?!? Imorrnkväll ska jag och älsklingen ha myskväll med film när Elliot lagt sig. Känns som att det var längesen vi hade en helkväll för oss själva...

Nu ska jag göra mig iordning för sängen så jag kan se CSI där. Har även köpt hem en skvallertidning så jag har något att göra medan Morgan är och spelar lite gitarr hos David.

/Emma

Flyter på

Så var det lördag och helg, härligt! Tyvärr har hela familjen gått och blivit förkylda :( Näsorna rinner på 2 av oss och halsen kliar. Har inte tid att vara sjuka nu!

Elliots inskolning på förskolan går bara fint! Morgan har suttit i personalrummet två dagar medan Elliot har lekt ute på gården med de andra barnen och fröknarna. Fastän han har verkat trött på vägen dit håller han skenet uppe och busar en massa :) Igår började underläppen darra på honom när han och fröken Birgitta kom in till personalrummet för att hämta Morgan. Men annars har det bara varit glada miner därborta!

Det går bra för mig att jobba igen också, ryggen pallar med mer än vad jag trodde den skulle göra! Det var bara första dagen som det var jobbigt för den. Har ju varit hurtig och cyklat två dar denna vecka (med undantag för första dagen när alla kläder skulle med och igår när jag började så tidigt som 8).

Vi har fått flera samtal om Greta i veckan, och ett tips verkade riktigt glödhett! Det var nån som hade lämnat in en katt som liknade Greta (både till sätt, utseende och halsband) hos Djurskyddet. Så efter att ha varit i kontakt med dem några gånger kom vi fram till att det inte var hon. Det var ju en hankatt! Typiskt! Så jakten pågår fortfarande... Ska kolla vid bron där cykelvägen mot Ersmark slutar imorgon, för på Ostvägen såg vi henne inte.

I helgen ska vi göra massor med trevligt! Det är Ersbodadagen idag så vi hade tänkt oss dit och lyssna på lite musik/se på clown/hoppa hoppborg. Men tyvärr är ju inte vädret det bästa så vi får se om vi åker dit eller inte... Ikväll blir det iaf grillning, mums! (fast egentligen börjar man känna sig sugen på annan god mat än grillat ibland också). Sen imorrn ska vi på cirkus, ska bli roligt att se om Elliot uppskattar det eller inte! Han älskar ju djur och musik så vi hoppas han ska tycka om det. Efter cirkusen får vi barnfritt ett tag för att äta på TajMahal med Tomas och Pernilla. Hoppas jag hittar av en godare rätt än sist!

Dags att göra lite nytta tror jag minsann...

/Emma

Tröttsamt att ha roligt!

Nu är vi hemma från första inskolningsdagen på Pilbacken. Elliot hade roligt tillsammans med Isak och Theo och vissa stunder brydde han sig inte om vart jag eller Morgan befann oss. Sen när vi skulle gå hem ville han inte det utan blev arg och ville stanna en stund till! Det känns som att det kommer gå riktigt smidigt att skola in honom :) Det tar på krafterna med alla nya intryck och all lek, så det blev en väldigt tidig lunch och sen somnade Elliot så fort han la sig i vagnen. Sötisen!

Idag ska vi inte göra så mycket tror jag. Cykla till Coop, ställa iordning lite saker jag måste ha med mig till jobbet imorrn... Eventuellt ska en av oss gå på kvartersmötet ikväl, får se hur det blir...

Nu kommer en liten bild-update!

/Emma





Elliot leker i skafferiet



Killar kan också ha tofs i håret!



Redo för en åktur med farfars båt!



Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder... Leka i regnet är en höjdare!





Mmmums med vinbär!



Snygging i 3D-glasögon



Spanar in gungorna på förskolan



Hittade en fotboll

Inskolningsdags!

Japp, imorrn är det dags för Elliot att börja inskolas på förskolan. Hoppas han kommer trivas och att det kommer gå smidigt! Vi tog en promenad till Pilbacken imorse, och Elliot började genast utforska gården där :) Att han börjar på förskolan innebär ju att min ledighet är slut också... På tisdag börjar jag jobba igen. Ska bli roligt, men kommer kännas konstigt när både jag och Morgan jobbar!

Igår var vi nere på stan en sväng, var Bondens Marknad och rätt mycket folk! Hittade mjukt tunnbröd (som tyvärr inte var det godaste jag ätit), hämtade ut canvasförstoringen och åt lunch på Frasses innan vi begav oss från stan till sjukhuset för att hälsa på Morgans mormor. Hoppas allt kommer gå bra för henne och att hon får åka hem snart.

Sen på kvällen igår kom Christofer och Sofie hit, trevligt! Hade besök även i torsdags och i fredags... Hanna och Johan kom över och spelade lite mariokart i torsdags och i fredags blev det canasta med Ann och Jonas. Mycket trevligheter denna vecka! Tror vi fortsätter med det idag, är sugen på att ta en middag på Sjöbris. Läste igår att de har gratis mat för barn under 3 år så det vore ju inte helt fel om det stämmer :)

Dags att göra lite nytta nu medan Elliot sover. Om en stund blir det kaffe hos grannarna!

/Emma

Fortfarande borta...

Greta är fortfarande mystiskt försvunnen. Idag gick vi och kolla i dikena längs vägen ända upp till kurvan och var även ute på ängen bakom oss där hon brukar springa omkring. Men ingenstans såg vi nåt! :( Det känns nästan som att vi kan utesluta att hon blivit påkörd iaf och det är ju alltid nåt...

Var med om en nära döden upplevelse idag. När vi var ute på ängen kom 2 killar med varsin svart hund (typ rottweiler eller nåt sånt - har inte sån bra koll på hundraser), och helt plötsligt springer den ena av hundarna rakt mot oss! Snacka om hjärtklappning! När jag var mindre sprang jag alltid förbi pannrummet hemma för jag var rädd att just 2 stora svarta hundar skulle komma och jaga mig. Huvva!! Fick en obehaglig tanke också... Tänk om nån av de där hundarna har tagit ihjäl eller skadat Greta svårt?!? Hoppas verkligen verkligen inte att det är så!

Till nånting mer upplyftande istället då! Inatt sov Elliot hela natten, första gången på en vecka! Annars har Morgan legat inne hos honom halva natten. Vi har börjat lägga honom i den vanliga sängen som står inne på hans rum. Så imorse vaknade jag vid 6-tiden av att Elliot stod vid vår säng och var på ett strålande glatt humör! :) Hjärtat mitt, vad härligt att få vakna till hans skratt och inte till hans skrik!

Det är så härligt, för flera gånger varje dag gör Elliot såna där saker som gör att man blir alldeles varm och stolt i hjärtat!

Idag har vi varit på Leos Lekland och busat. Elliot uppskattade stället betydligt mer nu än sist. Det första han gjorde när vi kom dit var att börja springa omkring och skratta :) Självklart blev det lite rutschkana, hoppborg och bollhav. Vi lät honom åka den lilla rutschkana själv, och han var så duktig som la sig på mage (med fötterna först) varje gång han skulle åka. Det blev även en middag därborta. Elliot drack upp hela sin Festis redan innan maten men fick ändå i sig nästan 2 korvar! Salladen matade han pappa med :)

Igår var jag på stan och shoppade lite... Blev 2 ramar, en canvasförstoring och ett par jeans till mig. Hittade en jättefin blårutig skjorttunika men den fanns inte i min storlek tyvärr :( Hann med en lunch på Great Eastern också, riktigt god buffé har dem!

Dags att kolla lite mail och sånt, sen se nån film kanske?

/Emma


Efterlysning!

Undrar vart Greta är...? Morgan släppte ut henne igårkväll och sen dess har vi inte sett till henne. Hoppas det inte hänt något bara! Har varit ute och lockat och letat flera vändor idag men utan resultat...

Igår hade vi en myskväll här hemma med tacos. Känns som att det var längesen vi var bara familljen en fredagkväll! Det blev en film, men den drog ut på tiden en del eftersom Elliot vaknade flera gånger (och tillslut bestämde sig för att vara vaken och busa) så jag somnade när det var kvar 20min av filmen. Typiskt! Men rätt vanligt för mig.

Idag har vi inte gjort så mycket. Letat katt, bakat kaka, lekt ute i värmen... David kom hit ikväll så nu sitter han och Morgan och spelar tv-spel. Är lite sugen på att se en film och äta popcorn, men vet inte hur populärt förslag det är?! Annars är det ju inte omöjligt att se film uppe i sängen heller...

Hoppas ni har en härlig helg!

/Emma


Augusti...

Ja tänk vad tiden går fort... Det är redan augusti med allt vad det innebär! Inskolning för Elliot, dags för mig att börja jobba igen... Vad fort sommaren har gått! Men vi har haft en härlig sommar, inte gjort allför avancerade saker utan mest bara njutit av att ha varit lediga tillsammans. Jag hoppas Elliot kommer trivas på sin förskola och att inskolningen kommer gå smidigt. Nyttigt och bra att Morgan tar den medan jag jobbar. Jag har ju varit med om några inskolningar förut om man säger så :) Och jobb för mig... Känns bra att bara jobba 75%, men det kommer bli en stor omställning för oss alla!

Imorgon fyller broder år så då blir det kalas :) Sen på kvällen ska vi titta på hus... Föräldrarna följer med denna gång, de har ju trots allt rätt mycket bättre koll än oss vad gäller hus! Efter de trevligheterna åker vi till Tryssjön nån/några dar.

Den senaste veckan har vi inte gjort så mycket... Hunnit med att träffa Sandra (Grattis!!), grillat med grannarna, ätit god mat på o'learys (Elliot blev helt salig efter deras glass), varit på gammlia och tittat på djuren, grillat med Rosalie, Micke och Hampus, byggt pärlor... Oj, vi har visst hunnit med en hel del trots allt!

Nu vaknade Elliot och ville komma upp och busa. Hur länge ska han vara vaken ikväll månntro?!? Bäst att underhålla honom så han är nöjd iaf...

/Emma

RSS 2.0