Bröllop, morsdag...

Så har nästan en vecka passerat utan någon uppdatering från min sida... Det är bara så himla mycket just nu! Tankarna bara snurrar och det är tusen olika saker som ska tänkas på, fixas och göras. Men allteftersom tiden går, desto fler saker kan man bocka av på listan!

I helgen var vi på Tomas & Pernillas bröllop. Fint! Deras Alva sjöng i kyrkan och självklart blev man lite fuktig i ögonvrån... :) Bröllopsfesten med middag var jättetrevlig! Tårtan var som en pannacotta-tårta och riktigt smälte i munnen! William skötte sig fint hela kvällen. Sov under vigseln och var sen på gott humör ändra fram till 23-tiden. Då var det dans och rätt hög volym så vi tog på öronkåporna. Efter en stund tyckte han nog inte att det var alltför bekvämt så när han började bli gnölig tackade vi för oss och åkte hem. Vi hann dansa en dans iaf, fyllde på dansgolvet under brud"valsen" som dansades till en Metallica-låt :)

I söndags fick vi sovmorgon eftersom Elliot var hos hans farmor och farfar. Vi åt frukost så sent som 11! Sen begav vi oss till R-fors för att hämta Elliot och fira våra mammor. Fick mig en morsdagspresent också - ett tårt/kakfat med lock i glas. Ett sånt där fint som har en fot och som brukar finnas på café... Det blir perfekt till Elliots kalas!

Kalas ja... Lillprinsen fyller ju 2 år nästa fredag! Så på torsdag blir det kalas för släkten och sen barnkalas på söndag. Kände inte riktigt för att ha kalas nästa helg (då förhoppningsvis flyttlasset går). Nu väntar jag bara på att få hem tårtbilderna och sockerpastan jag beställt. Vore ju typiskt om de inte skulle hinna komma! Vi fick iaf en försmak av barnkalas igår då vi var och grattade Isak som fyllde år i lördags.

Usch vad jag känner mig hungrig, men än så är det inte lunchdags! Kanske ska baka en kaka så får jag en god efterrätt?!?

/Emma

Sugen

Jag har kommit in i en period då jag är så himla baksugen! Som tur är fyller ju Elliot år snart så då får man vara lite kreativ till kalasen :) Har bakat söta minimuffins, och till veckan ska jag prova göra cake pops. Dom verkar va goda och dessutom såå söta att titta på :)

Idag skiner solen igen, vad härligt! Man får lite extra energi av den. Jag borde inte vara så pigg idag med tanke på att jag inte sovit särskilt bra inatt men ljuset gör sitt... Idag ska vi hälsa på Sandra och Ellie och (förhoppningsvis) komma hem till en färdiglagad middag. Älsklingen slutar redan 16 idag så jag bad honom laga middag. Imorgon jobbar han till 22, så då åker vi till R-fors på eftermiddan.

Kanske borde man passa på och göra nåt vettigt istället för att sitta här? Passa på medan man har orken tänkte jag...

/Emma

Tiden går...

Tänk vad tiden går fort! Man hänger inte alls med ibland. William har suttit i barnstolen vid bordet 2 morgnar nu (med kudde bakom ryggen funkar det bra en liten stund), och han har börjat gripa efter leksaker. Elliot har gått omrking med bara kalsonger 1½ timme både idag och igår - utan någon olycka! Han har dock inte kissat på pottan nånting hemma än men på förskolan gör han det i princip varje gång han sitter på pottan! :)



Nöjd kille i matstolen



Spanar in brorsans bil

Här hemma händer det saker. Väggarna börjar eka mer och mer tomma, köksskåpen likaså. Nu har vi tömt halva datarummet så vi kan stapla kartonger där istället för att släpa dom till övervåningen. Förhoppningsvis blir vi av med rumsavdelaren i veckan så då blir det ännu mera tomt i datarummet.

I fredags hade jag och älsklingen tänkt grilla, men det slutade i hämtmat från Frasses. Jag och barnen tog bussen till Strömpilen för att handla inför middan och få skjuts hem av Morgan, men William blev hungrig inne på ica maxi så det enda jag fick med mig därifrån var jordgubbar och tuttar (trodde han hade tappat bort den vi hade med oss). William verkar tro att strömpilen är nån sorts restaurang för alla 3 gångerna han varit där har det slutat med att jag gått till bilen för att amma. Hursomhelst. Vi åkte hem utan att handla klart, tog med oss maten på vägen och sen åkte jag och Elliot på coop för att handla lite inför gårdagen...

Igår kom syster och Lovisa hit på kvällen. Morgan skulle ut på personalfest så vi gjorde lite god mat och hade trevligt! Småttingarna var matglada omvartannat mest hela kvällen :) Vi skulle även prova att färga mina ögonfransar. Men nej, det är nog nånting jag kommer fortsätta göra på salong tror jag! Jag hade lagt på skyddsgelen och vi gjorde allting rätt, men resultatet blev inte som väntat. Ingen färg fastnade på fransarna utan jag fick huden färgad istället. Syns inte lika mycket idag som igår som tur är! Tror jag kan lyckas täcka det med smink.. :)

Senare idag ska vi iväg till Leos Lekland med Isak och hans föräldrar. Ska bli roligt! Vi har inte varit där sen i januari/februari, och då gick det inte alltför bra för mig med tanke på hur stor jag var då. Ser fram emot att kunna klättra med Elliot utan att bli alldeles svettig efter minsta lilla ansträngning!

Nu sover resten av familjen så jag ska lägga mig på soffan en stund. Ha en härlig söndag!

/Emma

Händig karl

Det är tur man har en händig karl, nu funkar torktumlaren igen! Morgan köpte hem nån del till den igår och lyckades laga den :) Skönt att slippa köpa en ny! Har redan hunnit med en tvätt idag och provkört tumlaren med gott resultat.

Idag ska vi iväg på trevligheter! Det är förskolans dag, så Elliots förskola har vernissage klockan 14. Så det blir mellanmål där och sen vara där ett tag innan det är dags att gå hem en stund. Sen ikväll ska vi till Elin & Johnny och äta. Ska bli roligt att spana in nya lägenheten! Eller, nya och nya... De har ju hunnit bo där 3 månader! Bara vi som varit sega på att ta oss dit.

Igår åkte jag och pojkarna ner på stan för att träffa Monika. Det var längesen så det var roligt! Längesen som bara jag och hon sågs... Vi åt middag på station (Elliot slukade pannkakorna i ett nafs!) och strosade på stan en stund innan det var dags att sätta sig på bussen hem.

Funderar på om jag ska köra igång en till tvätt eller om jag ska hoppa in i duschen... Inte så svårt val egentligen! :)

Bjuder på en bild så länge. Har insett att man inte alls är lika duktig på att ta kort när det är andra barnet. Hittade några få nya kort på Elliot men inga på William - skärpning!



Elliot älskar att åka moped! "Moppeped", som grannpojken säger :)

/Emma

Bricanyl

Ringde bvc imorse angående Williams hosta som vägrar ge med sig. Tycker han inte ska behöva hosta i närmare 2 veckor när han är så liten! Som tur är har han ju ingen tät näsa eller feber eller nåt sånt, men hostan låter inge vidare. Som tur var, var barnläkaren på bvc idag så jag åkte dit för en snabbundersökning. Han tyckte vi ska prova ge William bricanyl några dar för att se om det hjälper (ingen förkylningsastma, men det kan hjälpa ändå), så nu får vi hålla tummarna för att han blir frisk snart! Tyvärr har både jag och Elliot blivit lite förkylda så vi får hålla oss på lite avstånd så det inte förvärras för lilleman...

Igår levde Elliot rövare här hemma. Det märktes på honom att han inte varit ute på 2 dar vill jag lova! Men vädret har inte varit så roligt och jag har haft frossa samt haft ett huvud som vägt 1 ton så... Han var överlycklig över att komma till förskolan idag - han sprang ut på en gång utan att säga hejdå. :)

Vår torktumlare verkar ha gått sönder. Typiskt!! Hoppas det är nåt som går att laga för det vore inte alltför roligt att behöva köpa en ny bara veckor innan flytten :( Självklart passar den på att gå sönder när tvättkorgen är full och jag har tänkt tvätta upp de sista sängkläderna i garderoben. Hoppas det blir varmt i veckan så man kan hänga ut tvätten!

Idag ska vi inte göra så mycket tror jag... Elliot ska få vara extra länge på förskolan idag eftersom jag ska ha avslutningssamtal med "hans" fröken Birgitta. Känns sorgligt att han ska sluta där eftersom vi trivs så himla bra med stället, personalen och allt!

Nu har William somnat så jag ska packa lite. Helgens resultat av packning: 3 kartonger med leksaker, 1 kartong med glas och en med foton. Fortfarande alldeles för mycket saker kvar att packa.

/Emma

Exponeras

Imorse var jag på banken. Kom dit 10:07 och trodde det skulle gå ganska snabbt. Men icket. Det var redan kö, så jag hade 16 personer före mig! Så jag sprang in på Babyproffsen och köpte en skallra åt William. På banken fixade jag lite med barnens sparande: öppnade konto åt William, ökade Elliots sparande samt köpte lite fonder till William. Det måste ju vara samma för barnen! Vi fick rådet att köpa fonder varje månad istället för vanligt sparande så vi får väl prata om det nästa gång vi ska till banken...

Idag är det fredag och vad händer en dag som denna? Just nu sover pojkarna, men när de vaknat ska vi gå iväg till Anna och spana in deras nya lägenhet. Annars blir det lugnt. Kanske hinner packa en låda eller två medan småttingarna sover? Har visserligen varit duktig i veckan och packat 3 lådor + 3 sopsäckar.

Imorgon ska jag till Robertsfors en sväng. J från mitt blivande jobb ringde och frågade om jag ville representera förskolan med henne en stund på företagsexpot i helgen. Så visst kan jag väl göra det?! Jag vet ju ingenting om vad de håller på med just nu eller så men... Det blir nog bra! Jag kommer ju jobba där i höst så det kan vara trevligt att visa upp sig. Tror Morgan och barnen åker till Tryssjön under tiden. Eller så stannar de i stan.

Denna vecka har Elliot och William haft knepiga sovrutiner. Elliot somnar inte förrän tidigast 20.30 på kvällarna och vaknar tidigare än han brukar, och William har blivit ett matvrak under nätterna och äter 3-4 ggr istället för 1! Förhoppningsvis kan vi skylla på att det är så ljust ute för Elliot (och sätta upp rullgardinen när vi flyttat, känns inte så lönt nu).

Lunchdags och sen röja lite inför helgen. Ann & Jonas kommer hit imorrnkväll och det lär nog inte finnas så mycket tid att städa imorrn...

/Emma

Om en månad

Idag är det 10 maj, om bara en månad fyller Elliot 2 år! Storkillen! Vart har tiden tagit vägen egentligen? Får se om Morgan tar semester en dag tidigare än planerat så han får vara ledig på 2-årsdagen. Vore mysigt att fira den tillsammans, kanske med ett besök på Nydala eller Leos eller nåt annat som Elliot tycker om.

Igår var vi ute och lekte en massa i den varma solen. Det var nästan sommarvärme kändes det som! Vi tog även en promenad till familjecentralen för att mäta/väga William. 5800g tung och 62cm lång har han blivit. Han snittar 1cm i veckan, det är inte så illa pinkat det inte! Elliot var 59cm lång och vägde 5645g vid samma tidpunkt. Lite roligt att jämföra :)

Efter mätningen tog vi bussen till Strömpilen för att hämta Morgan och ett paket. Elliot njöt av ännu en busstur och blev överlycklig över alla traktorer och grävskopor han fick se längs vägen. :) Det blev en sen middag när vi kom hem, var förmodligen därför som Elliot åt en massa soppa som han annars inte är så förtjust i. Vi blev så sugna på att grilla när några på gården gjorde det men det kändes alltför sent och kycklingen var fryst så... Får ta det på onsdag istället bestämde vi! Åh, jag längtar redan!

Nu arbetas det för fullt på vår blivande gård i Robertsfors, fick jag höra igår. Tror de borrade klart inför bergvärmen igår så till veckan kommer pumpen på plats. Flytten närmar sig med stormsteg och det känns nästan som att jag inte riktigt hänger med.

Ha en bra dag i värmen!

/Emma


Majs i näsan

Igårkväll hade vi några kompisar över på middag - tacos. Elliot började före oss med lite gurka och majs. Efter en stund börjar han blöda lite näsblod, vilket han gör om han petar i näsan så det var inget konstigt med det. Men så efter en stund blir han mer och mer irriterad och petar näsan ännu mer. Självklart har han petat in en majsbit i näsan och det är den som stör honom! Vi provade med allt möjligt men fick inte ut den där lilla rackaren så vi åt lite middag innan vi försökte mera. Som tur var lyckades Morgan få ut den så vi kunde andas ut. Det hade ju inte varit så roligt om han hade dragit ner den i lungan eller nåt sånt! Kvällen var allmänt trevlig och när vi väl kom isäng somnade jag som en stock på en gång!

William har gått och blivit förkyld. Stackarn, hans hosta låter verkligen inte rolig! I förrgår tyckte jag att det lät lite som astma-hosta, men förhoppningsvis är det bara vanlig förkylning för han mår då bra i övrigt förutom hostan. Typiskt att han skulle bli sjuk just idag eftersom vi hade planerat att göra så mycket! Vi skulle ju till Leos lekland med Isak +föräldrar och sen till Elin & Johnny på kvällen. Bättre att stanna hemma och kurera oss. Det är gårdsstädning och grillning av hamburgare här idag så vi får väl göra en insats.

Igår var jag på stan med syster. Morgan och Johan var hemma med barnen - riktigt konstigt kändes det att gå utan barnvagn! William fick mat just innan jag åkte och när jag kom hem 5 timmar senare låg han fortfarande och sov i vagnen! Så Morgan och Elliot hade busat och lekt utomhus hela tiden jag varit borta i princip!

Resultatet av shoppingen: en tunika/klänning till mig (får se om det blir min dopklädsel eller inte), leggings, underkläder, kofta + byxor till William och en keps till Elliot. Jag skulle ha hittat nån fin tröja men jag får väl vara nöjd med det andra iaf!

Hoppas ni har en härlig helg!

/Emma


2 månader

Idag (ikväll) blir William 2 månader, guldklimpen våran! :) Man förundras varje dag över hur man kan älska någon så mycket som man älskar sina barn! William har förresten infört en bra nattrutin sen 1½ vecka. Han somnar vid 22, vaknar vid 05-tiden för lite mat och somnar sen om igen. Känns riktigt lyxigt att få sova så många timmar i sträck!

Radhuset har blivit sålt nu! Budgivningen gick snabbt, vi fick 60 000kr mer än utgångspriset så vi är nöjda! Nu blir det renovering av badrummet med gott samvete! Ojoj vad många turer fram och tillbaka med det där rummet - när ska v bestämma oss för hur vi vill ha det? Kanske blir så att vi skjuter på renoveringen någon månad så att det blir exakt så som vi vill ha det...?

I veckan har vi flängt en massa. Spontantripp till R-fors i tisdags, besök hos Lina och Rut igår, och om en stund åker jag och William till Sandra & Ellie. Ikväll blir det kalas för Malin, så presenten måste fixas idag. Hoppas hon kommer bli glad över den :)

Snart helg igen också... Ingen aning vad som händer då, får se helt enkelt! Jag är lite sugen på en shoppingrunda på lördag, och Morgan har erbjudit sig att vara hemma med båda barnen då om jag vill. Jag måste verkligen leta kläder som jag kan ha på mig på bröllopet/dopet! Inte vårt bröllop alltså... Grannarna gifter sig 28/5 så man måste ju vara fin då!

Nu ska jag göra mig iordning för dagen!

/Emma

Budgivning och tattoo

Imorgon blir det budgivning på radhuset! :) Det var 6 par som var och kollade i torsdags, och två av dem har varit på en andra titt. Så det är åtminstone 2-3 som är med på budgivningen (idag hade någon bjudit 10 000kr över utgångspriset), så det ska bli spännande att se vad vi får för det! Vi har varit på k-rauta och sett ut vilken badrumsmöbel vi vill ha så den ska beställas om nån vecka. Sen har vi en dröm om bad/dusch, så vi ska kolla upp det nästa gång vi åker till r-fors!

Imorgonbitti är det även dags för min andra tatuering. Har äntligen bestämt mig för vart jag ska ha den också - det blir ovanför den första. Hade först tänkt mig den andra handleden, men vad händer då om vi skulle skaffa ett till barn, vart skulle jag ha det namnet då? Nu får jag hålla tummarna för att typsnittet blir identiskt med Elliots så det inte kommer se konstigt ut.

Annars då...? I fredags var jag och barnen hos Hanna & Lovisa hela dagen. På kvällen kom karlarna så vi grillade burgare innan det var dags att åka hem. Elliot åt två varmkorvar på Maxi så han var nöjd!

I lördags var det valborg, så Ellinor, Andreas och Isak kom hit på lite mat. Vi grillade och hade det allmänt trevligt innan det var läggdags för pojkarna. Isak ville inte sova i Elliots säng så det blev en tidig kväll. Var tänkt att Ann och Jonas skulle komma också, men de blev sjuka så vi får träffas nån annan gång!

Nu ska jag vila min hjärna en stund, har varit alldeles för mycket idag så jag känner mig helt slut! Återkommer imorrn eller övermorrn med budgivningsresultatet...

/Emma

RSS 2.0