Påskägg

Usch vilken natt det har varit, har verkligen sovit uruselt! När jag har öppning brukar jag aldrig sova bra, men det här tog nog ändå priset tror jag! Blir en tidig kväll ikväll (igen)!

Helgen var trevlig och dopet var fint. God mat och god tårta bjöds det också på! :) Det var samma präst som när Elliot döptes. Tänk att det redan gått 6 månader sen den dagen... Tiden bara försvinner!

Idag blir det jobb på förmiddan och sen bär det av mot Ersmark för att hämta upp Teo. Eftermiddan bjuder på lek och bus på Leos Lekland :) Han verkade glad över att få följa med, så han och Morgan kommer få det supertrevligt! Jag och Elliot tar det nog lite lugnare i bollhavet eller vad det nu har för småttingarna :) Roligt att se hur det ser ut därborta. Kan tänka mig att det inte blir det sista besöket där...

Snart är det påsk också. Det är en helg man ser fram emot lika mycket varje år! Så perfekt att våra familjers stugor ligger så nära varann så man kan träffa allihop så lätt! Blir till att vara med Morgans föräldrar på fredan och sen med min släkt på lördan. Pimpeltävling och poker som vanligt blir det då... Får väl se hur mycket pimpling det blir för min del, beror på om Elliot är förtjust i det eller inte, haha :) Var och köpte ett påskägg till honom igår iaf så då får han lite att roa sig med. Köpte några bilar åt honom, för det har han verkligen inte många av!

Nu ska jag ta en kopp kaffe och läsa VK i väntan på barnen...

/Emma

Våfflor

Igår var det våffeldagen. Den firades med våfflor till mellis på jobbet och våfflor till middag hemma. Elliot fick provsmaka han med, och han verkade tycka om det till slut! Han var till en början skeptisk till hur våfflan kändes att hålla i, men efter några försök tog han en första tugga, och en andra... Hade avslutning på föräldragruppen igår också, så jag hade tagit komp på förmiddan så jag kunde vara med där. Roligt att träffa de andra som man inte träffar annars! 5 barn var det där så det var lagomt många.

Idag har jag stängning och sovmorgon. Rätt härligt när man stiger upp i god tid så man hinner med lite innan jobbet också! Har kollat igenom lite foton nu på morgonen så får se om vi får upp den där ramen med några foton i idag :)

I helgen bär det av mot R-fors igen. Astrid ska döpas på söndag och Olivia har kalas imorrn så det blir som fullt upp! Men trevligt! Får se vad som händer ikväll. Jobbar ju till 18.30 så det blir en sen middag idag och sen är det läggdags för sonen. Morgan pratade om att basta, så blir det så får jag leta mig nån bra film eller nåt! Håller tummarna för att Elliot ska sova bra inatt igen. Helt underbart inatt då han sov från 19.45-06.30 utan att vakna en enda gång! Bara för att jag hade sagt att jag skulle ta honom under natten :)

Dags att fixa lite foton nu..

/Emma



På picknick i Bräntbergsbacken. Roligast var att få rida på pappas axlar!



Hmm, vad är det här för konstigt?



Inspekterar försiktigt...



...Och sen provsmakning!



Spelar gitarr

Underbart med sol!

Igår var en sån härlig dag! Perfekt väder för 7-mila, så vi njöt ute i solen :) Efter målgången gav vi oss av till Jenningshallen för att titta på handboll. Tråkigt med förlust, men det är ändå roligt att titta! Elliot satt med sina öronkåpor och var snäll, men efter ett tag blev han rastlös och ville ut och springa! Tur det är halvlekspaus!

Hade det trevligt i R-fors hos föräldrarna. God mat i lördags innan hockeyn, och när den var slut var jag riktigt trött (efter 5 timmars sömn orkar man inte vara vaken hur länge som helst) så jag och Elliot gick ner till källaren för lite sömn. Fick en välbehövlig sovmorgon igår så då blev man lite piggare igen!

Igårkväll åkte vi iväg till Coop direkt vi kom till stan. Påminde att de måste beställa nya hjul till vagnen. Ett av hjulen lossnade igår så nu blir det till att invänta de nya hjulen som kommer om en vecka innan det blir någon långpromenad! Känns skönt att det skulle gå så pass fort ändå, jag var nästan inställd på att vi skulle vara tvungna att panikköpa en ny vagn. Väntar gärna med en ny vagn tills Elliot blivit lite äldre...

Idag hade jag låång sovmorgon och började inte förrän 10.30, härligt värre! En lugn dag på jobbet och när jag kom hem stod middan på bordet. Lyx! Sen åkte karln iväg så jag och Elliot fick lite kvalitetstid. Mysigt! Men nu har han somnat så jag tänkte lägga mig tidigt ikväll och läsa min skvallertidning. Hänger ju inte med i vad som händer ute i kändisvärlden haha :)

Bara för att göra min dag ännu bättre gick jag in på Skatteverkets hemsida för att kolla återbäringen. Det blir ett fint tillskott i kassan för min del i år, tack och bock. Det behövs verkligen efter att ha levt på föräldrapenning så länge!

Nu ska jag återgå till att slösurfa lite och bara må gott. Livet känns rätt bra idag ändå, fastän det är måndag!

/Emma

Äntligen fredag!

Idag är det äntligen fredag! Det har varit så mycket denna vecka känns det som, så idag ska vi bara mysa hela familjen. Inte träffat dom (speciellt Morgan) speciellt mycket i veckan så det ska vi ta igen ikväll! Det blir grillning tror jag :) och sen kanske nåt spel efter Elliot lagt sig. Sen åker Morgan iväg på bio vid 23-tiden, men då sover jag nog redan haha.

Igårkväll var vi hos Lina och grattade henne, fick gofika och en försenad födelsedagspresent i form av en frukost på Plaza :) Blev inte så långvarigt där eftersom Elliot blev trött och kinkig. Han somnade ändå inte förrän vid 21 så det var som upplagt för en sovmorgon idag! Men icket.. Han har gått och blivit tät i näsan igen så då sover han inte lika bra. Hoppas det går över fort!

Fick ett brev från Umeå kommun idag, och Elliot har fått förskoleplats! Som tur var fick han plats på vårt förstahandsval, Pilbacken, och det känns jättebra! Så 16e augusti börjar inskolningen.

Imorgon åker vi hem till R-fors till på söndag. Hälsa på mamma och pappa, se hockey, 7-mila och sånt... Ska bli trevligt! Blir många turer dit bort nu! Nästa helg är det dop och helgen efter det är det påsk.

Nu ska jag passa på att surfa lite medan sonen sover. Ha en mysig fredag!

/Emma

Schlager

Igår blev en väldigt lyckad dag! Jag och Matilda fick bada kurbad och få ansiktsbehandling på Iksu Spa innan det var dags att göra sig iordning för kvällens trevligheter. Vi åkte till Lina, dit kom Elin också. Så vi satt där och surrade en stund innan vi gick in till stan för lite middag på Allstar. God mat som vanligt, men inte vår typ av musik så vi bestämde oss för att gå vidare till Schlagerklubben. Mycket folk och bättre dansmusik där! Dock har jag kommit bort ifrån det där med att gå ut och dansa (eller utgång överhuvudtaget), så vid 1 gick vi in mot centrum för att leta oss en taxi. Väl hemma satt karln och spelade tv-spel med David, trodde ju att det skulle vara mörkt och tyst när jag kom hem!

Idag är det bara lugnt här hemma. Måste iväg och handla, och förmodligen slinker det ner en pizza på vägen hem också kan jag tänka mig :) Är riktigt härligt väder ute idag också! Elliot ligger ute och sover så gott...

I fredags slutade jag tidigt så vi åkte ner på stan hela familjen när jag slutat. Hittade en födelsedagspresent och 3 (!!) par skor till Elliot. Han behövde ett par skor att ha till påsk, så det fick bli ett par stövlar. Sen har dom ju "ta 3 betala för 2", så vi tänkte att det var lika bra att passa på! Han kommer ju ändå behöva dom där skorna till sommaren. Så det blev ett par gympaskor och ett par basketskor också. Morgan shoppade till Elliot också, en skjorta med väst. Så det får bli nästa kalas finkläder! :)

Hoppas ni haft en härlig helg!

/Emma



Nya minen: bita på underläppen



På väg ut i sina nya skor



Myser på nyskottade altanen



Måste ju kolla om det går att krypa utomhus också!

Tidigt...

Imorse blev en tidig dag för min del. Jag och Elliot steg upp, bytte blöja och gjorde mig iordning för jobbet. Ställde mig på vågen, och hela 2 kilo har försvunnit från min kropp denna vecka! :) Hade gått upp lite innan så jag blev helnöjd och firar detta med att ha kjol på jobbet idag. Åkte iväg till jobbet med en bil som jag inte får glömma att tanka på vägen hem, och när jag väl kom hit upptäckte jag att jag förmodligen är alldeles ensam i hela huset en timme till. Så jag tänkte fixa lite planering inför måndag och lite sånt.

I eftermiddag ska vi ner på stan och shoppa. Födelsedagspresent(er?), doppresent, skor till Elliot, kanske en fin tröja till mig. Längesen jag var nere på stan känns det som! Vi ska även passa på att gå på afterwork med Helena, Stefan och Nikodemus. Barnvagnsmaffian på afterwork haha!

Imorgon ska jag och Matilda på Spa, som jag har längtat! Blir ett kurbad och ansiktsbehandling, tänkte det skulle vara trevligare med en duobehandling så man kan göra det tillsammans. Sen blir det att åka till Lina en stund innan vi går in till stan för lite mat och schlager :) En riktig tjejkväll blir det!

Storkillen Elliot har hunnit bli 9 månader nu, och kryper mer och mer! Igår var han och Morgan och hälsade på Andreas och Isak. Lite trötta killar, men de verkar trivas ihop! Längtar efter lite egentid med Elliot, blir ju inte så mycket sånt när man jobbar. En stor omställning från att ha varit ensam med honom mest hela dagarna till att jobba mån-fre. Så nån dag framöver ska vi skicka iväg pappan en stund så att vi två får busa för oss själva!

Dags att börja planera lite jobb?

/Emma

Soligt och roligt

Imorse när vi var ute på jobbet var det riktigt härligt ute i solen! Enligt tidningen ska det bli +7 grader på onsdag... Skönt med sol och värme men jobbigt med all slask som kommer med det!

Har varit en trevlig dag idag. Kortdag på jobbet, en snabbvisit hos Helena och Nikodemus, kaffe hos Anna och Leo, mys på hemmaplan... Roligt att se hur stor Leo har blivit, var ju mer än 2 månader sen sist! Elliot har sovit bra inatt (20-05, sen lite mat och sen sömn till 07.15), och har varit på ett strålande humör ända sen jag kom hem :) Just nu håller Morgan på att söva honom, men det verkar som att han hellre vill träna på att ställa sig upp än att sova. Sötnöten.

Tänkte göra en tidig kväll ikväll, men jag kan tänka mig att jag kommer fastna i nåt tv-program ändå. Gick nån "Spårlöst special" ikväll och det är ju ett program jag gillar.

/Emma

Här kommer lite bilder:






Ute i solen med katterna





Helnöjd(a) i sina nya brillor!


Konsten att krypa

Så var det söndagkväll och snart dags för sängen om man ska orka sig upp till jobbet imorrnbitti.. Helgen har varit trevlig, men den har ju gått så fort! TACK kära mor och far för att ni erbjöd er att vara barnvakt så att vi fick roa oss en hel helg :)

I fredags var vi på house of metal, och det var lyckat! Såg några band, spelade lite blackjack, drack lite vin... Blev lite besviken på Scar Symmetry - de var ju bättre sist jag såg dom! Jag och älsklingen fick en liten flashback från förra årets HOM. Då var jag gravid och när vi satt i Idun och såg Opeth sparkade Elliot som bara den! Första gången som han var så aktiv i magen.

I lördags åkte vi hem för att mysa med Elliot en stund (och fika lite) innan de begav sig till R-fors. Vi passade på att åka till K-rauta en sväng. Så nu har vi bestämt oss för hur vårt nya badrum kommer se ut! :) Golvmatta och tapeter beställs i början av veckan, så jag antar att det är bäst att vi ser till att köpa/beställa duschhörnan och tvättstället?! Anyway... Efter K-rauta åkte vi till hotellet för att hinna med att basta/ångbasta en stund innan det var dags för middag. Vi var inte sugna på chili con carne (som hotellet bjöd på), så vi gick till Allstar för god mat! Blev så att vi stannade där hela kvällen och roade oss. Upptäckte att jag gillar daiquiris! :)

Imorse steg vi upp, åt hotellfrukost och begav oss sen till R-fors. Ojoj vad lycklig Elliot blev av att se oss! Våran lille älskling... I fredags kröp han några få steg på alla fyra, och idag är han redan mycket bättre på det! Så mycket som händer för honom mest hela tiden nu och det är så roligt att vara med om det! Som tur var började han krypa medan vi båda två var hemma så att vi fick dela den upplevelsen. Får hoppas att det blir samma sak med första stegen...

Hinner inte tömma kameran nu, tänkte se nån film som börjar om några få minuter på tvn... Men jag lovar er att det kommer en fin bild på en glad Elliot i sina tuffa pilotsolglasögon som han fick av mormor och morfar igår!

/Emma


Jobbar igen

Jaha, så var man en arbetande kvinna igen då! Känns bra! Jobbar på min gamla avdelning på onsdagar och de andra dagarna är jag på en annan avdelning. Visst är man lite ringrostig men det är roligt att jobba lite igen.

Morgan och Elliot busar och står i här hemma, idag hade de haft en mysdag här hemma. Igår var de på öppna förskolan och lekte med de andra barnen :)

På fredag kommer mamma och pappa hit för att ta hand om Elliot när vi ska ut och roa oss. Lyxar till det och bor på hotell hela helgen :) Så på lördag blir det lite bastu och jacuzzi för oss! Kommer nog inte kännas lika jobbigt att lämna ifrån oss honom denna gång och det känns bra.

Ikväll är Morgan hos en kompis och jag har en myskväll för mig själv. Känner mig trött, så det blir nog till att se Andra avenyn i sängen om en liten stund. Nog för att jag är van vid tidiga morgnar, men man blir ju rätt trött när det är lite mer liv och rörelse än man är van vid hela dagarna. Som tur är får jag sova på nätterna :)

Dags för lite slösurfning innan sängen!

/Emma

RSS 2.0