Nyårsafton

Är det redan nyårsafton?? Året har gått så himla fort och som vanligt känns det som att man just lärt sig skriva 2010 när man ska börja med 2011...

Vi har haft ett härligt 2010! Elliot har haft 1-årskalas, ett nytt litet hjärta slår i min mage, jag har hunnit jobba några månader medan Morgan fått prova på livet som hemmapappa, vi har bestämt oss för vart vi vill att barnen ska växa upp...

Och 2011 kommer bli ett väldigt händelserikt år det med! Ska bli spännande att se om/hur Elliot förändras när han blir storebror och vår flytt kommer innebära stora förändringar för oss! På tal om Elliot och bebisen... Om man frågar honom vart bebisen är så lyfter han på min tröja och stryker mig på magen. Sött! :)

Idag jobbar Morgan till 15. Så när han kommer hem blir det att byta om och packa in oss i bilen för att bege sig till Sävar och nyårsfirande. Elliot kommer nog ha roligt med Hampus ikväll! Vi har köpt lite tomtebloss, alkoholfri skumpa samt fixat förrätt och efterrätt... Nu gäller det bara att se till att vi får med oss allting dit!

Gott Nytt År mina vänner!

/Emma



Elliot och kusin Clint spelar hockey



Elliot får en julklapp av tomten

Julen över

Så var julen över och vi är tillbaka i Umeå igen... har haft en mysig jul med nära och kära :)

Elliot var helt salig när han såg Tomteverkstan på Kalles jul - han satt och pratade, dansade, härmade djur och saker etc hela videosnutten! :) Sötisen. Undrar bara om det var uppskattat av de andra barnen...? När det senare var dags för den riktiga tomten att göra entré var han lite reserverad. Jag fick följa med honom och hämta första klappen, men redan vid den andra gick han fram själv och tog emot julklappen! Imponerad! Han är för övrigt helt nöjd med alla fina saker han fick! klapparna innehöll mestadels fordon eller böcker om fordon, men även lite duplo, magneter, knoppärlor, kläder, badskum , trehjuling och en alldeles egen vektygsbänk. Jag och Morgan packade upp alla sakerna idag så han kommer bli riktigt överraskad när han vaknar imorgonbitti! :)

Jag är också jättenöjd med alla julklappar jag fick! Älsklingen skämde bort mig rejält i år... Fick ett fotbad, 2kg chokladkaka, digital fotoram och en telefon av honom! Sen fick jag kuddar, presentkort på Wilmas, skotork, plattång, stekpanna, namnsmycke (av mig själv) och en handdammsugare (har jag glömt nåt?)...

Igår lämnade vi Elliot hos mamma och pappa och begav oss till stan. Ann och Jonas bjöd på middag och lite canasta så vi tänkte att det kunde vara trevligt att vara barnfria en kväll. Fick god mat i form av pasta och kyckling :) Hur det gick på canastan? Vi tjejer vann 2 omgångar igen, så nu står det 9-5 till oss. Jag känner redan smaken av en god middag som karlarna får stå för! :)

Vi passade på att gå en sväng på mellandagsrean på Strömpilen innan vi åkte till Holmsund. Jag var i akut behov av en ny bh - hittade en, så nu känns det helt underbart i min rygg! Hittade även en tröja till Elliot som jag tittat på flera gånger, var ju bara att passa på när det var rea! Sen kunde jag inte motstå att köpa nåt fint till systers tös...
Idag har vi varit till R-fors igen och hämtat hem sonen. Men innan vi åkte hem var vi och skrev på köpeskontraktet till huset! Handpenningen är också betald nu, så allt är väldigt verkligt just nu! :) 2011 kommer bli ett händelserikt år för oss...

Nu har jag snart ätit upp en hel chokladkaka, så det kanske är dags att krypa till kojs eller nåt annat? Ska se till att tömma kameran på lite julbilder nån dag framöver... :)

/Emma

Färdigjobbat!

Idag har jag jobbat min sista dag innan min låånga ledighet. Har semester året ut och sen blir det havandeskapspenning. Inte så länge kvar nu med andra ord - 2 månader bara! :)

Var hos barnmorskan idag och fick lyssna på hjärtat. Alltid lika underbart! Nu har Liten vänt sig också, men huvudet är fortfarande ruckbart. Det känns i revbenen att benen/rumpan är uppåt nu vill jag lova! Hade lågt blodtryck konstaterade BM... 95/50... Hoppas nästan att det stiger lite grann så jag inte kommer känna av yrsel och ännu mer trötthet!

Jag och Elliot har varit hos Sandra och David och hälsat på idag. Otroligt söt var hon, lilla Ellie! Tänk att man snart har en egen sån där liten :) Elliot blev lite svartsjuk när jag höll i henne, men annars var han inte så brydd. Han var mer intresserad av gunghästen och chokladen!

Har just ätit en alldeles för sen middag i form av varma mackor. Elliot somnade inte förrän 19.20 så då orkade jag inte laga något mer vettigt. Får ta igen det till lunchen imorrn istället!

Om en liten stund kommer älsklingen hem från jobbet :) Får se om vi orkar packa inför julen ikväll eller om vi tar det imorrn.

/Emma


Bättre

Det blev julbord för oss igår :) Alltid lika trevligt! Maten var ok, och Elliot var lite grinig (ville inte sitta still och ville absolut inte äta något), men trevligt ändå som sagt! Efter julbordet åkte vi hem till mamma och pappa där det blev en helkväll med surr, spel samt ost och kex.

Elliot är feberfri nu äntligen! Han har knappt ätit något på hela veckan, igår ville han inte ens ha choklad! Så gissa hu lycklig jag blev när han åt digestivekex när vi handlade idag?! :) Sen fortsatte han med kall falukorv med grönsaker när vi kom hem. Så nu känns allt så mycket bättre! Inge roligt när han inte äter samtidigt som han har feber och måste ha medicin, som inte alls går lika lätt att ge nu som första dagen... Som tur är han pigg och alert så han ska nog orka med några timmar på förskolan imorrn!

Idag har vi julshoppat, så nu är alla klapparna äntligen fixade! Vi hjälptes åt att slå in allt innan Elliot somnade så nu är det gjort också! En sak mindre att fixa i veckan med andra ord...

Så nu kopplar jag av i soffan med en skål popcorn och film som börjar om en liten stund.

Visstja... Glömde ju berätta om vår sovmorgon imorse! Elliot sov lite halvdåligt under natten så han låg mellan mig och Morgan. Klockan 09.20 vaknade han, och då hade han sovit från 18.30! :) Det kändes väldigt lyxigt att inleda fjärde advent med en sen frukost!

Ha en härlig kväll!

/Emma

Julbord?

Elliot är fortfarande hängig... Ringde BVC idag så vi fick komma på vårdcentralen och träffa en läkare. Tycker han låter så ansträngd när han andas så jag ville kolla upp det! Så läkaren lyssnade och sen fick Elliot inhalera två olika saker innan vi blev hemskickade med ett 10-dagars recept på bricanyl i handen. Som tur var tyckte Elliot inte att medicinen var alltför äcklig, utan han tog sprutan och stoppade den i munnen själv när han redan fått i sig allt! Hoppas det går lika smidigt ikväll och resten av tiden så han blir bra! Kollade tempen för en stund sen - 38,5... Så vi får se om det blir något julbord för oss imorrn eller inte. Går ju inte att fara om han inte är pigg! Nej, då är det viktigare att han får vara hemma och kurera sig! Jobbigt för honom att han haft feber från natten mot tisdag, tycker den borde ge mig sig snart. Tur i oturen är väl att han inte haft feber konstant och att den inte varit högre än 38,8, men ändå...

Älsklingen ringde tidigare idag och sa att han måste jobba över ikväll till typ 22-23-tiden + att han måste jobba imorrn på förmiddan innan julbordet. Åh, vad jag längtar efter att han ska få ett jobb med lite mer "normala" arbetstider! Det känns nog tråkigt att han ska jobba till 20.00 mån-ons nästa vecka så då blir man som ensamstående med att slå in alla julklappar och packa iordning och sånt inför julen. Man inser hur lyckligt lottad man är som har ett bra jobb med vettiga arbetstider när det är såna här tider... :)

Värderingen av radhuset gick bra förresten! Det blev värderat till rätt mycket mer än vad vi hade väntat oss så det känns bra! En potentiell köpare kommer och tittar på det redan i början av veckan... :) Så håll tummarna för att vi får sålt det snabbt så vi slipper hålla på med mäklare och dubbla hyror och sånt där!

Om en stund kommer mamma och pappa hit. De ska hämta vår gamla säng och någon flyttkartong, så nu ska "förrådet" på övervåningen bli ett vanligt rum igen! Men det lär nog inte dröja så länge förrän ännu fler kartonger hamnar där... :)

Nu ska jag slösurfa en stund medan Elliot sover. Han var så trött så han somnade på soffan, lillsötisen. Han vilar väl upp sig så han orkar säga hej till mormor och morfar!

/Emma

Sjukstuga

Ja, vårt hem är en liten sjukstuga. Elliot har varit hemma från förskolan både igår och idag - feber. Känns skönt att det bara är feber och snuva och ingen magsjuka! Har bara träffat honom 5 min sen jag kom hem från jobbet så jag får kolla tempen på honom när han vaknar. Hoppas han är feberfri nu!

I måndags var vi på Elliots luciafirande på förskolan. Mysigt med luciatåg och barnen var jätteduktiga! Synd bara att Elliot, Isak och en av deras fröknar inte stod med resten av avdelningen så man kunde ta ett fint foto på allihopa. Jag fick ansluta till luciatåget i slutet eftersom Elliot upptäckte att jag och Morgan stod i publiken... Inte lätt att veta hur man som 1½-åring ska reagera då inte!

Direkt efter luciafirandet begav vi oss till Sävar för att fira Hampus som fyllt 1 år. Blev bjudna på mat så det var trevligt :) Och vad roligt att se vad fint pojkarna lekte tillsammans! Ofta kan det bli lite knuffar eller osämja, men nu var båda två glada och delade med sig av leksakerna till varandra :)

Om en timme får vi besök... Radhuset ska värderas... Blir intressant att se vad hon tror det är värt! Kan ju vara bra att veta hus mycket man kan begära för det när det ska säljas. (Om det nu går att sälja privat vill säga). Så vi har småplockat och donat lite mest hela veckan känns det som!

Dags att lägga sig på soffan en stund tror jag...

/Emma

Kalashelg!

Ja vilken helg det är! Igår var vi på kalas hos Elliots kusin Wilma, och idag ska vi både till Ann och Elin för att fira att de fyllt år. Som om det inte vore nog blir det 1-års firande för Hampus imorgon :)

Igår gjorde vi en runda på Ersboda, shoppade lite fler julklappar, hämtade paket med kläder åt killarna i huset och shoppade kläder åt mamman. Är nöjd med min tunika och tröja, känns som att jag bara går omkring med samma kläder hela tiden! Visst, inte så lönt att köpa alldeles för mycket gravidkläder, men det är ju rätt roligt med nånting nytt :)

Har förresten beställt älsklingens julklapp nu också, hoppas han kommer bli nöjd över den! Det är en sak jag gärna vill ha själv också... Var inne på Tradera och kikade och där såldes samma sak, men typ 600kr billigare så jag la ett bud där. Man kan ju skicka tillbaka det jag beställt om jag vinner auktionen. Plus att jag då får pengar över till att köpa samma sak till mig :) Lite svamligt kanske men kan ju inte avslöja vad det är!

I fredags var jag på Äpplet och åt med jobbet. Trevligt och gott! Och danssugen blev man när man såg alla svänga sina lurviga på dansgolvet! Får väl bjuda upp älsklingen till dans här hemma nån dag, alla var ju så duktiga på Äpplet att man inte skulle våga sig på att prova dansa där...

Ha en härlig söndag!

/emma

Inte superwoman...

Ajaj, nu har jag gjort det igen! Måste inse att jag inte är någon superwoman (längre) utan att saker och ting måste få ta sin tid och att man inte måste göra allting på en och samma gång. Men jag kände mig lite stressad och ville ta igen det vi inte gjort när vi legat hemma i magsjuka, och tänkte passa på att göra massor med ärenden!

...Så jag började dagen med att renbädda Elliots säng innan lunchvilan (som för övrigt blev alldeles för kort idag). När Elliot behagade vakna åt vi lite frukt och begav oss till Intersport. De hade nån julklappsdag så man fick dubbla poäng på allt man handlade. Varför inte passa på att handla en liggdel till syskonvagnen då? 1300 extrapoäng bara sådär är ju inte fy skam, tänkte jag... Införskaffade även "rånarluva" till Elliot, kan ju vara bra att ha när det är kalla vinterdar så han inte ska frysa om huvudet/öronen när han är ute och leker. Insåg att min vinterjacka är alldeles för varm när man ska kånka på ett tjurigt barn och stora saker så jag blev sådär vackert rödblommig om kinderna när jag stod i kön...

Nåväl... Packa in oss i bilen och iväg till BVC för 1½-årskontrollen. Jisses, har min lille prins redan blivit så stor?!? Där konstaterades att han är helt normal, både till storlek och sätt. 86cm lång och ganska precis 12kg tung är Elliot nu.

Efter BVC måste det handlas lite mat. Efter att ha tagit en varmkorv i caféet på Coop. Puh, var helt färdig när vi kom hem! Men ändå renbäddade jag vår säng och slängde i ännu en tvätt medan Elliot kissade på hans nytvättade lakan...

Ikväll blir det soffan som gäller vill jag lova! Just nu sitter jag bara och väntar på att älsklingen ska komma hem från jobbet. Imorgon är det back to work som gäller.

Har ju förresten lagt in en ticker på min blogg... 74 dar kvar till beräknad förlossning... Helt sjukt vad tiden går fort! Men nu är vagnen komplett, så det enda som fattas är en bebis och en hyrd bilstol. (plus lite krimskrams som säkert kommer shoppas under min havandeskapsledighet i januari). Får se om jag bjuder till med en magbild om ett tag eller inte... ÄNTLIGEN ser jag gravid ut! Tycker jag bara sett tjock ut innan, men nu ser magen faktiskt ut som en gravidmage! :) Det dröjde ju bara till vecka 30 denna gång...

Ha en härlig kväll!

/Emma

RSS 2.0