Färdigt!

Nu är vårt badrum färdigt, är så nöjd med resultatet!



Före








Efter!

Ikea med Elin var trevligt! Det blev en heldag, vi var inte hemma förrän vid 8-tiden på kvällen... Shoppade lite toasaker, spegel till Elliots rum, småsaker och några saker till Elliot som en lektunnel. Ojoj vad han tycker om den! Han kryper fram och tillbaka i den och skrattar. Se bara!



Mindre roligt med de senaste dagarna var att Elliot blev sjuk. Stackarn hade 39 graders feber när jag kom hem i söndags och i måndags hade den stigit till 40 grader. Förutom att hans näsa rinner är han frisk nu iaf!

Igår firade jag och älsklingen att vi varit förlovade i 4 år. Så vi gick ut och åt på Tajmahal medan Elliot fick busa med storkusinerna. Maten ja... Inte riktigt min grej med indisk mat tror jag. Men mysigt att bara komma iväg och vara för oss själva en lite stund.

Nu ska jag gå och se om sömntutorna har tänkt vakna och vara sociala med mig en stund innan jag ska iväg och jobba.

/Emma

huvudvärk

Ja usch, har haft så ruskigt ont i huvudet hela dagen idag! Insåg imorse att jag har slut Ipren hemma också, men som tur var behövde vi handla lite så huvudvärken släppte en del efter en tablett. Har fortfarande lite känningar men de försvinner nog efter lite sömn. Måste vara pigg och alert imorrnbitti när jag och Elin ska till Ikea! :)

Badrummet är påbörjat nu, väggar och golv är spacklade så imorrn blir det ett till lager. Ska åka iväg och hämta duschhörnan och tvättstället på måndag, skönt att de hann komma på utsatt tid! Det kommer bli några dar när det är lite stökigt (eller ska man säga stökigare?!?) här hemma men det ska gå bra! Bara se till att Elliot håller sig borta från allt olämpligt... Han tyckte det var spännande idag iaf, och han var glad över att farfar var hos oss. Roligt när man ser att han känner igen folk! Igår gav han mamma en puss nästan direkt dom kom, och även Kenneth fick sig en puss idag.

Nu har jag bara kvar en vecka att jobba. Vad fort tiden har gått! Det ska bli roligt att vara hemma igen, men samtidigt är det lite tråkigt att sluta jobba nu när man kommit in i allt så bra. Ska verkligen njuta av min sista långa mammaledighet med lillprinsen!

Ikväll är Morgan på grillning och poker med jobbet så vi fick en liten kort myskväll på tumanhand jag och Elliot. Men nu sover han sött. Igårkväll var Morgan också iväg, så då såg jag och syster en tjejfilm och bara hade det trevligt! Det skulle ha varit roligt att träffa henne ikväll också men med mitt huvud känner jag mig inte speciellt social...

Har äntligen tagit mig i kragen och fört över lite bilder till datorn. Så här kommer lite ögongodis...

/Emma



Äter citron. Konstigt nog tycker Elliot att hallon är surare än citron!



Busar på Busplaneten



Leker med bollarna



Mamma Anna och Leo



Isak, pappa Andreas och Elliot



Helglad kille!



Till slut har Elliot hittat skåpet med alla kastruller och annat roligt som lever om

Möte

Om en stund är det dags för personalmöte, så jag tänkte passa på att hinna med en snabb uppdatering...

Helgen var mycket trevlig! Det blev bad i Holmsund i fredags. Elliot var lite skeptisk till en början men det dröjde inte länge förrän han plaskade :) Jag och Morgan hann med att åka "toalettstolen" också nån gång. Har insett att Elliots badbyxor inte fungerar så bra som vi trott... Just när han hade fått på sig dom kissade han, och det blev snabbt en stor blöt pöl på golvet samt blött på mina och hans ben. Det ska ju va såna där badbyxor som håller torrt! Nåväl, det var ju nära till en dusch så vi led inte så mycket. 

Efter badet blev det en snabb dusch innan vi åkte iväg till Ann & Jonas för lite god mat. Det blev ett parti canasta när Elliot somnat så klockan var över midnatt innan vi åkte därifrån. Roligt att dom också fastnat för canasta nu iaf! Elliot fick låna Anns stoora rosa björn, och han var så gullig med den när han kramade den och bara mös! Lillhjärtat mitt.

I lördags bjöd vi ju mormor och morfar på middag och det var jätteuppskattat! Roligt att höra hur mycket den kvällen betydde för dom, och trevligt hade vi! Åt god mat, surrade och såg lite tv. Elliot fick busa hos mamma och pappa hela kvällen :)

Hemma har Morgan börjat ta tag i badrummet. Igår skruvade han ner hyllan och sånt samt rev lite tapeter. Får se hur mycket han hunnit idag?! På lördag kommer svärfar och hjälper oss iaf, mycket uppskattat!

/Emma

Ikea!

Sitter återigen på jobbet tiidigt och väntar på att första barnet ska komma. Kaffet är strax färdigt och vk ligger på bordet så det ska jag roa mig med en stund snart.

Igår var vi i Sävar och hälsade på Micke, Rosalie & Hampus. Vad stor han har blivit! Sist vi träffade honom var han ju pyttelitten! Fick god mat och surrade lite och så :) När vi sen kom hem fick vi veta att tapeterna och mattan till badrummet har kommit, så nu ska vi ta och börja riva ut det gamla badrummet! Har beställt duschhörnan, tvättstället och sånt så det kommer nog nästa vecka hoppas jag. Ska bli så härligt med ett nytt och fräsht badrum! Det ser verkligen inte så fint ut nu, med alla hål i väggarna som förra ägarna på nåt konstigt sätt skulle ha just i badrummet.

Jag och Elin har inplanerat en Ikea-resa nu också, söndag 24e åker vi! :) Blir väl till att köpa lite småsaker till badrummet, nån hylla eller skåp och sånt också. Roligt att åka iväg iaf! En heldag på Ikea/Birsta ser jag fram emot :)

Imorgon är det fredag igen och då blir det trevligheter i Holmsund. Ann & Jonas ska bjuda på middag så det ska bli trevligt. Är lite sugen på att åka och bada lite på Aqua arena innan, får se bara om karlarna där hemma tycker som jag?! Tänkte det kunde vara roligt att passa på när man ändå är därborta...

Sen på lördag bär det av mot Robertsfors. Syskonen med respektive ska bjuda mormor och morfar på middag hos broder, grillat blir det - mums! Blir nog en helkväll där kan jag tänka mig.

Javisstja, Morgan passade på att mäta och väga Elliot i tisdags... 78 cm lång och 9985g. Han har börjat öka i vikt lite fortare igen än vad han gjort de 2 senaste månaderna. Imorse innan jag skulle åka iväg till jobbet gick jag in till honom för att stryka honom på kinden och säga hejdå, men han låg klarvaken och tittade upp i taket och verkade nöjd (förutom ett stort lass i blöjan som skulle bort). Så jag fick mig lite morgonmys med honom :) Känns skönt att jag slutar tidigt idag och att Morgan ska iväg på fackmöte så att vi hinner få lite kvalitetstid bara vi två!

Har bara kvar lite drygt 2 veckor att jobba nu, så efter det får jag spendera hela dagarna med vår lille buspojke :) Det kommer bli en omställning att börja vara hemma igen med allt vad det innebär och jag tror Morgan redan nu börjar få lite ångest över att snart börja jobba igen. Som tur är blir det bara 2 månaders jobb och sen får vi vara hemma en hel månad tillsammans! Ser verkligen fram emot sommaren och att vi får så mycket tid tillsammans för en gångs skull.

Kaffedags...

/Emma

Dubbelkalas

Insåg just att det var längesen jag skrev här... 

Veckan har sprungit fram känns det som! Har inte gjort så mycket förutom att jobba, äta och sova. Vi har varit 2 personal istället för 4 halva veckan så det har varit fullt upp på jobbet då så man har varit rätt trött när man kommit hem.

Igår var det dubbelkalas :) Mamma ringde och väckte oss kl 10 (!!) så då gjorde vi oss snabbt iordning och åkte sen iväg till syster som fyllde 21. Massa gott fika och tårtor och en hel del folk. Mormor fick sig en present av oss också så nästa helg bjuder vi hon och morfar på middag hemma hos broder.

När Elliot blev trött hos Hanna igår var det dags att bege sig mot Vindeln och Felix 1årskalas. Ännu mera gott fika och kladdkaka. Roligt att killarna hann leka ett längre tag med varandra :) Klockan blev 19 innan vi tog oss hem efter en smarrig tacomiddag. Blev en myskväll hemma med Solsidan och Finans...

Idag ska vi åka iväg och beställa sakerna till vårt nya badrum :) Sen ska vi hälsa på Sandra & David, längesen jag var där!

I fredags var Elliot på Leos Lekland igen, denna gången med Leo & Isak. Tydligen ska de på Busplaneten imorrn... Roligt att han (dom) har blivit så stora att de kan leka på såna ställen! Känns helt ofattbart att vår lille prins fyller 1 år om 2 månader! Så fort året har gått! Det händer ju så mycket hela tiden och Elliot utvecklas ständigt :)

Javisstja, i fredags fick Elliot smaka lite citron. Vi var beredda med filmkameran, men han grimaserade inte av det sura! Han ville bara ha mer och mer! Han satt och tuggade på citronklyftan innan han fick en liten bit i munnen. Jag trodde att han skulle tycka det var alldeles för surt och inte vilja ha mera, eftersom han tycker hallon är sura. Nåväl... Nu har han smakat citron iaf!

Dags för mig att kolla mail, bloggar och sånt där annat som Elliot inte vill göra :)

/Emma

Bilder...



I väntan på mat duger fötterna fint



Eller en telefon



Står i vardagsrummet



Fin inför kusinens dop, i gammelfarmor Ingrids knä



Första påskägget var fyllt med leksaksbilar och en body med bilar på


Mor och son redo för pimpeltävling (som sonen sedan sov sig igenom)



Lina kom förbi en sväng



Överlycklig son som äntligen än hemma. Busar med pappa...



...Biter på näsan...



...Biter lite till :)

<3

/Emma

Sol, pimpling och skratt

...Ja så kan årets påsk sammanfattas.

I fredags åkte vi till Tryssjön, och där träffades hela Morgans familj i stugan. 14 pers i en liten stuga men vi rymdes allihop vid matbordet :) Kvällen bjöd på en musiktävling också, men tyvärr förloade vi töser...

I lördags tog vi bilen till mormor och morfars stuga för den traditionella pimpeltävlingen. Ingen vinst för oss i år heller, men vi fick oss 2 timmar i det härliga vårvädret iaf! Elliot var trött så han sov i princip hela tävlingen. Desto mer fart på honom när vi kom in, då busade han i massor! Efter att han ätit middag skjutsade vi honom till Lindbergs så att han fick ha en helkväll där hos dom utan oss. Vi begav oss tillbaka till stugan för poker och surrande. Var "hemma" igen vid 23-tiden och då sussade Elliot gott.

Idag har vi suttit ute i solen en del, så härligt ute! Kändes lite trist att åka ifrån stugan när det var så härligt väder men samtidigt känns det rätt skönt att vara hemma en hel dag innan det är dags för jobb igen. Svängde förbi mor och far en sväng på vägen hem och hann med att träffa farmor och farfar en stund också :)

Väl hemma fick Elliot massor av energi. Han som bara sovit 15min från kl 12 idag höll sig vaken ända till nu!! Det verkade på honom som att han var överlycklig över att vara hemma igen. :) Leksaker ligger utslängda över golvet efter hans busstund innan läggdags. Kvällens roligaste för honom var att bita Morgan på näsan haha. Sötisen... :)

/Emma

RSS 2.0