Ögonsten

Igår hade vi tur och fick en tid för 8-månaderskontrollen för Elliot. Riktigt passande eftersom Morgan skulle till tandläkaren där borta! Så jag och Elliot kikade in på öppna förskolan och hann vara med på sångstunden där innan det var dags att gå in till Karin. Allt var bra iaf, och lillkillen har vuxit mycket! 74,5 cm lång och nästan 9,5kg :) Måste säga att det var tur att vi tog bilen dit bort för det var inget trevligt promenadväder när vi skulle hem.

Hade tänkt lägga Elliot ute i vagnen på inglasningen tidigare, men när jag tittade ut såg jag att vi hade besök av en fågel så jag avvaktade en stund. Men fågeln verkade trivas bra där ute! Så det blev en vila inomhus idag istället. Katterna de rackarna hann smita ut så det gick mindre bra för fågeln. Den ligger just nu under bordet där ute och väntar på att någon (Morgan) ska begrava den.

Imorgon är det fredag igen och jag har längtat efter denna helg! Vi har inga som helst planer utan ska bara vara för en gångs skull. Det har varit fullt upp varje helg sen innan jul känns det som så en familjehelg känns lägligt! Trevligt att göra saker/träffa folk på helgerna också, men nån gång ibland behöver man lite lugn också..

Har äntligen tömt kameran så tänkte lägga upp lite bilder på vår ögonsten...

/Emma



Elliot med sin fina gitarr



Blivande rockstjärna?!



PUSS! Nya minen :)



Närkontakt med Styxan



Generös med pussar idag



På väg att träffa Nikodemus för första gången. Bäst att hålla fast både tutte och paket

lyxdag

Oj, insåg nu att jag inte skrivit här sen i torsdags... Helgen har varit trevlig men som vanligt har den gått alldeles för fort! Middagen hos Elin och Johnny var trevlig. Elliot somnade innan efterrätten och sov sedan gott ända tills det var dags att åka hem. Vi vuxna passade på att spela lite wii. Cricket, minigolf och ett riktigt roligt dansspel hann vi med! :)

I lördags var vi hos Linnea och Johan på inflyttningsfika, trevligt att Matilda och David var där samtidigt! När Elliot var trött åkte vi därifrån och tog en snabb middag på Max. Fixade lite efterrätt i form av chokladmousse med hallon som vi åt tillsammans med David senare på kvällen. Spelade 2 omgångar Risk innan jag sa god natt.

Igår hade vi tänkt åka hem till byn, men tiden gick och det började kännas mer och mer stressigt, så vi slöt bort det. Istället åkte vi till Mathias & co i Ersmark och åt semlor (de andra) och apelsinchoklad (jag). En rätt bra diet jag går på ändå måste jag säga! Blir man bortbjuden på middag kan man bara skippa potatisen eller vad det nu serveras till köttet, och ska man på fika funkar det bra med mörk choklad eller snickers. 

Idag hade jag en förmiddag på stan alldeles för mig själv för en gångs skull! Fixade till tatueringen, så jag ska inspektera den ikväll och se så allting är fixat. Och efter det tog jag en shoppingturTack för julklapparna! Blev ett par jeans, en t-shirt, en skjorta, frans -och brynfärgning och en bokning av tid för ansiktsbehandling på Nefertiti om någon vecka. Kändes så härligt att unna mig saker för en gångs skull, annars är det mest bara Elliot som blir bortskämd :)

Sitter och väntar på middagen. Har bröd på jäsning som jag ska äta till maten idag. Äntligen! Efter 3 veckor utan bröd är jag rätt sugen vill jag lova! Så nybakt bröd med soppa kommer bli en alldeles underbar måndagsmiddag!

Dags att ge sonen lite middag innan brödet ska in i ugnen :)

/Emma

Ny tid

Imorse, just när jag höll på att ta på Elliot overallen och hade lite bråttom, ringde tandläkaren. Dom var tvungna att avboka min tid jag hade på fredag, och hur lätt var det att hitta en ny tid som passade? helt omöjligt! Men tillslut fick jag en kvällstid i mitten av mars. Man inser när det gäller såna där saker man måste boka hur jobbigt det är med Morgans arbetstider. "Jag kan komma varannan måndag eller varannan fredag fm", hur lätt är det?

Elliot ligger ute i vagnen och sover sött nu, förhoppningsvis någon timme till. Vi har varit på öppna förskolan på morgonen på föräldragrupp. Och ojojoj vad han har haft roligt! Slitit av Thilde strumpan, busat med Isak och pratat och haft sig. Inte så konstigt att han somnade direkt jag la ner honom i vagnen, sötnosen! :)

Idag kommer syster (ev med karl) hit och hämtar igen katterna. Tror Lasse saknar dom, för han springer omkring och piper och är översocial. Eller så är det bara för att han varit ensam hemma 3 timmar :) Lotta har vi inte sett till sen igårmorse så det blir spännande att se hur det ska gå att få fram henne från sitt gömställe under/i soffan.

Åh, vad härligt att det är fredag imorrn! Morgan börjar inte förrän 12 så vi får (förhoppningsvis) sovmorgon :) Hoppas vi orkar se film ikväll, igår gick det mindre bra eftersom trötte sonen vägrade sova. Ska till Elin och Johnny på middag imorrn så det ska bli mysigt!

Javisstja! Får ju inte glömma att säga Grattis till Helena och Stefan som fick lille Nicodemus igår! Jag hade gissat rätt på datum dessutom :) Elliot blev jätteglad och gungade fram och tillbaka i pappas knä när han såg bilden.

/Emma

Inte barnvakt men...

Kattvakt däremot! Igårkväll kom syster med sambo + kompis hit med deras 2 katter. Så nu ska dom få bo hos oss till imorrnkväll, inte så lämpligt att ha katt i lägenheten när det är visning på den. Trodde att jag skulle bli väckt av katterna inatt, men de har varit riktigt lugna! Tillomed Lotta vågade sig ut ur kattburen inatt, hon låg på soffan när jag skulle fixa välling och när Morgan steg upp imorse låg hon i köksfönstret. Men nu är hon försvunnen igen, som vanligt. Kan tänka mig att hon ligger och trycker under soffan, som vanligt :)

Första hjälpen utbildningen på jobbet var väldigt givande! Vi gick främst igenom hur man gör när det handlar om barn 1 år-puberteten, men hon hade även med sig bebisdockor så vi fick lära oss HLR på barn som är yngre än 1 år också. Så nu känner man sig tryggare! Skulle det hända något har man det lite färskare i minnet iaf...

Kollade i almanackan idag, och jag ska tydligen till tandläkaren på fredag, huvva! Tycker inte om tandläkare. Sist jag var där, för några år sen, var jag i valet och kvalet om jag skulle ta sån där försäkring eller inte. Tror jag har bestämt mig för att ta en sån nu, det känns rätt tryggt! Speciellt med tanke på att min tandsten kom tillbaka efter bara ett halvår eller nåt sånt.

Efter att ha legat och vilat i sängen 1 timme i väntan på att Elliot skulle somna så nu ska jag ta och skala mig en morot eller nåt annat man kan knapra på. -3 kg visar vågen nu, och -7cm i midjan. Längtar till nästa vecka när jag går in i nästa fas och får börja äta bröd igen! Har ju ett bröd i frysen redan och ska baka ett till idag eller imorrn.

/Emma

Första hjälpen

Så var det redan måndag igen, varför går helgerna alltid så fort? I fredags blev det super mario tills Elliot vaknade vid 12-slaget. Då ville han vara med och lyssna på när pappa spelade gitarr :)

I lördags blev vi bjudna på middag i Sävar, blev en trevlig helkväll där med! Tyvärr hade Elliot svårt att sova där av någon anledning, så efter 40min vila tyckte han det räckte! När vi kom hem fick jag sova (så gott det gick) medan karlarna i huset var vakna till 04.30 snåret. Gissa om det var en trött familj igår? Orkade dammsuga igår iaf och det var prio 1. Annars hade vi en lugn dag med mindre bra humör (jag) på grund av för lite sömn. Vi såg 2012 igårkväll också, bra film! Väntade mig att den skulle vara bra, men den var nästan bättre än väntat!

Ikväll ska jag på jobbet och ha en 3timmars utbildning i första hjälpen. Ska bli intressant och lärorikt! Tycker det borde ingå i lärarutbildningen faktiskt. Fick en första hjälpen utbildning när jag läste idrott, men det gällde enbart för vuxna. Det är ju lite skillnad på om det är en 1-åring eller 30-åring man ska hjälpa! Nu när jag ska iväg på jobbet börjar jag smått inse att det inte alls är länge kvar tills jag ska ut och jobba igen. Bara 1½ månad ganska precis. Kommer ju sakna ihjäl mig på dagarna! Har ju inte varit borta från min lille älskling längre än 3-4 timmar så hur ska det då gå med 8?? Får hoppas att jag får en kortdag första dagen :)

/Emma



Koncentrerad kille leker med arbetsbänken, bästa leksaken i hans rum!





Glad efter lite bus, lek och skratt

Matlådor

Idag har jag varit duktig och gjort massor med köttfärssås till Elliot, hoppas han tycker om den! Han får provsmaka den till middan idag tänkte jag. Vi har bara varit hemma hela dan och det har varit rätt skönt! Har inte varit hemma en hel dag denna vecka så..

Imorgon ska vi träffa Sandra. Ska bli trevligt, har saknat henne! Får se om det blir lite super mario sen på kvällen när Elliot somnat eller inte :) Konstigt att det är fredag imorrn!

Resultatet av gårdagens shopping (plus en matchande body):



Tyckte om mönstret och färgen, och Elliot verkar inte klaga

Dags att ringa Morgan och överraska honom med att säga att vi måste handla idag igen. Ikväll ska far och son busa massor och bada medan mor får göra annat. Kanske skulle ha broderat lite?

/Emma

Lunch hemma

Hemma från stan igen. Blev inte så mycket shopping idag, som tur var! Helena shoppade inte heller så mycket. Hann med en lunch på Max innan vi åkte mot Strömpilen för att få skjuts hem. Morgan passade på att äta lunch hemma idag, så det var roligt att få lite sällskap här hemma en stund! Han ska jobba över ikväll för att fixa lite inför morgondagens möte, så det var bra för Elliot att få träffa honom lite, han gick ju i princip isäng igårkväll när Morgan kom hem från jobbet.

Tänkte snabbt lägga in lite bilder...

/Emma





Yeah!!



Min nya karl

Sjukhuset

Det gick bara bra hos läkaren idag, Elliot har inget fel på ögonen. Han var jätteduktig hela tiden! Trodde han skulle börja skrika när han fick ögondropparna, men inte ett ljud gav han ifrån sig.

Däremot var han mindre snäll med oss inatt. Känner att ögonen nästan går i kors, är såå trött! Somnade vid 23 för att vakna av en skrikande son 40min senare. Morgan var fortfarande vaken så han försökte få Elliot att somna om till 01, då tog jag över. Som tur var somnade han efter drygt 30min då. När väckarklockan sen ringde 05.15 snoozade jag en timme innan jag ens orkade tänka på att stiga upp. Vi åt frukost och det verkade som att vi skulle hinna i tid, men så blev det en bajsblöja och stress. Kom iaf in på ögonmottagningen prick 08.00 så det var ju bra att vi hann ändå!

Nu ska jag passa på att vila ögonen en stund medan sonen också gör det. När han vaknat och fått i sig lite gröt bär det av mot stan!

/Emma

Öppna förskolan

Elliot stortrivdes på öppna förskolan idag! Han tyckte det var jätteroligt att träffa så många barn på en gång :) Var bara lite svårt att få i honom lunch därborta, det fanns ju så mycket annat roligt för honom att titta på! Det är så roligt att se att han uppskattar andra barn så mycket, så nu får han verkligen ut något av att vara på öppna förskolan. Dags att börja gå dit varje vecka tror jag minsann!

Ikväll kommer föräldrarna hit på middag så det ska bli trevligt! Köttfärsgratäng med zucchini bjuds det på idag, låter gott måste jag säga! Har köpt hem extra köttfärs nu också, så när jag orkar ska jag göra köttfärssås till Elliot. Hoppas han tycker om det! Har tänkt börja ge honom puré till både lunch och middag nu istället för bara middag, och med tanke på att han äter en hel burk vid varje tillfälle så blir det en hel del pengar att lägga ut på burkmat. Måste bli bättre på att laga mat till honom! Som tur är blir det bara lättare och lättare att göra det ju äldre han blir.

Imorgonbitti ska vi till sjukhuset. Huvva för att ställa väckarklockan! Men ska vi hinna dit till 08.00 så är det nog smart att göra det... Är inte alls orolig för vad läkarna kommer säga, men det är bra att de kollar upp det iaf! Elliots vänstra pupill är större än den högra, men han verkar inte ha några problem med synen! Hoppas att han orkar med att gå på stan en sväng efter det. Ska följa med Helena på stan och shoppa det sista inför bb-vistelsen. Om bara någon vecka får ju nämligen Elliot en till liten kompis :) Ska även kolla om de har tid att fixa till min tatuering nån dag framöver. Fylla i lite färg och finjustera någon linje bara så det fixar dom gratis!

Ska kolla om sjusovaren vill vakna nån gång. Han somnade 12.30 och sover fortfarande gott ute i vagnen! Det är jobbigt att träffa kompisarna :)

/Emma

Plask plask

Igår vaknade vi i lagom vettig tid, åt frukost och sen lastade vi in väskor och vagn i bilen och åkte iväg. Mot Ö-vik och Paradisbadet! Elliot var mycket förtjust i den varma barnpoolen med alla ankor man kunde tugga på och den stora bollen och alla glada barn. Jag och Morgan fick åka några få rutschkanor, turades om att plaska och att åka. Efter badet skulle vi gå till Max för lite lunch,  men Elliot somnade redan efter 3min promenad. Tur han åt välling vid poolen! Åt en smarrig lunch i form av ett low carb mål (lika gott som vanlig burgare måste jag säga!) och sen traskade vi iväg mot centrum. Skulle leta efter Lindex för att köpa några nya byxor åt Elliot, men hamnade på Polarn & Pyret på vägen dit. Kunde inte motstå att gå in där och kolla rean. Resultatet? En pyjamas, blå mönstrad body, vit pikébody och en slipover. Den bortskämda sonen sov hela shoppingturen och mådde gott. Efter att ha varit på Lindex tyckte vi att det var dags att åka hem igen, så vi gick till bilen. En riktigt mysig dag hade vi tillsammans igår, det är så roligt att göra sånt som man vet Elliot uppskattar!

Idag ska vi gå till Öppna förskolan. Elliot är så himla förtjust i andra barn så han kommer trivas jättebra! Kommer jag också göra för den delen, får trevligt sällskap dit :) Oj, dags att borsta tänderna och sånt där nu innan vi ska gå. Hoppas sonen inte vaknar förrän vi har kommit fram så han orkar busa länge.

/Emma

7 månader

Idag har Elliot gått och blivit hela 7 månader! Förundras varje dag över att tiden går så fort och att det bara smäller till och så är han ett år.

Igår åkte vi ner på stan tidigt, var där redan vid 11. Skulle köpa byxor till Elliot, men just dom jag var ute efter var slut. Han fick iaf en docka (!!) och en cementblandare med bollar istället för cement. Morgan "fick" en gitarr. Jag var nöjd. :)

Igårkväll var Ann och Jonas här. Det blev god middag i form av baconlindad fylld kyckling och en chokladkaka till efterrätt. Sen lärde vi dom canasta, så vi spelade till efter tolvslaget och hade trevligt! vid 00.30 vaknade Elliot, så gästerna åker hem och jag sa åt Morgan att lägga sig i gästrummet så skulle jag vara vaken med sonen. Gissa om jag var trött när han äntligen somnade om vid 3-tiden?!? När han vaknade och gjorde morgon vid 7 gick jag in till Morgan i gästrummet för att höra om jag kunde få sova där en stund...
Jag: Kan du ta han nu så får jag sova en stund, har bara sovit 4 timmar inatt.
Morgan: Ja, du kan väl gå och lägga dig i gästrummet
Jag: Men du ligger ju där!
Morgan (lite eftertänksamt): Jasså...

Haha, vi skrattade gott åt det där när jag vaknade vid 10 :)

Idag hoppas jag på en härlig promenad i solen när Elliot vaknat. Måste passa på när det är fint väder och inte alltför kallt.

Dags att slösurfa lite och fixa tvätten och sånt där annat man kan pyssla med när den lille sover där ute.

/Emma


Iskallt

Brr, varför ska det vara så kallt fortfarande? Man får absolut ingen lust att gå ut när det är -20. Sen sover Elliot mycket sämre när han sover inne, vilket han får göra idag. Just nu ligger han i vagnen här i vardagsrummet och sover. Skulle ha vart roligt att ta sig iväg och träffa lite folk nu medan de fortfarande har jullov och sånt, men som sagt, inte roligt att bege sig ut i denna kyla. Enligt vk ska det "bara" vara -9 på lördag iaf!

Har redan börjat märkas på vågen och mitt midjemått att jag lagt om kosten, det är inspirerande! 1 kg på 2 dar och några cm bort i midjan. :) Har letat fram massa recept på bröd jag ska baka när jag får börja äta sånt igen om nån vecka. Bara tanken på nybakt bröd gör så det vattnas i munnen... :)

Idag är det torsdag och snart helg med andra ord. Inga planer alls för helgen, men det känns rätt skönt det med!

Tänkte passa på att lägga upp lite bilder på Elliot med sin älsklingsnalle innan han vaknar.

/Emma



Helnöjd kille!



Lite trött. Då är det skönt med en gosig tass :)

2a dagen

Har bestämt mig för att (äntligen) gå ner mina grav-kilon så igår började jag med GI och en frukostomelett med bacon och tomat. Hoppas jag kommer hålla mig till dieten lika bra denna gång som förra! Blir spännande att se på måndagmorgon hur mycket jag gått ner på en vecka iaf...

Igår hände det inte mycket här. Eftersom vi blev så bortskämda med sömnen när Morgan var ledig är man trött mest hela tiden när man måste stiga upp vid 8-9! Haha, hur kommer det gå sen när jag ska börja jobba? Trodde jag skulle få sova längre imorse, men tjurskallig som han är vår käre son låg han bara och skrek så fort ögonlocken blev tunga för honom. Nu ligger han iaf ute i vagnen och sover. Så skönt att han somnar på en gång och utan något tjafs i den!

Var så himla gottesugen igårkväll, så jag letade upp recept på gi-kakor. Får se om jag orkar ta mig iväg och handla idag eller inte, så ruskigt kallt idag igen! Men dom där brownies såg ju så goda ut... :)

/Emma


Foton

Här kommer några få bilder från nyårsafton och idag... Vi har verkligen blivit sämre på att ta kort!

/Emma



Linslus



Nyårsfin med skjorta och fluga



Utanför oss vid 12-slaget: Stefan, Helena (och Liten), David, jag, Pernilla & Thomas



Inleder det nya året med ett skratt

 

Skor, overall, mössa och vantar på så är man redo att gå ut!



Åker pulka för första gången



Ser ganska nöjd ut :)

söndagsångest?

Igår hade vi planerat att åka till Ö-vik för att bada, shoppa och äta middag. Men vi tog sovmorgon istället. Vi får åka till Ö-vik nån gång senare i vår. Vi tog bilen ner på stan iaf, shoppade lite innan vi åkte iväg på Coop för att handla. All mat för första veckan med GI är inhandlad så imorrn startar jag dagen med en baconomelett :)

Det blev en middag på O'learys igår också, och passande nog visade dom ju hockey där så vi satt och spanade efter mor och far. Efter middagen skjutsade jag Morgan till en av hans jobbarkompisar och jag såg verkligen fram emot en kväll alldeles ensam! Men allting blir ju inte alltid som man tänkt sig... Elliot blev lite grinig så jag skulle lägga honom. Men så fort han närmade sig sömnen började han skrika. Så vid 22 somnade han äntligen. Jag tog mig ett glas alkoholfritt vin som var kvar sen nyår och åt lite godis innan det var dags för mig att gå isäng. Jag var inställd på att det skulle bli en lång natt inatt, med tanke på Elliots humör under kvällen och att han vaknade vid 22.30 och skrek 15 min innan han somnade om i min famn. Och en lång natt blev det.... Mellan 03-07 var jag vaken till och från. Så när Elliot vaknat och gjort morgon gick jag och la mig i gästrummet. 12.10 kom killarna in och väckte mig! :)

Morgan sa förresten imorse att Elliot ställt sig på alla 4 i sängen i morse! Igårmorse kunde han nästan göra det. När han ligger på golvet gör han det inte, men det här är ju en bra början iaf! När han ligger på golvet kan han åla bakåt och runt runt.

Idag blir det kinamat och sen kommer Lina & Ronnie hit. Morgans sista lediga dag idag så det kommer kännas konstigt imorgon!

/Emma

snöigt värre

Gott Nytt År!

Känns lite konstigt att det är 2010 nu, vart tar alla åren vägen? Igårkväll hade vi det riktigt trevligt! Tyvärr blev Micke sjuk så de kom inte, så vi gick över till grannarna och bjöd in dom eftersom de annars skulle vara ensamma. God 3-rätters middag, skratt och lekande barn :) Lite annorlunda nyår i år med andra ord! Grannarna gick hem tidigt för att lägga barnen så då hade vi EM (ErsbodaMästerskapen) i kultur och nöje. Elliot var trött och somnade efter 8 nån gång, och sov över 12-slaget (som tur var). Vi hade några små "raketer" som inte levde om som vi sköt upp medan barnen var vakna så de också skulle få vara med om det.

Snön singlade ner över oss när vi stod utanför oss och tittade på raketer och skålade i skumpa och annat vid årsskiftet. :) Och det snöar fortfarande! Idag har vi inte varit utanför dörren så det blir mindre roligt att skotta imorrnbitti när vi ska hämta tidningen. Vet inte alls hur mycket snö som har kommit sista veckan, men mer än vad jag nånsin varit med om tror jag! Vi hade ju pratat om att åka till Ö-vik och bada, shoppa och äta gott imorrn men vi skippar det och tar en fika här i Umeå istället. Inte speciellt roligt väder att åka iväg i!

Nej nu tror jag det är dags att värma lite rester och väcka sonen som ligger ute i vagnen och sover. Det kommer bli en sen kväll för honom idag tror jag minsann!

/Emma

RSS 2.0