Utan internet igen

Om knappt en timme blir vi utan internet till den 18e eller nåt sånt. Och vad sitter jag och fixar just nu? Jo, en fotobok! Varför ska man alltid vara ute i sista sekunden? Har en kupong så jag ska få en gratis fotobok men det erbjudandet går ut vid midnatt (vårt internet likaså), så jag hoppas jag hinner klart!

Skäms på mig - har inte lagt ut några bilder från dopet eller Elliots 2-årskalas! Det kommer så småningom, det är bara så mycket som ska göras nu. Morgan har bara semester denna och nästa vecka så vi passar på att njuta av att vara lediga tillsammans en del också :) Vi har packat upp de flesta kartongerna vi haft hemma så vi kan leva så här ett tag till. Men nog kommer det bli skönt när allt är på sin plats!

Imorgon ska vi åka in till stan för att träffa radhusköparna på banken och få lite pengar av dem. Vi passar på att ta släpen så vi kan köpa ett matsalsbord, vitrinskåp och såna saker. Ev kolla på en cykelkärra och en soffa. Lika bra att passa på att fixa såna där stora saker när man ändå har släpen med sig!

Vad har annars hänt sen sist? Idag var vi på banken och fixade med lånet så nu är vi officiellt husägare och Robertsforsbor! Vi börjar mer och mer vänja oss vid livet här. Självklart saknar vi alla våra nära och kära i Umeå (ingen nämnd, ingen glömd), men det är ju bara 6 mil som skiljer oss åt. Morgan har köpt sin efterlängtade grill så nu blir det grillpremiär i helgen hoppas jag! Vi beställde även tapeter idag så alla våra 3 sovrum ska fixas snart. När vi får tid och lust...

Elliot mår bra, förutom sina stackars knän som har fått en del skrubbsår när han sprungit så fort att han ramlat. Han verkar trivas här som tur är - roligt med sitt stora rum och stora gård! Extra roligt blev det när det kom fram en pool och en gungställning :)

William mår gott han med. Han tycker mycket om att sitta i gåstolen och i hoppgungan - han vill utforska! Eftersom det bara är kvar 6 veckor tills jag ska börja jobba måste jag avvänja amningen. Så han får ersättning minst 2 gånger om dagen nu och det funkar bra för oss båda! Sen har han börjat få gröt till frukost. Just nu är vi uppe i en halv portion om dagen, men det kommer nog snart ökas till en hel portion. Matvraket vårat... :) Han har även provat lite frukt och morot, och det har varit lika uppskattat!

Hmm... 97 bilder kvar att ladda upp till fotoboken (segt internet här så det beräknas ta en timme), så jag antar att det inte blir nån fotobok idag heller. Kanske om en månad eller två... :)

Ha det så härligt i solen så syns vi om några veckor! När livet återgår till det normala hoppas jag kunna ta upp dethär med bloggandet ordentligt igen!

/Emma

Internet hemma

Nu har vi internet hemma igen! Det betyder dock inte att man har tid att sitta framför datorn så mycket - än finns det kartonger och sopsäckar att packa upp! Får ta bilder på huset sen när vi är någorlunda färdiga med inredningen.. Köket, toaletterna och Elliots sovrum börjar vara klara iaf. Men - vi har ju fortfarande kvar lite kartonger hos våra föräldrar och ute i förrådet.

Imorgon ska vi fixa i vardagsrummet och lekrummet nere. Borde ta tag i att packa upp lite mer kläder också. Och fixa nåt ställe för alla mina skor!!

Vad har hänt sen sist då, förutom flytten?

I söndags hade vi dop för William och Lovisa. Det var fint och barnen skötte sig fint. Elliot lekte och busade och hade roligt medan William och Lovisa sov och åt i omgångar. Sång i kyrkan var ljuvlig - tack AnnaStina och Daniel! Tårtorna blev fina och goda, maten likaså. Tack tack till alla ni som kom och för all hjälp med att fixa mat och städa! Det kommer nog lite bilder från dopet så småningom, när jag tömt kameran. Borde göra det nästa vecka så vi kan fixa en fotobok - har ju en gratis att hämta ut!

Det har varit en hel del flängande fram och tillbaka mellan Umeå-Robertsfors, mycket nya intryck och allmänt fullt upp. Tror det blev lite för mycket för Elliot, han vaknade upp med feber imorse och har inte gjort så mycket annat än att ligga på soffan idag. Efter ett svalt bad, en alvedon och en isglass sjönk tempen från 40 till 38,5 grader innan han skulle lägga sig iaf. För säkerhets skull tog jag cykeln till Ica för att inhandla mer alvedon om det skulle behövas inatt.




Sjuklingen

William är pigg som en lärka. Idag invigde vi gåstolen, och vilken höjdare den var! Han trivdes superbra med en gång. Han har tillochmed lyckas ta sig lite framåt med den! Dock blev han riktigt arg när inte fjärilen rymdes i munnen på honom... :)



William i gåstolen.

Nu ska jag ta och fixa nåt gott att dricka och sen slänga upp fötterna på soffan.

/Emma

Eko

Just nu ekar det tomt här i radhuset... Idag kom Kenneth och Magnus hit med varsin stor släp som vi fyllde med möbler och saker. Vi hyrde en till släp som vi fyllde innan vi begav oss mot huset i R-fors. Där väntade mer bärhjälp så det gick rätt snabbt att tömma släparna! 4 familjepizzor beställdes hem som vi mumsade på. Tusen tack för all hjälp vi fick idag!!

Eftersom vi tagit bort grindarna till trappen valde vi att flytta ner sängarna till nedervåningen. Lite roligt att både första och sista natten i radhuset har vi sovit i vardagsrummet :) Elliot sover just nu i datarummet, så slipper han bli störd av oss andra som är uppe lite längre än honom...

Nu ser jag fram emot att få packa upp alla våra saker och börja inreda! Har börjat möblera i tankarna en del iaf... :)

Idag firar jag och älsklingen vår 7-årsdag också... Tänk vad tiden flyger fram! Men visst har vi förändrats en del och det har hänt massor under vår tid tillsammans.

Känner mig rätt trött och seg så det kanske får bli en tidig kväll idag?!? Nästa gång jag skriver är jag alltså Robertsforsbo... Får se när jag kommer åt internet där, vi måste fixa det till huset.

Jag älskar dig, Morgan, tack för att du finns! <3

/Emma

Nu är sommarvärmen här!

Picknicken på Pilbacken igår var mysig, men oj vad varmt det var! Elliot ville inte sjunga med de andra barnen, så det var lite synd. Men vi ville inte tvinga honom heller. Han hade det ju bra hursomhelst! Mitt i alltihop kom en apa som delade ut bananer. Elliot blev rädd för den, men det ändrades när han fick en banan. :)

Det är ju Elliots sista dag på förskolan idag... Skönt för honom med 2 månaders sommarlov! Men det känns tråkigt att han ska sluta där - vi trivs så himla bra med fröknar, barn och alltihop! För att fira att han får sommarlov tar vi bussen till Strömpilen i afton. Måste köpa en skjorta till Elliot och lite sommarkläder till barnen.

Det var riktigt varmt igår, som sagt, och idag är det också jättevarmt! Vet att man inte ska klaga, men det är inte så roligt för William när det är såhär varmt... Igår vände han sig från rygg till mage för första gången förresten! Storkillen!

Igår var även prästen här så vi pratade lite grann om dopet. Innan han kom passade jag och syster på att åka iväg och handla i princip allting inför den dagen. Skönt att ha gjort bort det nu! Svärmor och mamma ska hjälpa till med maten så det är vi oerhört tacksamma för!

Nu börjar William vakna till...

/Emma

ps. äntligen har skattepengarna kommit, aldrig förr har de varit så efterlängtade!

Kalasande i dagarna 5!

Ojoj, vilken långhelg vi haft!

Torsdag: Dagen började med paket och sång för Elliot. Tårtkalas för släkten - mycket folk, många paket, gott fika, allmänt trevligt! Minus med dagen: sockerpasta på tårta är överskattat! En sak jag inte kommer använda mig av igen...

Fredag: Jobb för älsklingen så vi andra tog det mest bara lugnt här hemma...

Lördag: Utelek och grillning med grannarna. Har grillat alldeles för lite i år, men det får det bli ändring på när vi fyller upp frysen igen! Kvällen avslutades med tv-spel för karlarna.

Söndag: Barnkalas utomhus. Barnen lekte, åt och hade fiskdamm. Uppskattat :) Nästan hela biltårtan gick åt - blå grädde funkade minst lika bra som röd sockerpasta hade gjort! Orkade inte laga någon middag så vi åt med grannarna igen - pizza... Kvällen avslutades med att jag och Pernilla åkte ner på stan och gick på bio. :)

Måndag: Jobb för Morgan. Jag tog med mig barnen till R-fors för att fira Jeanette. Gott fika och lite surr och sånt innan hemfärd. Kvällen avslutades med kalas för Sandra, veckohandling och punktering av Morgans blånagel (man måste vara försiktig när man parkerar moppen...).

Nu är det tisdag och vardag igen. Nu är jag verkligen less på att bo bland en massa kartonger vill jag lova! Det känns som att det mesta är packat. Det som är kvar är toaletterna, kläder, en del kökssaker, hallen och småplotter i byråer... 

Det är mycket som händer/har hänt den senaste tiden, så man har inte riktigt hängt med! Tycker inte om denna stress man känt. Men allteftersom dagarna går, desto lugnare blir det. Tyvärr har min mjölkproduktion minskat av all stress, men som tur är finns det ersättning att ge William. Måste ändå försöka börja avvänja mig snart så...

Imorgon ska vi på picknick med Elliots förskola. Det ska bli mysigt! Barnen skulle tydligen sjunga så det ska bli roligt att se :)

Dags att fylla en kartong eller två kanske?!?

Borde...

Jag borde gå och lägga mig, men det är rätt skönt att sitta här i min ensamhet och känna lugnet...

Nu är Elliots presenter inslagna, vi har hängt upp lite ballonger och jag har fixat tårtfyllningarna. Nu är vi redo för kalas! :) Jag skulle ju vara snäll med broder och göra laktosfria tårtor, men tror ni att jag kom ihåg att använda den laktosfria grädden istället för den vanliga?!? Inte det inte...

Imorgon måste vi torka golven på hela nedervåningen. 3 glas har spillts ut igår och idag så det behövs verkligen! Igår när jag lagade middag hällde Elliot en hel kanna med pärondryck så halva köksgolvet blev blött. Och idag har han hunnit med att spilla både mjölk och fanta. Det var väl på tiden att våttorka golven hursomhelst men...

William har börjat äta som en tok igen, kanske ska han ta igen det han missat under de två veckorna som han var förkyld?!? Har iaf börjat ge honom ersättning 2 gånger på dagen nu istället för 1. Det är bra att han växer och mår gott! Han har lärt sig rulla från mage till rygg också, så det tränar han flitigt på varje dag :)

Nu ska jag slösurfa en liten stund till innan det är läggdags.

/Emma

Juni

Så var det juni - händelsernas månad! Det känns inte alls som att det är sommar, dagarna man haft kjol/shorts på sig kan nog räknas på en hand... Jag längtar efter lite sommarvärme! Att få ligga ute och sola eller bada i lilla poolen coh sånt...

Jag hade tänkt bjuda på lite bilder idag, men Morgan kopplade ur stationära datorn igårkväll och kamerasladden blev nog nerpackad nånstans tror jag. jag bakade iaf cake pops igårkväll, och tur i oturen gick en sönder så jag var ju bara tvungen att smaka. Riktigt goda blev de faktistk! Sen att se ser ut som klubbor gör ju att de känns lite mer som "barnkakor" :) Passande för Elliots kalas!



Hade köpte blå choklad med vaniljsmak som jag doppade kakorna i

Idag kommer kanske Linda hit en sväng. Annars ska vi röja lite här hemma samt baka tårtbotten och göra tårtfyllningarna så de får ligga i kylen över natten och gotta till sig. Slå in paket måste vi också göra ikväll! Vi hade tänkt fira Elliot den 10e, på hans riktiga födelsedag, men eftersom alla andra firar honom denna vecka tänkte vi också göra det. Vi får göra nånting roligt den 10e istället, som att gå på 4H gården eller Leos...

När jag läste tidningen imorse slog det mig att det börjar vara dags att skicka in ett kort till tidningen! Får se till att knäppa något fint på den blivande 2-åringen snart :)



William redo för lördagens bröllop

Nu vaknade William så det är dags att förflytta sig till golvet och lekmattan. Ha en härlig dag i regnet!

/Emma

RSS 2.0