Han bits!

Idag när jag hämtade Elliot på förskolan fick jag höra att han bitit ett annat barn. Han har bitit mig och Morgan lite grann så jag har bara väntat på att det skulle hända även på förskolan. Får hoppas det inte kommer hända igen!

Ikväll ska jag och Morgan på konsert... Moneybrother spelar akustiskt så det tror jag kan bli mysigt! Elliot får busa/sova hos storkusinerna under tiden. Jag lät honom vila en stund nu så han orkar med att vara social ikväll. Annars brukar han sova vid 19-tiden.

Igårkväll tog jag och Elliot bilen ut till flygplatsen för att hämta Morgan som varit i sthlm på möte med jobbet sen i tisdags. Insåg att det var längesen vi var långt ifrån varann, och det är en rätt skön känsla när man saknar någon så mycket! Överraskade med lite blommor också :)

På lördag åker vi iväg till Sundsvall hela familjen! Ska köpa en syskonvagn, bada på Himlabadet, bo på hotell, gå på Ikea och äta gott! Vi hade först pratat om att åka till Ö-vik i helgen och bada (eventuellt ta en premiärtur med tåget), men då kom det upp en barnvagnsannons på blocket med sånt bra pris att vi beslöt oss för att det får bli bad i Sundsvall istället! Och vilket bra pris på hotellrummet vi fick! 725kr för hela familjen inklusive frukost och entré på Himlabadet. Nästan för bra för att vara sant! :)

Dags att väcka lilleman nu tror jag. Sen stryka tunika och prova stövlar. Känner mig inte svullen nu så jag hoppas jag kan ha mina vanliga stövlar!

/Emma

Snö och loppis

Så har snön kommit till Umeå. Elliot är fascinerad av det vita på marken så han och Morgan är ute och stökar på nu :) Har just varit och inhandlat en lekhjälm, känns som att det kommer behövas en sådan på förskolan i vinter!

Har även varit på barnloppis idag. Fyndade mer än väntat faktiskt! En till åkpåse (hade tur och hittade en likadan som vår andra), overall och ett klädset till bebisen, gitarr och marackas till Elliot. Ja, det var nog allt. Visstja, en mössa av märket Lindberg också, tyckte det var rätt passande :)

Elliot har varit hemma halva veckan, febrig. Jag var på familjefika på hans avdelning i tisdags och tyckte han kändes lite varm. Mycket riktigt: 38,5 visade termometern när vi kom hem därifrån. Så han har varit lite hängig och klängig och utan aptit. Imorse såg jag vad som orsakade febern... 2 tänder på gång! Ju längre bak i munnen de kommer, desto jobbigare blir det. Så nu har han alltså hela 8 tänder, storkillen våran.

Förra helgen överraskade vi svärmor med en födelsedagsmiddag, trevligt och tror det var uppskattat! :) Roligt att alla syskonen med familjer (förutom en av fruarna) samlas!

Nu ska jag vara lat och bara sätta mig och slappa en stund, har varit fullt ös hela dagen så det känns behövligt! Ikväll blir det älgentrecote med klyftpotatis och sen påbörja en ny pärlplatta.

/Emma

Sjusovare

Elliot har blivit en riktig sjusovare. I någon vecka har han sovit ända till klockan 7 på morgnarna! Så både idag och igår var vi tvungna att väcka honom så vi skulle hinna iväg till förskola/jobb i tid. Känns skönt att vi får ta sovmorgon på torsdag iaf! :)

Det går även mycket bättre för Elliot på förskolan nu, vilket känns otroligt skönt! Sover bättre, äter bättre, och imorse var tredje dan på raken som han inte grät vid lämning. Han kanske äntligen börjar inse att han faktiskt har roligt därborta och att vi kommer och hämtar honom efter några timmar (alldeles för många timmar oftast)...

Igårkväll var jag och Linda på Great Eastern och åt en god middag. Trevligt att ses och surra! Det blir ju inte alldeles för ofta man ses tyvärr... När jag kom hem såg jag och älsklingen ett avsnitt Dexter och åt lite kvällsfika. Fattar inte hur jag kunde vara hungrig efter två tallrikar mongolisk buffé?!? Måste passa vikten lite, vill verkligen inte gå upp 17kg som jag gjorde när jag väntade Elliot. Så jobbigt att bli av med dem sen!

Dags för lite planering nu tror jag...

/Emma

irriterande

Åh vad irriterande! För en stund sen skrev jag ett rätt långt inlägg men det raderades innan jag kunde publicerade det. Internetknas...

Hänt i veckan: Inspirerande och givande utbildningsdag i Lycksele igår. Tidig morgon till sent = somna på soffan framför en film vid 20-spåret och ont i kroppen. 90min promenad med några barn på jobbet idag gjorde inte värken i kroppen bättre direkt, får hoppas det går över tills imorrn så man kan gå normalt igen!

Hade dåligt samvete när jag var tvungen att rusa iväg efter middan idag, hade möte med jobbet. Elliot tycker nog det blir skönt att jag har kortdag imorrn så vi hinner busa lite! Det märks på honom att jag varit borta en del denna vecka, han är extremt mammig och när jag skulle iväg på mötet idag blev han jätteledsen...

Har tusen saker att hålla koll på just nu, och jag med min gravidhjärna har fått så extremt dåligt minne. Jobbigt för mig som är en sån där människa som vill hålla koll på allt! Får hoppas det blir lite bättre snart, och att almanackan inte kommer va såhär proppfull så länge till. Blir ju en del pusslande när man har barn - jobb och familj måste ju gå ihop schemamässigt men nu tror jag vi löst nästan allt. För oktober iaf!

Nu är det dags för Efterlyst, får se om jag orkar se klart hela programmet idag eller inte...

/Emma

RSS 2.0